Jumbo - Folder van 06.12.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 18
Hier is pagina 18 van 75 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 06.12.2021 tot 31.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
OOP |
ra
Li
KE
&
Di
MR
19
Le
ks
5
«
AN.
4
ES
Pr
Knolselderij met notenkruim
Bavette-rollade
hoofdgerecht « 20 min. (+ 25 min. wachten) « 4 pers.
À
|
en peterselie-kappertjessaus
hoofdgerecht « 25 min.
N
(+3 uur oventijd) « 4 pers.
1bavette (ca. 500 g)
$
% potje truffeltapenade (à 80 9)
ken
1knolselderij (ca.1 kg)
50 g pistachenoten
3 el olijfolie
1bakje platte peterselie (15 9)
2 el vadouvan
20 g roomboter
&keukentouw
% bakje peterselie (à 30 g)
25 g kappertjes
aluminiumfolie
4 elvegan mayonaise
%
1 teentje knoflook
1Leg de bavette op een snijplank en halveer hem overdwars.
50 9 gemengde noten ongebrand
Laat de laatste 5 cm aan elkaar zitten. Vouw de bavette open,
(zakje 150 9)
zodat er een grote lap ontstaat. Breng aan beide kanten
30 9 panko (Japans broodkruim,
op smaak. 2 Bestrijk het vlees aan 1 kant met de tapenade.
pak à 180 9)
Hak de pistachenoten en peterselie fijn en strooi over de
& keukenpapier
tapenade. Rol het vlees in de lengte zo strak mogelijk op.
‘ovenschaal (20 x 20 cm)
3 Bind op 3 plaatsen een stukje keukentouw om de rollade.
Maak een knoop en knip de uiteinden af. Bind zo ook in de
1 Verwarm de oven voor tot 170 °C.2 Boen de knolselderij
lengte 2 stukken keukentouw om de rollade. Haal het touw
schoon en dep droog met keukenpapier. Prik met een
onder de touwtjes door die al in de breedte om het vlees
scherp mes ca. 15 keer rondom diep in. 3 Meng 2 el olie.
zitten. 4 Verhit de boter in een grote braadpan en bak de
met de vadouvan. Verdeel over de knolselderij, zet hem
rollade op hoog vuur ca. 5 min. rondom. Laat op laag vuur
Eendenborst met mandarijnsaus
in de ovenschaal. Laat in 3 uur gaar worden in de oven.
nog 10 min. garen, tot hij medium-rare is. Keer regelmatig.
hoofdgerecht + 30 min. « 4 pers.
4 Hak intussen voor de saus de peterselie grof. Meng
5 Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie 10 min.
met de kappertjes en mayo. Pureer met een staafmixer.
rusten. Snijd in plakken.
2 schalen eendenborst (à 220 g)*
bak de eendenborsten op de vetkant 6
tot ongeveer de helft. Snijd de rest
Breng op smaak met veel peper. 5 Hak de knoflook en
min. tot het vet begint te srhialten. Keer
vande boter in blokjes. Zet het vuur
1 schaal minipatissons geel (200 9)
op.
=
.
de noten fin. Verhit de rest van de olie in een koekenpan
voedingswaarde p.p. 251 kcal, vet 13 g, waarvan verzadigd
1 schaal minipatissons groen (200 9)
ze en bak de andere kant 4 min. 2 Leg
uit en roer de blokjes boter door het
‘en bak de noten, knoflook en panko ca. 5 min. Breng
49, koolhydraten 2 g, waarvan suikers 19, vezels 19, eiwit
2 el olijfolie
de minipatissons in de ovenschaal,
mandarinsap. Breng op smaak 6 Snijd
op smaak. 6 Snijd de knolselderij aan tafel in plakken en
319, zout 089
5 mandarijnen
besprenkel ze met de olijfolie en zet
de eendenborsten in schuine plakjes en
serveer met de saus en het notenkruim.
2elhoning
ca. 20 min. inde oven. 3 Verpak de
verdeel over 4 warme borden. Verdeeler
eendenborst losjes in aluminiumfolie en
de saus en plakjes mandarijn over. Serveer
Je kunt de rollade 1dag vantevoren voorbereiden tot en met het
50 g koude roomboter
voedingswaarde p.p. 383 kcal, vet 25 9, waarvan
opbinden. Braad hem op de dag zelf. Laat voor het braden op
& ovenschaal (20 x30 cm)
laat 10 min. rusten. 4 Pers 4 mandarijnen
met de geroosterde groenten.
verzadigd 3 9, koolhydraten 239, waarvan suikers 19,
kamertemperatuur komen.
aluminiumfolie
uit. Snijd de overgebleven mandarijn met
vezels 15 g, eiwit 9 g, zout 1,19, groente 250 g
schil in 4 plakken. Verhit 10 g boter in de
voedingswaarde p.p. 435 kcal, vet 319,
1 Verwarm de oven voor tot 180 °C.
koekenpan waarin de eend is gebakken
waarvan verzadigd 139, koolhydraten
‘en bak de plakjes mandarijn tot ze
169, waarvan suikers 14 g, vezels 29,
Je kunt dit gerecht 1dag vantevoren voorbereiden tot en
Snijd de vetkant van de eendenborsten
met stap 2. Verpak stevig in vershoudfolie en bewaar in
met een scherp mes kruislings in. Verhit
beginnen te kleuren. Haal uit de pan.
eiwit 22g, zout 0,29
de koelkast. De saus kun je 2dagen vantevoren makenen
een koekenpan zonder boter of olie
5 Doe het mandarijnsap ende honing
afgedekt in de koelkast bewaren.
@ Tre Filari primitivo 750 mi 9,99 7,49
ophoogvuur zethet vuurlaag en
inde pan enkookop hoogvuurin
“Verkrijgbaar t/m zondag 26 december 2021. Op
20180
8