Dirk - Folder van 01.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 8
Hier is pagina 8 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.11.2019 tot 30.11.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Weekmenu
Lasagne van zalm en
knolselderij
hoofdgerecht - 4 pers.
25 min. (+ 20 min. oventijd)
D
Te
>
m1 knolselderij
m1 citroen
m 50 gr boter
m4 el slagroom
m 200 gr Noorse zalmblokjes
m 200 gr geraspte oude kaas (Old
EERE
Amsterdam, zakje, 100 g)
m extra nodig: staafmixer,
Pm.
ovenschaal
—
Eh
"Æ
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
Pi
Breng een pan met water en een
=
A
Ër
beetje zout aan de kook. Schil de
€;
te
knolselderij en snijd 4 grote plakken
van 5 mm. Halveer de plakken in de
breedte. Snijd de rest van de knolsel-
derij in kleine blokjes.
Jes
2. Kook de blokjes knolselderij in
lit
*
Ke
Water met het sap van een halve
le
En
citroen in 15 minuten gaar. Schep de
Kr
blokjes uit de pan. Kook de plakken
Wü
knolselderij in 10-12 minuten beet-
La
Mei
gaar. Schep voorzichtig uit de pan.
ER
3. Pureer met de staafmixer in een
maatbeker de blokjes knolselderij
met de boter en de slagroom tot een
romige puree. Breng op smaak met
nu
zout en peper.
x
4. Verdeel een derde van de puree
er
Si
over de bodem van een ondiepe
rem
Be
ovenschaal. Verdeel de helft van de
plakjes knolselderij hierover. Schep
ds
hier een derde van de knolselderij-
puree op en verdeel er de zalm over.
Bestrooi met zout en peper.
be
5. Verdeel dan de resterende knol-
Tip van Dirk
selderijplakken erover en eindig met
Ga je de knolselderij
puree. Bestrooi met oude kaas en
niet meteen gebruiken
mmige
bak 20 minuten in de oven goudbruin
na het snijden? Leg
tegen verkleuring de
en krokant. Laat een paar minuten
44
rr
rusten voordat je het serveert. Snijd
stukjes dan in water
met citroensap. B
dan de rest van de citroen in partjes
en serveer bij de lasagne.
€
ei
fe
BEVAT P.P. 2284 KJ/546 KCAL, 38 GR VET WAARVAN
Ke
22 GR VERZADIGD, 14 GR KOOLHYDRATEN WAAR-
VAN 1 GR SUIKERS, 30 GR EIWIT, 4 GR ZOUT EN 12
GR VOEDINGSVEZEL
WIJNTIP The Collection rosé