Dirk - Folder van 17.08.2020 tot 27.09.2020 - Pagina 17
Hier is pagina 17 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 17.08.2020 tot 27.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
\.
=
4
Chocoladetruffels
=
Zi
tussendoortje - 16 stuks “
nr
Net
a
FL
ss
LA
20 min. (+ 60 min. wachttijd)
E27
ben
2
>
Ze
m 125 ml slagroom
EZ
er
7°
m 50 gr boter
22
bid
5
vi
m 200 gr pure chocolade
Ur
mcacaopoeder
I
Di
m extra nodig: vershoudfolie, zeef
FES:
Le
1. Verwarm in een steelpan de slagroom en de boter.
ELL
K
Hak intussen de chocolade grof. Zet zodra de boter is
gesmolten het vuur uit en smelt de chocolade in de
Aardheïentaartjes met
Kokosmakronen
warme slagroom. Voeg een beetje zout en wat zwarte
tahin
tussendoortje - 10/12 stuks
peper toe.
tussendoortje - 6 stuks - 15 min.
5 min. (+ 20 min. oventijd)
2. Schep het mengsel in een kom en laat al roerend
afkoelen. Dek de kom af met vershoudfolie en laat
m1 citroen
m4 eieren
1 uur in de koelkast opstijven.
m 200 gr crème fraîche (of zachte
m 200 gr (riet)suiker
3. Zeef de cacaopoeder in een diep bord. Schep met
verse geitenkaas)
m 200 gr geraspte kokos
een warme dessertlepel wat van het mengsel uit de
m1 (rijpe) banaan
m 100 gr pure chocolade
kom en rol er truffels van. Wentel de truffels door het
m6 st roomboter gebaksbodems
m extra nodig: ijslepel, ovenrek,
cacaopoeder. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
BEVAT P.P, 486 KJ/116 KCAL, 10 G VET WAARVAN 6 G VERZADIGD, 6 G KOOL-
m 400 gr Hollandse aardbeien
bakpapier
m2 el tahin
Vi
HYDRATEN WAARVAN 5 G SUIKERS, 1 G EIWIT, 0 G ZOUT EN 1 G VOEDINGS-
m extra nodig: rasp, staafmixer of
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
blender
Splits de eieren en vang de eiwit-
ten op in een kom. De eidooiers
Rol de truffels ook eens
door gehakte nootjes,
1. Rasp de gele schil van de citroen
worden niet gebruikt.
en pers het sap uit. Meng in de
2. Voeg de suiker en geraspte
ES kaneelpoeder of kokosrasp
blender de crème fraîche (of verse
kokos met een beetje zout toe aan
a
geitenkaas) met de banaan, 1 tl
de eiwitten en schep om tot een
“ee
Le
citroenrasp en 1 el citroensap met
samenhangend mengsel. Schep
een beetje zout tot een glad meng-
met een ijslepel 10/12 bollen van
sel
het kokosmengsel op een met bak-
2. Verdeel het mengsel over de
papier beklede bakplaat. Bak de
ke
gebaksbodems en zet tot gebruik
kokosmakronen in 20 minuten
koud weg.
goudbruin en gaar. Neem uit de
3. Verwijder de kroontjes van de
oven en laat afkoelen.
aardbeien, snijd in kwarten en zet
3. Hak intussen de chocolade grof
de aardbeien met de punten naar
en smelt in een kom au bain-marie
boven op de taartvulling.
boven een pan kokend water.
4. Meng in een kom de tahin met 1
4. Doop de onderkant van de kokos-
N
tl citroenrasp en het resterende
makronen in de gesmolten
Voeg voor de variatie
citroensap tot het dikke saus wordt.
chocolade. Leg terug op het
Voeg indien nodig een beetje lauw-
bakpapier om te drogen.
eens de vasp van
warm water toe. Besprenkel de
BEVAT P.P. 1069 KJ/256 KCAL, 15 G VET WAARVAN
| limoen
12 G VERZADIGD, 25 G KOOLHYDRATEN WAAR-
aardbeiengebakjes met tahin en
serveer direct.
VAN 21 G SUIKERS, 4 G EIWIT, 0 G ZOUT EN 3 G
en 2 tl geraspte
VOEDINGSVEZEL
verse gember
BEVAT P.P, 1237 KJ/296 KCAL, 19 G VET WAARVAN
LA
10 G VERZADIGD, 25 G KOOLHYDRATEN WAAR-
VAN 14 G SUIKERS, 4 G EIWIT, 0 G ZOUT EN 2 G
aan het beslag toe
{
VOEDINGSVEZEL
&
SS
y