Dirk - Folder van 01.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.11.2019 tot 30.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

en

[L

Speculaasmuffins met

Speculaasnop

chocoladekruidnoten

tussendoortje - 1 stuks

tussendoortje - 12 stuks

20 min. (+ 30 min. wachttijd +

25 min. (+ 20 min. oventijd)

20 min. oventijd)

m 200 gr chocoladekruidnoten

m5 gr kaneelpoeder

# 300 gr zelfrijzend bakmeel

m 2,5 gr nootmuskaat

m 125 gr suiker

m 2,5 gr kruidnagel gemalen

m 2% tl koek- en speculaaskruiden

m 1 gr gemberpoeder

m2eieren

m 250 gr bloem

m 100 ml zonnebloemolie

m 1 tl bakpoeder

m 200 ml halfvolle melk

m 125 gr lichte basterdsuiker

m 125 gr poedersuiker

m 125 gr boter, koud

m extra nodig: metalen

m 25 gr gesuikerde citroenrasp

muffinvorm, 12 papieren

m 25 gr garneeramandelen

muffinvormpjes,

m extra nodig: vershoudfolie,

keukenmachine, handmixer

bakplaat, bakpapier,

speculaaspopsteekvorm

1

Verwarm de oven voor op

200°C. Zet in elke holte van de

1. Zeef de kaneel, nootmuskaat,

metalen muffinvorm een papieren

kruidnagel en gember in een kom

vormpje. Doe 150 gr chocolade-

met de bloem, een halve tl zout en

kruidnoten in een keukenmachine

een half zakje bakpoeder.

en hak grof. Bewaar de rest als

2. Voeg de suiker en de boter toe

garnering.

en wrijf met koude handen tot een

2. Meng in een ruime kom het zelf-

korrelig deeg. Voeg de gesuikerde

rijzend bakmeel met de suiker, de

citroenrasp toe en kneed tot een

speculaaskruiden en een % tl zout.

samenhangend, soepel deeg. Dek

Klop met een handmixer de eieren

af met vershoudfolie en zet

Aij

er één voor één doorheen. Voeg

30 minuten koud weg.

langzaam de zonnebloemolie en

3. Verwarm de oven voor op 175°C.

de melk toe en klop op de hoogste

Rol het deeg uit op een met bloem

stand van de mixer.

bestoven werkblad tot ongeveer

3. Schep de gehakte chocolade-

0,5 em dik. Druk met de steekvorm

kruidnoten erdoor en vul met

een speculaaspop uit het deeg en

FE

behulp van twee lepels de muffin-

leg op de bakplaat met bakpapier.

vormpjes net niet helemaal vol.

Herhaal tot al het deeg op is. Druk

x

a

4. Bak de muffins in ongeveer

de amandelen in de speculaaspop.

20 minuten goudbruin en gaar.

4. Bak de speculaaspop in 20 minu-

A

Laat afkoelen op een rek.

ten bruin en knapperig gaar.

5. Meng het poedersuiker met 2 el

BEVAT P.P. 1807 KJ/432 KCAL, 20 GR VET WAAR-

water tot een mooi glad glazuur.

VAN 12 GR VERZADIGD, 56 GR KOOLHYDRATEN

WAARVAN 25 GR SUIKERS, 6 GR EIWIT, 0 GR

Bestrijk de muffins met het glazuur

ZOUT EN 2 GR VOEDINGSVEZEL

me

I

en plak de resterende kruidnoten

ER

cs

erop.

BEVAT P.P. 1403 KJ/335 KCAL, 12 GR VET WAAR-

SINTERKLAAS

MET HET

VAN 2 GR VERZADIGD, 52 GR KOOLHYDRATEN

Fe

WAARVAN 27 GR SUIKERS, 5 GR EIWIT, 1 GR

LE

TE SNOEPGOED

ZOUT EN 1 GR VOEDINGSVEZEL

Ste,

Pr

ei

35

a