Dirk - Folder van 17.08.2020 tot 27.09.2020 - Pagina 62
Hier is pagina 62 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 17.08.2020 tot 27.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
2
Wi
Weekmenu
|
Risotto met geroosterde paprika
hoofdgerecht - 4 pers. - 20 min.
Li
Ll
PA
m1 pot geroosterde paprika
persoon
m 20 gr basilicum
39
4
A
m2 sjalotjes
m2 teentjes knoflook
m2 el olijfolie
m2 groentetabletten
Ve
m 400 gr risottorijst
a
Ÿ
m1 aubergine
m extra nodig: keukenmachine of
Y
Q
staafmixer
TS
#
1. Giet de paprika af en vang het vocht
ge
op. Laat de paprika uitlekken op keu-
>
kenpapier. Pureer de basilicum met
:}
1 teentje knoflook en het vocht van de
DRS;
paprika in de keukenmachine. Voeg
eventueel wat olijfolie toe, tot een
b
Deze risotto
smeuige saus ontstaat. Breng op smaak
É
“À
maak je in maar
=
met zout en peper. Zet tot gebruik koud
weg in de koelkast.
Sees
20 min.
2. Breng 1200 ml water aan de kook. Pel
Zen
ee
en snipper de sjalotjes en de knoflook.
Snijd de aubergine in blokjes.
3. Verwarm in een pan met een dikke
bodem de olie en fruit de sjalotjes met de
knoflook in 3 minuten glazig. Bak de
2
aubergine rondom bruin. Schep de
||
aubergine uit de pan en houd apart.
BE
À)
Schep de knoflook en sjalotjes om
met de rijst, zet het vuur laag en bak
9
kort aan. Verkruimel er de bouillon-
EL
tabletten over. Voeg steeds beet-
=
je bij beetje kokend water toe
zodra het vocht is opgenomen.
Roer de rijst om totdat deze na
ke
15 - 20 minuten gaar is.
bf
4. Snijd de paprika in reepjes.
\\
Schep de paprika en de aubergine
\
door de risotto. Breng op smaak
N
met peper.
5. Schep de risotto in 4 diepe bor-
den, verdeel er de basilicumpuree over.
BEVAT P.P. 1061 KJ/254 KCAL, 11 G VET WAARVAN
3 G VERZADIGD, 31 G KOOLHYDRATEN WAARVAN
11 G SUIKERS, 4 G EIWIT, 4 G ZOUT EN 5 G VOEDINGS-
VEZEL
WIJNTIP Calandière Rosé
|
62 Dirk