Jumbo - Folder van 17.08.2020 tot 06.09.2020 - Pagina 88




Hier is pagina 88 van 128 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 17.08.2020 tot 06.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Sperziebonencurry

hoofdgerecht « 25 min. - 4 pers.

1 pak biologische tofu (250 g)

400 g sperziebonen

300 g basmatirijst



3 pakjes kokosmelk (à 200 ml)

N

ei

pn

1 pakje Thaise rode curry paste (77 g)

3el vissaus

1 bakje kastanjechampignons (250 g)

% bakje koriander (à 15 g)

& keukenpapier

>

a

|

>

CA &

+ 4

1 Haal de tofu uit de verpakking en druk er zo

Pas

veel mogelijk vocht uit. Wikkel de tofu in

3 lagen keukenpapier, leg op een bord en laat

met iets zwaars erop (bijvoorbeeld een vol pak

a

f

melk) in de koelkast verder uitlekken.

2 Breng een pan water aan de kook. Maak de

4

sperziebonen schoon en kook ze 5 min. Giet af

|

in een vergiet en spoel af met koud water. Bereid

intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de

cz '

2

verpakking. Schenk intussen 1 pakje kokosmelk

Pi

leeg ineen wok en breng aan de kook. Laat

5 min. inkoken op middelhoog vuur. Meng er

ip

dan de rode curry paste en de vissaus door en

j

roer glad. 3 Halveer intussen de champignons

en voeg toe aan de curry. Kook 2 min. mee. Haal

de tofu uit het keukenpapier en snijd in blokjes

van 2 bij 2 cm. 4 Voeg de rest van de kokosmelk

Ve,

Dn

toe en breng weer aan de kook. Voeg de

ii

sperziebonen en tofu toe en kook 6 min. mee, tot

de sperziebonen beetgaar zijn. 5 Verdeel de rijst

ua

over 4 diepe borden of kommen en schep er de

sperziebonencurry bij. Hak de koriander grof en

1

bestrooi er de curry mee.

Alies Bouma

D |} voedingswaarde p.p. 744 kcal,

“Baike en ik zijn niet alleen buren, maar ook vriendinnen.

vet 40 g, waarvan verzadigd 27 g,

We leerden elkaar een aantal jaren geleden kennen

koolhydraten 72 g, waarvan

F

met Pasen, toen de buurtkinderen eieren gingen



suikers 12 g, vezels 8 g,

zoeken. Onze bezoekjes zijn vaak spontaan en dan

ann

eiwit 20 g, zout 4,3 g,

eindigen we meestal met een glas wijn, gezellig met

groente 163 g

man en kinderen erbij. Mijn curry is een favoriet

Fr

«

I

X

hier thuis. En omdat we de laatste jaren minder

"DE

vlees eten, verwerkiker tofu in. Onze kinderen

van drieënhalf en één jaar zijn er ook gek op. Met

Ga

+

SPERZIEBONEN

aardappelen maak ik ze niet blij, met curry des te

ji

ie

eh

ra

ek:

EE

rop

7

Lee

meer! Wat het gerecht zo bijzonder maakt?

te

MAKEN HET

De sperziebonen. Die maken het lekker fris.”

Vs

=

LEKKER FRIS"

4e

N

MH