Dirk - Folder van 01.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 39
Hier is pagina 39 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.11.2019 tot 30.11.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
3
Anpelkruimeltaart met
Sintwafel met strooigoed
ez
speculaaskruiden
tussendoortje - 4 pers.
nagerecht - 4 pers.
30 min. (+ 20 min. wachttijd)
15 min. (+ 35 min. oventijd)
m 100 gr strooisnoep
m3 Jonagold appels
m 100 gr boter, op
m 140 gr rietsuiker
kamertemperatuur
m1 el custardpoeder (pak 400 g)
m 50 gr suiker
m1 tl koek- en speculaaskruiden
m8 gr vanillesuiker
m1tlkaneelpoeder
miei
m1 citroen
m4 el volle melk
m 175 gr havermout
m 250 gr zelfrijzend bakmeel
m 130 gr boter (koud)
m 2 tl koek- en speculaaskruiden
m extra nodig: ovenschaal
m 25 ml zonnebloemolie
m 125 ml slagroom
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
m extra nodig: handmixer,
Schil de appels, verwijder het klok-
wafelijzer
huis en snijd in gelijke blokjes.
Meng de appels met 2 el rietsuiker,
1. Hak 70 gr strooisnoep grof. Houd
custardpoeder, koek- en speculaas-
de rest apart. Klop met een hand-
kruiden en kaneelpoeder. Halveer
mixer de boter met 30 gr suiker en
\,
de citroen en pers het sap van de
de vanillesuiker luchtig. Mix het ei
en de melk erdoor.
halve citroen uit en schep om.
2. Meng de rest van de suiker met
2. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de
de havermout. Snijd 110 gr boter in
koek- en speculaaskruiden en een
N
blokjes en meng met koude handen
halve tl zout boven het botermeng-
tot een kruimelig deeg.
sel en meng tot een deeg. Schep
3. Vet de ovenschaal in met de
het gehakte strooigoed door het
L'
resterende boter. Verdeel de
deeg. Dek de kom af en zet
appelvulling over de ovenschaal en
20 minuten koud weg.
verspreid het kruimeldeeg er
3. Vorm met natte handen 6 bolle-
Pp
gelijkmatig over.
tjes van het deeg. Vet het wafelijzer
2
4. Bak de appelkruimeltaart in
in met olie en warm voor op middel-
ongeveer 35 minuten goudbruin in
hoge temperatuur.
de oven.
4. Leg een deegbolletje in het mid-
BEVAT P.P. 2591 KJ/619 KCAL, 30 GR VET WAAR-
den van het wafelijzer. Sluit het
VAN 18 GR VERZADIGD, 78 GR KOOLHYDRATEN
wafelijzer en bak de wafel in onge-
WAARVAN47 GR SUIKERS, 6 GR EIWIT, 1 GR ZOUT
EN 6 GR VOEDINGSVEZEL
veer 4 minuten goudbruin. Vet het
ijzer opnieuw in met olie en herhaal
dit voor de rest van de wafels.
5. Klop de slagroom met de rest van
de suiker stijf. Serveer de wafels
met slagroom en strooi de rest van
het strooisnoep over de slagroom.
D
BEVAT P.P. 3128 KJ/748 KCAL, 41 GR VET WAAR-
A
(a
VAN 23 GR VERZADIGD, 83 GR KOOLHYDRATEN
Fe
WAARVAN 32 GR SUIKERS, 10 GR EIWIT, 2 GR
ZOUT EN 2 GR VOEDINGSVEZEL
39