Jumbo - Folder van 06.12.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 60
Hier is pagina 60 van 75 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 06.12.2021 tot 31.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
| WAAR DAN? HIER DUS! |
Mm
x
IJ
lu
AD
(
Û
fi
(ia
De druif primitivo is het
schoolvoorbeeld van een druif die
dl
|
q
veelzonheeft gehad. Hij is ook
TRE FILARI
Er}
razend populairin Californië onder
de naam zinfandel. De druif heeft
5
donkere en stevige schillen die
( À
Niet alleen de druivensoort maakt een goede wijn,
krachtigewijnen met bijbehorende
tanninesopleveren. Met zijn
weet Stefano Civino, maker van Tre Filari wijn. “Als je
zondoorstoofde, robuustekarakter
=
Ÿ \
herken je hem aan de smaak van
voorzichtigomgaat met dedruiven, komen ze in Cd
M
bramenjam, purechocoladeen
mokka. Daarnaast proef je vanille
1
staat aan op de wijnmakerij en krijg je de beste wijn.”
dankzijde rijping op eikenhouten
Dh
vaten. Schenk hem bij stevige
pastagerechten met vleesof bi
M
wild, lam of ovenschotels.
m
TIP VOOR HET KERSTDINER:
N
as
schenk deze wijn bijentrecote roast
(zie p.116).
(
“EEN VAN DE GEHEIMEN VAN HET
' SUCCES VAN DEZE WIJNEN IS HET
Tre Filari primitivo
"
MOMENT VAN OOGSTEN”
750 ml9997,49
De Tre Filari chardonnay wordt
TRE FILARI
n het uiterste zuiden van Italië, in de
druiven twee weken onder een
gemaakt van chardonnay-druiven
Primitivo of chardonnay
hak van de laars, bevindt zich de regio
gecontroleerde temperatuur. Zo krijgt
De wijn rijpt zes maanden op
eikenhouten vaten, waardoor hij
Puglia. Hier maakt de coöperatie
de wijn een intens rode kleur en een rijke
een rijk en vol karakter krijgt, met
Sampietrana al sinds 1952 wijnen van
smaak. Daarna rijpt de wijn nog acht
de smaak van vanille. Daarnaast
Fi
49
druiven uit de streek. Het hele proces
maanden in eikenvaten.”
proef je wilde perzik, citroen en
/
750 ml
van snoeien, oogsten entransporteren
geroosterde amandelen. Dewijnis
wordt met de hand gedaan door
De Tre Filari chardonnay kent juist een
bloemig enheefteen lange
afdronk. Jekan hem schenken als
wijnbouwers met jarenlange ervaringen
vroege oogst. “Door al in augustus te
aperitief, maar hijkomt nog beter
N
Wr
speciaal opgeleide jonge wijnbouwers.
oogsten, behouden de druiven hun
tot zijn recht in combinatie met
zuurgraad. Heel belangrijk voor de
gerechten met zalm, schelp-en
schaaldieren of zelfs witvleesen
Twee toppers uit ons wijnassortiment
frisheid die we in onze witte wijn willen.
ch
cr
speciaal voor kerst komen bij Cantina
Oogsten gebeurt met de hand, heel
gevogelte.
a
‘
ED
7
up
Sampietrana vandaan: de Tre Filari
vroeg inde ochtend ensoms 's nachts,
TIP VOOR HET KERSTDINER:
(27
=
primitivo en de Tre Filari chardonnay.
omdat het transport tijdens de frisse uren
schenk deze wijn bijzalm met
Eén van de geheimen van het succes
moet plaatsvinden. Eenmaal in de
ditroen peterselie crumble
DOGO,
van deze wijnen is het moment van
wijnmakerij worden de druiven
(zie p117).
GOT
oogsten, aldus wijnmaker Stefano."Voor
onmiddellijk gepeld met behulp van een
ie
de primitivo oogsten we laat, als een
zachte pers. Witte druiven fermenteren
deel van de druiven al overrijp is, omdat
zonder schil. Dit zorgt voorde strogele
tete
en
we onze wijn een complexe structuur
kleurmet gouden reflecties en een frisse
Tre Filari chardonnay
!
willen geven. Daama fermenteren de
smaak.”
750 mi 9997,49
mm
Geen 18, geen alcohol
JUMBO)
JUMBO 119