Albert Heijn - Folder van 04.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 41




Hier is pagina 41 van 52 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 04.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

OA

A voor

Als een vis

EE

in het water

m

EWUST

Vis is hartstikke lekker &n gezond. En gelukkig

\

v

'

/ckweckt

woozinng

ISWEE

de

heeft Albert Heijn volop vis die duurzaam is gevangen

£

x



m

=>

%

On,

Ve,

n of vers

of verantwoord is gekweekt.

M

e Gezondheidsraad raadt aan om

één keer per week viste eten, vooral

vette vis zoals zalm, haring, makreel

ER

en sardines. Deze bevat omega

3-vetzuren (DHA en EPA), die goed zijn voor de

bloeddruk. Naast onze eigen gezondheid is

ook die van de planeet belangrijk. Daarom let

Albert Heijn er samen met alle leveranciers

APE

scherp op dat vis duurzaam is gevangen of

verantwoord is gekweekt. Hiervoor bestaan

Peper

ige zalmfilet en

twee keurmerken: MSC (wild gevangen) en ASC

broccoli met hazelnoten

(verantwoord gekweekt). 98% van de vis bij

Albert Heijn heeft een van deze keurmerken.

® 2 el milde olijfolie e 600 g bakaardappeltjes

Alleen voor inktvis en rivierkreeft is er

e 2 tl gedroogde tijm e 25 g ongebrande hazel-

nog geen certificering.

noten e 1 tl Euroma Original spices by Jonnie

Boer lemon pepper (specerijenmelange,

blikje 75 g) » 160 g zalmfilet e 400 g koelverse

Goed gevangen

broccoliroosjes e 2 el vinaigrette basilico

Het Marine Stewardship Council-keurmerk

(variaties mogelijk)

(MSCI is de strengste milieustandaard voor wild

gevangen vis. Duurzaam vissen houdt in dater

1 Verhit % van de olie in een grote koekenpan

voldoende vis in zee overblijften het overige

en bak de aardappeltjes met de tijm en wat

onderwaterleven niet wordt bedreigd,

peper op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin

en gaar. Schep regelmatig om. Verhit onder-

tussen een andere koekenpan zonder olie of

boter en rooster de hazelnoten 3 min. op

Verantwoord gekweekt

Staat het ASC-logo op de verpakking? Dan weet je

middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat

afkoelen op een bord. Hak grof. Strooi de lemon

zeker dat deze vis afkomstig is van een verantwoorde

kwekerij. ASC-kwekers zorgen goed voor hun vis

pepper op een bord en haal de zijkanten van

de zalmfilet erdoor.

en hun medewerkers, houden extra rekening met

de leefomgeving en gebruiken zo min mogelijk

2 Halveer de broccoliroosjes en kook ze in 4 min

antibiotica.

beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uit-

lekken. Schep om met de hazelnoten en vinai-

grette. Verhit ondertussen de rest van de olie in

de koekenpan van de hazelnoten en bak de zalm

4

MU

ETS

U

op middelhoog vuur 6 min. Keer halverwege.

a

sera

Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de

borden en breek de zalm in stukken erboven.

41