Dirk - Folder van 17.08.2020 tot 27.09.2020 - Pagina 64




Hier is pagina 64 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 17.08.2020 tot 27.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NAM 7,

ANA

NM

y

4

N



wm

442?

1,

11} 1

Nl

N

2

4

ZN

y

ly

Groentencurry

N

S

a

aaf!

en,

BEU, em

A

1

7

Al

met bloemkool

N

His

pe,

)

a

el)

=

lj

hoofdgerecht - 4 pers. - 20 min

S

Si

z

Z

vr

A

N



Uig

Ÿ

m6 bolletjes stemgember

Uy

EN

Ÿ

m2 limoenen

À

m /2 bloemkool

m 2 el zonnebloemolie

|

m 800 gr Japanse wokgroenten

POD

WM

a

(zak, 400 gr)

T

À

Serveer er

m2 el groene currypasta

N

I

er

bloemkoolrijst

m 400 ml kokosmelk

I

m 1 el vissaus

à.

bij door de ove-

rige helft van

m4 eieren

de bloemkool te

m1 rode peper

raspen en

m extra nodig: rasp, wok

3 minuten in

wat olie te roer-

1. Snijd de stemgember fijn. Rasp de schil

bakken.

van een limoen en pers het sap uit. Verdeel

de helft van de bloemkool in kleine roosjes.

Tip van Dirk

2. Verhit de wok met de olie en bak de

bloemkoolroosjes op hoog vuur 5 minuten

aan. Voeg de Japanse wokgroenten toe en

bak 2 minuten aan.

3. Voeg de currypasta toe en bak al

Fe

#

omscheppend mee. Voeg de kokosmelk

toe en warm goed door. Voeg de stemgem-

ber, limoenrasp en 1 el limoensap toe met

en

de vissaus, roer goed door met een hou-

ed

ten lepel. Voeg naar smaak meer limoen-

sap (zuur) of siroop van de stemgember

ih

(zoet) toe. Breng op smaak met zout en

À

&

versgemalen peper.

4. Maak met een pollepel 4 kuiltjes in de

>

saus en de groente. Breek boven elk

\

kuiltje voorzichtig een ei en laat de eieren

éh

Fe

ed)

(2

zachtjes in 6-8 minuten in de saus garen

—T

tot het eiwit is gestold maar de dooiers

es

er

AR

nog zacht zijn. Snijd de resterende limoen

in.parten. Verwijder de steel en zaadjes van

EN

Eee

de rode peper en snijd in dunne, schuine

ringen. Serveer de curry in de pan met rode

Le

ms

peper naar smaak en partjes limoen.

BEVAT P.P. 1873 KJ/448 KCAL, 29.G VET WAARVAN 18 G

VERZADIGD, 26 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 17 G SUIKERS,

16 G EIWIT, 2 G ZOUT EN 10 G VOEDINGSVEZEL

ze curry.maak

| 7 De:

je in maar

WIJNTIP D. Duclos Cabernet rosé

20 min.

te

64 Dirk

Bun

EN

EN

Ni

#,

A