Dirk - Folder van 17.08.2020 tot 27.09.2020 - Pagina 64
Hier is pagina 64 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 17.08.2020 tot 27.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
NAM 7,
ANA
NM
y
4
N
”
wm
442?
1,
11} 1
Nl
N
2
4
ZN
y
ly
Groentencurry
N
S
a
aaf!
en,
BEU, em
A
1
7
Al
met bloemkool
N
His
pe,
)
a
el)
=
lj
hoofdgerecht - 4 pers. - 20 min
S
Si
z
Z
vr
A
N
‘
Uig
Ÿ
m6 bolletjes stemgember
Uy
EN
Ÿ
m2 limoenen
À
m /2 bloemkool
m 2 el zonnebloemolie
|
m 800 gr Japanse wokgroenten
POD
WM
a
(zak, 400 gr)
T
À
Serveer er
m2 el groene currypasta
N
I
er
bloemkoolrijst
m 400 ml kokosmelk
I
m 1 el vissaus
à.
bij door de ove-
rige helft van
m4 eieren
de bloemkool te
m1 rode peper
raspen en
m extra nodig: rasp, wok
3 minuten in
wat olie te roer-
1. Snijd de stemgember fijn. Rasp de schil
bakken.
van een limoen en pers het sap uit. Verdeel
de helft van de bloemkool in kleine roosjes.
Tip van Dirk
2. Verhit de wok met de olie en bak de
bloemkoolroosjes op hoog vuur 5 minuten
aan. Voeg de Japanse wokgroenten toe en
bak 2 minuten aan.
3. Voeg de currypasta toe en bak al
Fe
#
omscheppend mee. Voeg de kokosmelk
toe en warm goed door. Voeg de stemgem-
ber, limoenrasp en 1 el limoensap toe met
en
de vissaus, roer goed door met een hou-
ed
ten lepel. Voeg naar smaak meer limoen-
sap (zuur) of siroop van de stemgember
ih
(zoet) toe. Breng op smaak met zout en
À
&
versgemalen peper.
4. Maak met een pollepel 4 kuiltjes in de
>
saus en de groente. Breek boven elk
\
kuiltje voorzichtig een ei en laat de eieren
éh
Fe
ed)
(2
zachtjes in 6-8 minuten in de saus garen
—T
tot het eiwit is gestold maar de dooiers
es
er
AR
nog zacht zijn. Snijd de resterende limoen
in.parten. Verwijder de steel en zaadjes van
EN
Eee
de rode peper en snijd in dunne, schuine
ringen. Serveer de curry in de pan met rode
Le
ms
peper naar smaak en partjes limoen.
BEVAT P.P. 1873 KJ/448 KCAL, 29.G VET WAARVAN 18 G
VERZADIGD, 26 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 17 G SUIKERS,
16 G EIWIT, 2 G ZOUT EN 10 G VOEDINGSVEZEL
ze curry.maak
| 7 De:
je in maar
WIJNTIP D. Duclos Cabernet rosé
20 min.
te
64 Dirk
Bun
EN
EN
Ni
#,
A