Jumbo - Folder van 17.08.2020 tot 06.09.2020 - Pagina 74
Hier is pagina 74 van 128 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 17.08.2020 tot 06.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
bes
’
F
f
vn,
Ad
w
Ee
F
CE
—
à
>
fi
NE
Pa
Aardappelpizza (pizza con patate)
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
bijgerecht - 20 min. & 1u wachten en 30 min. oventijd) - 4 pers.
hoofdgerecht « 30 min. (+35 min. oventijd) - A pers.
500 g tarwebloem + extra voor bestuiven
500 g gemengd gehakt
1 zakje droge gist (7 g)
lei
1tl suiker
2tluienpoeder
5 el olijfolie extra vierge
50 g Parmezaanse kaas
300 ml handwarm water
200 g winterwortel
1tl zout
2 stengels bleekselderij
500 g vastkokende aardappelen
1ui
2 teentjes knoflook
1teentje knoflook
3 takjes rozemarijn
1el olijfolie
& schone theedoek
2 pakjes gekruide frito tomatenbasis
2 bakplaten bekleed met bakpapier
1zakje geraspte mozzarella (150 g)
bakpapier
300 g spaghetti
bakkwastje
& bakplaat bekleed met bakpapier
staafmixer
1Meng de bloem, gist en suiker in een kom. Maak een kuiltje
ovenschaal (20 x 30 cm)
in het midden en schenk daar 2 el olie in. Schenk er vervolgens
al roerend met een lepel het water bij. Voeg het zout toe en
1 Verwarm de oven voor tot 190 °C. Doe het gehakt in een
kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Maak er
schaal, voeg het ei en het uienpoeder toe en rasp er de
een mooie bal van, bestuif met wat extra bloem. Laat afgedekt
Parmezaanse kaas boven. Meng goed, draai er 20 balletjes
met een schone theedoek 1 uur rijzen op een warme plek.
van en leg op de bakplaat. Bak de balletjes 20 min. in
2 Verwarm de oven voor tot 225 °C. Kneed voorzichtig wat
de voorverwarmde oven. 2 Snijd intussen de wortel en
lucht uit het deeg en verdeel in 2 stukken. Vorm van elke bal
bleekselderij in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
een ovale pizzabodem en leg op de bakplaten. 3 Schil de
Verhit in een hapjespan de olie en bak de groenten 5 min.
aardappelen en snijd ze in schijfjes van 2 mm dik. Beleg de
Voeg de gekruide frito en 200 ml water toe en breng aan de
pizzabodems dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Snijd
kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Pureer de saus
1% knoflookteentje in flinterdunne schijfjes en steek ze her en
glad met de staafmixer. Breng een pan water voor de spaghetti
der tussen de aardappel. Pers het andere % teentje boven een
aan de kook. 3 Neem de gehaktballetjes uit de oven en doe ze
kommetje en voeg de rest van de olie toe. Ris de naaldjes van de
in de ovenschaal. Schenk er de tomatensaus over en bestrooi
met de mozzarella. Gratineer 12 min. in de oven. 4 Kook
takjes rozemarijn en verdeel ze over de pizza's. Bestrijk met de
helft van de knoflookolie. 4 Bak de pizza's in 25 min. goudgeel
intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de
en gaar in de voorverwarmde oven. Wissel de bakplaten na
verpakking. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Serveer
15 min. van plek in de oven. 5 Neem de pizza's uit de oven en
met de schaal gehaktballetjes in tomatensaus
bestrijk met het bakkwastje met de resterende knoflookolie.
Snijd in stukken en serveer.
voedingswaarde p.p. 6/6 kcal, vet 14 g, waarvan
verzadigd 2 g, koolhydraten 115 g, waarvan suikers 5 g,
voedingswaarde p.p 917 kcal, vet 43 g, waarvan verzadigd
vezels 7 g, eiwit 19 g, zout 1,25 g
19 g, koolhydraten 77 g, waarvan suikers 10 g, vezels 9 g,
eiwit 51g, zout 2,7 g, groente 113 g
74 DUMEO