PLUS - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 69




Hier is pagina 69 van 120 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NIN NN NN

3.

1.

2.

wur“

N

en

ka!

+:

NE

une,

y

M

Es

(RE

4 x

WE

ir.

=

mr

a)

4.

ë

VARKENSHAAS MET

PEPERROOMSAUS

USER)

HOOFDGERECHT: 4 PERSONEN BEREIDEN: 20 MIN. OVENTIJD: 18 MIN.

ed

.

KOOKNIVEAU: GEMIDDELD

nr

zn

en

=

rijke en zoetige

\

smaak aan je saus,

gr:

mn

voeg dan in plaats

1. Haal het vlees 1 vur voor de bereiding uit de

X

van 100 ml fond

koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan

100 ml witte

komen. Verwarm de oven 15 min. van tevoren voor

port toe.

z

op 175 °C. Dep de varkenshaas droog, dan wordt

het vlees sneller bruin. Bestrooi de varkenshaas

5 min. Voeg de overgebleven bloem en peper toe

rondom met peper. Doe de bloem in een diep bord

en roer tot een dikke puree. Voeg de laurier toe.

600 g PLUS Culinaire varkenshaas

E

en rol de varkenshaas erdoor zodat er overal een

4. Blus af met de fond en 150 ml water en laat al

naturel (2 stuks)

u

laagje bloem op zit. Klop het overtollig bloem eraf

roerend koken. Meng de verse peper en crème

2 el bloem

boven het bord. Gooi dit niet weg. Verhit de helft

fraîche erdoor en breng aan de kook. Laat 10 min

70 g roomboter

van de boter met de olie in een koekenpan en

zachtjes koken en dikker worden. Roer af en toe,

2 el olijfolie traditioneel

braad de varkenshaas op middelhoog vuur in

voeg wat water toe als de saus te dik wordt. Roer

1 sjalot, fijngesnipperd

5 min. rondom goudbruin. Keer regelmatig en laat

de bieslook erdoor en breng op smaak met peper,

1 laurierblaadje

2

de boter niet te bruin worden.

worcestersaus en eventueel zout. Snijd de

100 ml kalfs- of runderfond

BOODSCHAPPEN

2. Zet het vuur laag. Doe de varkenshaas in de

varkenshaas in plakjes en serveer met de saus.

1 bekertje crème fraîche (125 ml)

ovenschaal en zet 18 min. in de oven. In de oven

VOEDINGSWAARDE P.P: 450 KCAL. 33 G VET (17 G VERZADIGD), 7 G

6 takjes bieslook, fijngesneden

kan het vlees rustig doorgaren en houd je je handen

KOOLHYDRATEN (2 G SUIKERS), 1 G VEZELS, 31 G EIWIT, 1,7 G ZOUT.

1 el verse groene peper op sap

vrij om een lekkere saus te maken.

(potje 106 ml}

1 tl worcestersaus

3, Voeg de rest van de boter toe aan de pan van

TUUR: L

het vlees samen met de sjalot en bak de sjalot

EXTRA ovenschaal (20 x 25 cm)

== = = = = = = = = =

ss PLUS 9