Albert Heijn - Folder van 04.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 41

Hier is pagina 41 van 52 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 04.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
OA
A voor
Als een vis
EE
in het water
m
EWUST
Vis is hartstikke lekker &n gezond. En gelukkig
\
v
'
/ckweckt
woozinng
ISWEE
de
heeft Albert Heijn volop vis die duurzaam is gevangen
£
x
’
m
=>
%
On,
Ve,
n of vers
of verantwoord is gekweekt.
M
e Gezondheidsraad raadt aan om
één keer per week viste eten, vooral
vette vis zoals zalm, haring, makreel
ER
en sardines. Deze bevat omega
3-vetzuren (DHA en EPA), die goed zijn voor de
bloeddruk. Naast onze eigen gezondheid is
ook die van de planeet belangrijk. Daarom let
Albert Heijn er samen met alle leveranciers
APE
scherp op dat vis duurzaam is gevangen of
verantwoord is gekweekt. Hiervoor bestaan
Peper
ige zalmfilet en
twee keurmerken: MSC (wild gevangen) en ASC
broccoli met hazelnoten
(verantwoord gekweekt). 98% van de vis bij
Albert Heijn heeft een van deze keurmerken.
® 2 el milde olijfolie e 600 g bakaardappeltjes
Alleen voor inktvis en rivierkreeft is er
e 2 tl gedroogde tijm e 25 g ongebrande hazel-
nog geen certificering.
noten e 1 tl Euroma Original spices by Jonnie
Boer lemon pepper (specerijenmelange,
blikje 75 g) » 160 g zalmfilet e 400 g koelverse
Goed gevangen
broccoliroosjes e 2 el vinaigrette basilico
Het Marine Stewardship Council-keurmerk
(variaties mogelijk)
(MSCI is de strengste milieustandaard voor wild
gevangen vis. Duurzaam vissen houdt in dater
1 Verhit % van de olie in een grote koekenpan
voldoende vis in zee overblijften het overige
en bak de aardappeltjes met de tijm en wat
onderwaterleven niet wordt bedreigd,
peper op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin
en gaar. Schep regelmatig om. Verhit onder-
tussen een andere koekenpan zonder olie of
boter en rooster de hazelnoten 3 min. op
Verantwoord gekweekt
Staat het ASC-logo op de verpakking? Dan weet je
middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat
afkoelen op een bord. Hak grof. Strooi de lemon
zeker dat deze vis afkomstig is van een verantwoorde
kwekerij. ASC-kwekers zorgen goed voor hun vis
pepper op een bord en haal de zijkanten van
de zalmfilet erdoor.
en hun medewerkers, houden extra rekening met
de leefomgeving en gebruiken zo min mogelijk
2 Halveer de broccoliroosjes en kook ze in 4 min
antibiotica.
beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uit-
lekken. Schep om met de hazelnoten en vinai-
grette. Verhit ondertussen de rest van de olie in
de koekenpan van de hazelnoten en bak de zalm
4
MU
ETS
U
op middelhoog vuur 6 min. Keer halverwege.
a
sera
Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de
borden en breek de zalm in stukken erboven.
41