Dirk - Folder van 01.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 35
Hier is pagina 35 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.11.2019 tot 30.11.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
en
[L
Speculaasmuffins met
Speculaasnop
chocoladekruidnoten
tussendoortje - 1 stuks
tussendoortje - 12 stuks
20 min. (+ 30 min. wachttijd +
25 min. (+ 20 min. oventijd)
20 min. oventijd)
m 200 gr chocoladekruidnoten
m5 gr kaneelpoeder
# 300 gr zelfrijzend bakmeel
m 2,5 gr nootmuskaat
m 125 gr suiker
m 2,5 gr kruidnagel gemalen
m 2% tl koek- en speculaaskruiden
m 1 gr gemberpoeder
m2eieren
m 250 gr bloem
m 100 ml zonnebloemolie
m 1 tl bakpoeder
m 200 ml halfvolle melk
m 125 gr lichte basterdsuiker
m 125 gr poedersuiker
m 125 gr boter, koud
m extra nodig: metalen
m 25 gr gesuikerde citroenrasp
muffinvorm, 12 papieren
m 25 gr garneeramandelen
muffinvormpjes,
m extra nodig: vershoudfolie,
keukenmachine, handmixer
bakplaat, bakpapier,
speculaaspopsteekvorm
1
Verwarm de oven voor op
200°C. Zet in elke holte van de
1. Zeef de kaneel, nootmuskaat,
metalen muffinvorm een papieren
kruidnagel en gember in een kom
vormpje. Doe 150 gr chocolade-
met de bloem, een halve tl zout en
kruidnoten in een keukenmachine
een half zakje bakpoeder.
en hak grof. Bewaar de rest als
2. Voeg de suiker en de boter toe
garnering.
en wrijf met koude handen tot een
2. Meng in een ruime kom het zelf-
korrelig deeg. Voeg de gesuikerde
rijzend bakmeel met de suiker, de
citroenrasp toe en kneed tot een
speculaaskruiden en een % tl zout.
samenhangend, soepel deeg. Dek
Klop met een handmixer de eieren
af met vershoudfolie en zet
Aij
er één voor één doorheen. Voeg
30 minuten koud weg.
langzaam de zonnebloemolie en
3. Verwarm de oven voor op 175°C.
de melk toe en klop op de hoogste
Rol het deeg uit op een met bloem
stand van de mixer.
bestoven werkblad tot ongeveer
3. Schep de gehakte chocolade-
0,5 em dik. Druk met de steekvorm
kruidnoten erdoor en vul met
een speculaaspop uit het deeg en
FE
behulp van twee lepels de muffin-
leg op de bakplaat met bakpapier.
vormpjes net niet helemaal vol.
Herhaal tot al het deeg op is. Druk
x
a
4. Bak de muffins in ongeveer
de amandelen in de speculaaspop.
20 minuten goudbruin en gaar.
4. Bak de speculaaspop in 20 minu-
A
Laat afkoelen op een rek.
ten bruin en knapperig gaar.
5. Meng het poedersuiker met 2 el
BEVAT P.P. 1807 KJ/432 KCAL, 20 GR VET WAAR-
water tot een mooi glad glazuur.
VAN 12 GR VERZADIGD, 56 GR KOOLHYDRATEN
WAARVAN 25 GR SUIKERS, 6 GR EIWIT, 0 GR
Bestrijk de muffins met het glazuur
ZOUT EN 2 GR VOEDINGSVEZEL
me
I
en plak de resterende kruidnoten
ER
cs
erop.
BEVAT P.P. 1403 KJ/335 KCAL, 12 GR VET WAAR-
SINTERKLAAS
MET HET
VAN 2 GR VERZADIGD, 52 GR KOOLHYDRATEN
Fe
WAARVAN 27 GR SUIKERS, 5 GR EIWIT, 1 GR
LE
TE SNOEPGOED
ZOUT EN 1 GR VOEDINGSVEZEL
Ste,
Pr
ei
35
a