Jumbo - Folder van 06.12.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 60




Hier is pagina 60 van 75 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 06.12.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

| WAAR DAN? HIER DUS! |

Mm

x

IJ

lu

AD

(

Û

fi

(ia

De druif primitivo is het

schoolvoorbeeld van een druif die

dl

|

q

veelzonheeft gehad. Hij is ook

TRE FILARI

Er}

razend populairin Californië onder

de naam zinfandel. De druif heeft

5

donkere en stevige schillen die

( À

Niet alleen de druivensoort maakt een goede wijn,

krachtigewijnen met bijbehorende

tanninesopleveren. Met zijn

weet Stefano Civino, maker van Tre Filari wijn. “Als je

zondoorstoofde, robuustekarakter

=

Ÿ \

herken je hem aan de smaak van

voorzichtigomgaat met dedruiven, komen ze in Cd

M

bramenjam, purechocoladeen

mokka. Daarnaast proef je vanille

1

staat aan op de wijnmakerij en krijg je de beste wijn.”

dankzijde rijping op eikenhouten

Dh

vaten. Schenk hem bij stevige

pastagerechten met vleesof bi

M

wild, lam of ovenschotels.

m

TIP VOOR HET KERSTDINER:

N

as

schenk deze wijn bijentrecote roast

(zie p.116).

(

“EEN VAN DE GEHEIMEN VAN HET

' SUCCES VAN DEZE WIJNEN IS HET

Tre Filari primitivo

"

MOMENT VAN OOGSTEN”

750 ml9997,49

De Tre Filari chardonnay wordt

TRE FILARI

n het uiterste zuiden van Italië, in de

druiven twee weken onder een

gemaakt van chardonnay-druiven

Primitivo of chardonnay

hak van de laars, bevindt zich de regio

gecontroleerde temperatuur. Zo krijgt

De wijn rijpt zes maanden op

eikenhouten vaten, waardoor hij

Puglia. Hier maakt de coöperatie

de wijn een intens rode kleur en een rijke

een rijk en vol karakter krijgt, met

Sampietrana al sinds 1952 wijnen van

smaak. Daarna rijpt de wijn nog acht

de smaak van vanille. Daarnaast

Fi

49

druiven uit de streek. Het hele proces

maanden in eikenvaten.”

proef je wilde perzik, citroen en

/

750 ml

van snoeien, oogsten entransporteren

geroosterde amandelen. Dewijnis

wordt met de hand gedaan door

De Tre Filari chardonnay kent juist een

bloemig enheefteen lange

afdronk. Jekan hem schenken als

wijnbouwers met jarenlange ervaringen

vroege oogst. “Door al in augustus te

aperitief, maar hijkomt nog beter

N

Wr

speciaal opgeleide jonge wijnbouwers.

oogsten, behouden de druiven hun

tot zijn recht in combinatie met

zuurgraad. Heel belangrijk voor de

gerechten met zalm, schelp-en

schaaldieren of zelfs witvleesen

Twee toppers uit ons wijnassortiment

frisheid die we in onze witte wijn willen.

ch

cr

speciaal voor kerst komen bij Cantina

Oogsten gebeurt met de hand, heel

gevogelte.

a



ED

7

up

Sampietrana vandaan: de Tre Filari

vroeg inde ochtend ensoms 's nachts,

TIP VOOR HET KERSTDINER:

(27

=

primitivo en de Tre Filari chardonnay.

omdat het transport tijdens de frisse uren

schenk deze wijn bijzalm met

Eén van de geheimen van het succes

moet plaatsvinden. Eenmaal in de

ditroen peterselie crumble

DOGO,

van deze wijnen is het moment van

wijnmakerij worden de druiven

(zie p117).

GOT

oogsten, aldus wijnmaker Stefano."Voor

onmiddellijk gepeld met behulp van een

ie

de primitivo oogsten we laat, als een

zachte pers. Witte druiven fermenteren

deel van de druiven al overrijp is, omdat

zonder schil. Dit zorgt voorde strogele

tete

en

we onze wijn een complexe structuur

kleurmet gouden reflecties en een frisse

Tre Filari chardonnay

!

willen geven. Daama fermenteren de

smaak.”

750 mi 9997,49

mm

Geen 18, geen alcohol

JUMBO)

JUMBO 119