PLUS - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 111




Hier is pagina 111 van 120 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

7

T7] —

ll

A

|

JET.

Q \

|

fj

Wy

L

Lie

LA

Ü

|

am

Pe Oz

|

m nn

=

==

%

ee

Kn

5

hd

+

X

*

OLIEBOLLEN MET

HARTIGE OLIEBOLLEN MET

A

CRANBERRY’S EN WALNOOT

KAAS EN BIESLOOK

+

Pi

*

TUSSENDOORTJE: 15-20 STUKS BEREIDEN: 30 MIN.

TUSSENDOORTJE: 15-20 STUKS BEREIDEN: 30 MIN.

WACHTTIJD: 1 UUR KOOKNIVEAU: EENVOUDIG

WACHTTIJD: 1 UUR KOOKNIVEAU: EENVOUDIG

100 ml volle melk

1. Verwarm de melk en karnemelk in een pan tot

1. Verwarm de melk tot handwarm. Meng de bloem

350 ml volle melk

250 ml karnemelk

lauwwarm. Meng in een beslagkom de bloem met

met de gist. Voeg de melk en het ei toe en roer met

300 g bloem,

300 g bloem,

de gist. Voeg de melk, het zout en het ei toe en meng

een houten lepel of mixer met deeghaken tot een

gezeefd

gezeefd

met een mixer met deeghaken of een pollepel tot

glad, elastisch beslag — zonder klonten. Meng er de

% zakje

1 zakje gist

een glad, elastisch beslag. Meng er de cranberry's

kaas, nootmuskaat en bieslook door. Dek af met een

gedroogde gist

PRET)

en walnoten door. Dek af met een schone vochtige

schone theedoek en laat 1 vur rijzen.

lei (losgeklopt)

1 ei (losgeklopt)

theedoek en laat 1 vur rijzen.

2. Roer alles flink door met een pollepel. Verhit de

100 g belegen

100 g gedroogde

2. Roer alles flink door met een pollepel. Verhit de

olie in een zeer ruime pan tot 170 °C. Het gaat

kaas, grof geraspt

BOODSCHAPPEN

cranberry's

olie in een zeer ruime pan tot 170 °C. Het gaat

bruisen dus moet de pan niette vol zitten met olie.

BOODSCHAPPEN

50 g Parrano

strooikaas

75 g walnoot, in

bruisen, dus moet de pan niette vol zitten met olie.

Schep met een ijsschep hoopjes beslag voorzichtig

stukjes

Schep met een ijsschep hoopjes beslag voorzichtig

in het hete vet. Bak 4 oliebollen tegelijk in ca. 5 min.

1 mespunt

poedersuiker

in het hete vet. Bak 4 oliebollen tegelijk in ca. 5 min

bruin en gaar. Ze keren op een gegeven moment

gemalen

oO

2 liter

== = = = = = = = =

nootmuskaat

bruin en gaar. Ze keren op een gegeven moment

vanzelf om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en

zonnebloemolie

vanzelf om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en

serveer warm.

4 el fijngesneden

serveer met poedersuiker.

verse bieslook

DAT NUITS

BEREIDINGSTIP

VOEDINGSWAARDE PER STUK 175 KCAL 9 G VET {1 G VERZADIGD), 18 G

(biologisch)

met deeghaken,

KOOLHYDRATEN (5 G SUIKERS), 1 G VEZELS, 4 G EIWIT, 0,1 G ZOUT.

2 liter

Heb je geen ijsschep? Gebruik 2 met frituurolie inge-

re

iisschep

r



vette eetlepels om de bollen van het beslag te vormen.

zonnebloemolie

|

A

EXTRA theedoek,

y

BIERTIP

Je kunt oliebollen 2 dagen in de koelkast bewaren.

A

Geen zin meer in oliebollen maar nog wel een

iisschep

Voor een speciale

gelegenheid.

schaal vol? In de diepvries (-18 °C) kun je ze wel

Grolsch

3 maanden bewaren. Laat voor gebruik ontdooien

en maak ze weer lekker zacht en knapperig door ze

Eindejaarsbier PLUS

u

5 min. op te warmen in een voorverwarmde oven

= =

ie 2 cl

OP=

RL EE

op 180 °C.

<18jsar verkoper wii geen alcohol

|

VOEDINGSWAARDE PER STUK 165 KCAL. 10 G VET {3 G VERZADIGD), 13

NIRUO

G KOOLHYDRATEN {1 G SUIKERS}, 1 G VEZELS, 5 G EIWIT, 0,2 G ZOUT.

Wil je nog meer variëren met oliebollen? Ga naar plus.nl/oliebollen

ss PLUS 111