Dirk - Folder van 17.08.2020 tot 27.09.2020 - Pagina 17




Hier is pagina 17 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 17.08.2020 tot 27.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

\.

=

4

Chocoladetruffels

=

Zi

tussendoortje - 16 stuks “

nr

Net

a

FL

ss

LA

20 min. (+ 60 min. wachttijd)

E27

ben

2

>

Ze

m 125 ml slagroom

EZ

er



m 50 gr boter

22

bid

5

vi

m 200 gr pure chocolade

Ur

mcacaopoeder

I

Di

m extra nodig: vershoudfolie, zeef

FES:

Le

1. Verwarm in een steelpan de slagroom en de boter.

ELL

K

Hak intussen de chocolade grof. Zet zodra de boter is

gesmolten het vuur uit en smelt de chocolade in de

Aardheïentaartjes met

Kokosmakronen

warme slagroom. Voeg een beetje zout en wat zwarte

tahin

tussendoortje - 10/12 stuks

peper toe.

tussendoortje - 6 stuks - 15 min.

5 min. (+ 20 min. oventijd)

2. Schep het mengsel in een kom en laat al roerend

afkoelen. Dek de kom af met vershoudfolie en laat

m1 citroen

m4 eieren

1 uur in de koelkast opstijven.

m 200 gr crème fraîche (of zachte

m 200 gr (riet)suiker

3. Zeef de cacaopoeder in een diep bord. Schep met

verse geitenkaas)

m 200 gr geraspte kokos

een warme dessertlepel wat van het mengsel uit de

m1 (rijpe) banaan

m 100 gr pure chocolade

kom en rol er truffels van. Wentel de truffels door het

m6 st roomboter gebaksbodems

m extra nodig: ijslepel, ovenrek,

cacaopoeder. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

BEVAT P.P, 486 KJ/116 KCAL, 10 G VET WAARVAN 6 G VERZADIGD, 6 G KOOL-

m 400 gr Hollandse aardbeien

bakpapier

m2 el tahin

Vi

HYDRATEN WAARVAN 5 G SUIKERS, 1 G EIWIT, 0 G ZOUT EN 1 G VOEDINGS-

m extra nodig: rasp, staafmixer of

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

blender

Splits de eieren en vang de eiwit-

ten op in een kom. De eidooiers

Rol de truffels ook eens

door gehakte nootjes,

1. Rasp de gele schil van de citroen

worden niet gebruikt.

en pers het sap uit. Meng in de

2. Voeg de suiker en geraspte

ES kaneelpoeder of kokosrasp

blender de crème fraîche (of verse

kokos met een beetje zout toe aan

a

geitenkaas) met de banaan, 1 tl

de eiwitten en schep om tot een

“ee

Le

citroenrasp en 1 el citroensap met

samenhangend mengsel. Schep

een beetje zout tot een glad meng-

met een ijslepel 10/12 bollen van

sel

het kokosmengsel op een met bak-

2. Verdeel het mengsel over de

papier beklede bakplaat. Bak de

ke

gebaksbodems en zet tot gebruik

kokosmakronen in 20 minuten

koud weg.

goudbruin en gaar. Neem uit de

3. Verwijder de kroontjes van de

oven en laat afkoelen.

aardbeien, snijd in kwarten en zet

3. Hak intussen de chocolade grof

de aardbeien met de punten naar

en smelt in een kom au bain-marie

boven op de taartvulling.

boven een pan kokend water.

4. Meng in een kom de tahin met 1

4. Doop de onderkant van de kokos-

N

tl citroenrasp en het resterende

makronen in de gesmolten

Voeg voor de variatie

citroensap tot het dikke saus wordt.

chocolade. Leg terug op het

Voeg indien nodig een beetje lauw-

bakpapier om te drogen.

eens de vasp van

warm water toe. Besprenkel de

BEVAT P.P. 1069 KJ/256 KCAL, 15 G VET WAARVAN

| limoen

12 G VERZADIGD, 25 G KOOLHYDRATEN WAAR-

aardbeiengebakjes met tahin en

serveer direct.

VAN 21 G SUIKERS, 4 G EIWIT, 0 G ZOUT EN 3 G

en 2 tl geraspte

VOEDINGSVEZEL

verse gember

BEVAT P.P, 1237 KJ/296 KCAL, 19 G VET WAARVAN

LA

10 G VERZADIGD, 25 G KOOLHYDRATEN WAAR-

VAN 14 G SUIKERS, 4 G EIWIT, 0 G ZOUT EN 2 G

aan het beslag toe

{

VOEDINGSVEZEL

&

SS

y