Jumbo - Folder van 06.12.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 18




Hier is pagina 18 van 75 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 06.12.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

OOP |

ra

Li

KE

&

Di

MR

19

Le

ks

5

«

AN.

4

ES

Pr

Knolselderij met notenkruim

Bavette-rollade

hoofdgerecht « 20 min. (+ 25 min. wachten) « 4 pers.

À

|

en peterselie-kappertjessaus

hoofdgerecht « 25 min.

N

(+3 uur oventijd) « 4 pers.

1bavette (ca. 500 g)

$

% potje truffeltapenade (à 80 9)

ken

1knolselderij (ca.1 kg)

50 g pistachenoten

3 el olijfolie

1bakje platte peterselie (15 9)

2 el vadouvan

20 g roomboter

&keukentouw

% bakje peterselie (à 30 g)

25 g kappertjes

aluminiumfolie

4 elvegan mayonaise

%

1 teentje knoflook

1Leg de bavette op een snijplank en halveer hem overdwars.

50 9 gemengde noten ongebrand

Laat de laatste 5 cm aan elkaar zitten. Vouw de bavette open,

(zakje 150 9)

zodat er een grote lap ontstaat. Breng aan beide kanten

30 9 panko (Japans broodkruim,

op smaak. 2 Bestrijk het vlees aan 1 kant met de tapenade.

pak à 180 9)

Hak de pistachenoten en peterselie fijn en strooi over de

& keukenpapier

tapenade. Rol het vlees in de lengte zo strak mogelijk op.

‘ovenschaal (20 x 20 cm)

3 Bind op 3 plaatsen een stukje keukentouw om de rollade.

Maak een knoop en knip de uiteinden af. Bind zo ook in de

1 Verwarm de oven voor tot 170 °C.2 Boen de knolselderij

lengte 2 stukken keukentouw om de rollade. Haal het touw

schoon en dep droog met keukenpapier. Prik met een

onder de touwtjes door die al in de breedte om het vlees

scherp mes ca. 15 keer rondom diep in. 3 Meng 2 el olie.

zitten. 4 Verhit de boter in een grote braadpan en bak de

met de vadouvan. Verdeel over de knolselderij, zet hem

rollade op hoog vuur ca. 5 min. rondom. Laat op laag vuur

Eendenborst met mandarijnsaus

in de ovenschaal. Laat in 3 uur gaar worden in de oven.

nog 10 min. garen, tot hij medium-rare is. Keer regelmatig.

hoofdgerecht + 30 min. « 4 pers.

4 Hak intussen voor de saus de peterselie grof. Meng

5 Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie 10 min.

met de kappertjes en mayo. Pureer met een staafmixer.

rusten. Snijd in plakken.

2 schalen eendenborst (à 220 g)*

bak de eendenborsten op de vetkant 6

tot ongeveer de helft. Snijd de rest

Breng op smaak met veel peper. 5 Hak de knoflook en

min. tot het vet begint te srhialten. Keer

vande boter in blokjes. Zet het vuur

1 schaal minipatissons geel (200 9)

op.

=

.

de noten fin. Verhit de rest van de olie in een koekenpan

voedingswaarde p.p. 251 kcal, vet 13 g, waarvan verzadigd

1 schaal minipatissons groen (200 9)

ze en bak de andere kant 4 min. 2 Leg

uit en roer de blokjes boter door het

‘en bak de noten, knoflook en panko ca. 5 min. Breng

49, koolhydraten 2 g, waarvan suikers 19, vezels 19, eiwit

2 el olijfolie

de minipatissons in de ovenschaal,

mandarinsap. Breng op smaak 6 Snijd

op smaak. 6 Snijd de knolselderij aan tafel in plakken en

319, zout 089

5 mandarijnen

besprenkel ze met de olijfolie en zet

de eendenborsten in schuine plakjes en

serveer met de saus en het notenkruim.

2elhoning

ca. 20 min. inde oven. 3 Verpak de

verdeel over 4 warme borden. Verdeeler

eendenborst losjes in aluminiumfolie en

de saus en plakjes mandarijn over. Serveer

Je kunt de rollade 1dag vantevoren voorbereiden tot en met het

50 g koude roomboter

voedingswaarde p.p. 383 kcal, vet 25 9, waarvan

opbinden. Braad hem op de dag zelf. Laat voor het braden op

& ovenschaal (20 x30 cm)

laat 10 min. rusten. 4 Pers 4 mandarijnen

met de geroosterde groenten.

verzadigd 3 9, koolhydraten 239, waarvan suikers 19,

kamertemperatuur komen.

aluminiumfolie

uit. Snijd de overgebleven mandarijn met

vezels 15 g, eiwit 9 g, zout 1,19, groente 250 g

schil in 4 plakken. Verhit 10 g boter in de

voedingswaarde p.p. 435 kcal, vet 319,

1 Verwarm de oven voor tot 180 °C.

koekenpan waarin de eend is gebakken

waarvan verzadigd 139, koolhydraten

‘en bak de plakjes mandarijn tot ze

169, waarvan suikers 14 g, vezels 29,

Je kunt dit gerecht 1dag vantevoren voorbereiden tot en

Snijd de vetkant van de eendenborsten

met stap 2. Verpak stevig in vershoudfolie en bewaar in

met een scherp mes kruislings in. Verhit

beginnen te kleuren. Haal uit de pan.

eiwit 22g, zout 0,29

de koelkast. De saus kun je 2dagen vantevoren makenen

een koekenpan zonder boter of olie

5 Doe het mandarijnsap ende honing

afgedekt in de koelkast bewaren.

@ Tre Filari primitivo 750 mi 9,99 7,49

ophoogvuur zethet vuurlaag en

inde pan enkookop hoogvuurin

“Verkrijgbaar t/m zondag 26 december 2021. Op

20180

8