Jumbo - Folder van 17.08.2020 tot 06.09.2020 - Pagina 74




Hier is pagina 74 van 128 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 17.08.2020 tot 06.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

bes



F

f

vn,

Ad

w

Ee

F

CE



à

>

fi

NE

Pa

Aardappelpizza (pizza con patate)

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

bijgerecht - 20 min. & 1u wachten en 30 min. oventijd) - 4 pers.

hoofdgerecht « 30 min. (+35 min. oventijd) - A pers.

500 g tarwebloem + extra voor bestuiven

500 g gemengd gehakt

1 zakje droge gist (7 g)

lei

1tl suiker

2tluienpoeder

5 el olijfolie extra vierge

50 g Parmezaanse kaas

300 ml handwarm water

200 g winterwortel

1tl zout

2 stengels bleekselderij

500 g vastkokende aardappelen

1ui

2 teentjes knoflook

1teentje knoflook

3 takjes rozemarijn

1el olijfolie

& schone theedoek

2 pakjes gekruide frito tomatenbasis

2 bakplaten bekleed met bakpapier

1zakje geraspte mozzarella (150 g)

bakpapier

300 g spaghetti

bakkwastje

& bakplaat bekleed met bakpapier

staafmixer

1Meng de bloem, gist en suiker in een kom. Maak een kuiltje

ovenschaal (20 x 30 cm)

in het midden en schenk daar 2 el olie in. Schenk er vervolgens

al roerend met een lepel het water bij. Voeg het zout toe en

1 Verwarm de oven voor tot 190 °C. Doe het gehakt in een

kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Maak er

schaal, voeg het ei en het uienpoeder toe en rasp er de

een mooie bal van, bestuif met wat extra bloem. Laat afgedekt

Parmezaanse kaas boven. Meng goed, draai er 20 balletjes

met een schone theedoek 1 uur rijzen op een warme plek.

van en leg op de bakplaat. Bak de balletjes 20 min. in

2 Verwarm de oven voor tot 225 °C. Kneed voorzichtig wat

de voorverwarmde oven. 2 Snijd intussen de wortel en

lucht uit het deeg en verdeel in 2 stukken. Vorm van elke bal

bleekselderij in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.

een ovale pizzabodem en leg op de bakplaten. 3 Schil de

Verhit in een hapjespan de olie en bak de groenten 5 min.

aardappelen en snijd ze in schijfjes van 2 mm dik. Beleg de

Voeg de gekruide frito en 200 ml water toe en breng aan de

pizzabodems dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Snijd

kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Pureer de saus

1% knoflookteentje in flinterdunne schijfjes en steek ze her en

glad met de staafmixer. Breng een pan water voor de spaghetti

der tussen de aardappel. Pers het andere % teentje boven een

aan de kook. 3 Neem de gehaktballetjes uit de oven en doe ze

kommetje en voeg de rest van de olie toe. Ris de naaldjes van de

in de ovenschaal. Schenk er de tomatensaus over en bestrooi

met de mozzarella. Gratineer 12 min. in de oven. 4 Kook

takjes rozemarijn en verdeel ze over de pizza's. Bestrijk met de

helft van de knoflookolie. 4 Bak de pizza's in 25 min. goudgeel

intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de

en gaar in de voorverwarmde oven. Wissel de bakplaten na

verpakking. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Serveer

15 min. van plek in de oven. 5 Neem de pizza's uit de oven en

met de schaal gehaktballetjes in tomatensaus

bestrijk met het bakkwastje met de resterende knoflookolie.

Snijd in stukken en serveer.

voedingswaarde p.p. 6/6 kcal, vet 14 g, waarvan

verzadigd 2 g, koolhydraten 115 g, waarvan suikers 5 g,

voedingswaarde p.p 917 kcal, vet 43 g, waarvan verzadigd

vezels 7 g, eiwit 19 g, zout 1,25 g

19 g, koolhydraten 77 g, waarvan suikers 10 g, vezels 9 g,

eiwit 51g, zout 2,7 g, groente 113 g

74 DUMEO