Jumbo - Folder van 17.08.2020 tot 06.09.2020 - Pagina 88
Hier is pagina 88 van 128 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 17.08.2020 tot 06.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Sperziebonencurry
hoofdgerecht « 25 min. - 4 pers.
1 pak biologische tofu (250 g)
400 g sperziebonen
300 g basmatirijst
LÉ
3 pakjes kokosmelk (à 200 ml)
N
ei
pn
1 pakje Thaise rode curry paste (77 g)
3el vissaus
1 bakje kastanjechampignons (250 g)
% bakje koriander (à 15 g)
& keukenpapier
>
a
|
>
CA &
+ 4
1 Haal de tofu uit de verpakking en druk er zo
Pas
veel mogelijk vocht uit. Wikkel de tofu in
3 lagen keukenpapier, leg op een bord en laat
met iets zwaars erop (bijvoorbeeld een vol pak
a
f
melk) in de koelkast verder uitlekken.
2 Breng een pan water aan de kook. Maak de
4
sperziebonen schoon en kook ze 5 min. Giet af
|
in een vergiet en spoel af met koud water. Bereid
intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de
cz '
2
verpakking. Schenk intussen 1 pakje kokosmelk
Pi
leeg ineen wok en breng aan de kook. Laat
5 min. inkoken op middelhoog vuur. Meng er
ip
dan de rode curry paste en de vissaus door en
j
roer glad. 3 Halveer intussen de champignons
en voeg toe aan de curry. Kook 2 min. mee. Haal
de tofu uit het keukenpapier en snijd in blokjes
van 2 bij 2 cm. 4 Voeg de rest van de kokosmelk
Ve,
Dn
toe en breng weer aan de kook. Voeg de
ii
sperziebonen en tofu toe en kook 6 min. mee, tot
de sperziebonen beetgaar zijn. 5 Verdeel de rijst
ua
over 4 diepe borden of kommen en schep er de
sperziebonencurry bij. Hak de koriander grof en
1
bestrooi er de curry mee.
Alies Bouma
D |} voedingswaarde p.p. 744 kcal,
“Baike en ik zijn niet alleen buren, maar ook vriendinnen.
vet 40 g, waarvan verzadigd 27 g,
We leerden elkaar een aantal jaren geleden kennen
koolhydraten 72 g, waarvan
F
met Pasen, toen de buurtkinderen eieren gingen
Fü
suikers 12 g, vezels 8 g,
zoeken. Onze bezoekjes zijn vaak spontaan en dan
ann
eiwit 20 g, zout 4,3 g,
eindigen we meestal met een glas wijn, gezellig met
groente 163 g
man en kinderen erbij. Mijn curry is een favoriet
Fr
«
I
X
hier thuis. En omdat we de laatste jaren minder
"DE
vlees eten, verwerkiker tofu in. Onze kinderen
van drieënhalf en één jaar zijn er ook gek op. Met
Ga
+
SPERZIEBONEN
aardappelen maak ik ze niet blij, met curry des te
ji
ie
eh
ra
ek:
EE
rop
7
Lee
meer! Wat het gerecht zo bijzonder maakt?
te
MAKEN HET
De sperziebonen. Die maken het lekker fris.”
Vs
=
LEKKER FRIS"
4e
N
MH