PLUS - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 113
Hier is pagina 113 van 120 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
|
3
|
|
|
(a
Eh
=
KAR
Ü
u
Lai
LL
—
en
prettige jaarwisseling
je
YR Proost op 2020!
Plop! De bubbels vloeien rijkelijk vandaag. Waarom
drinken we champagne, cava, prosecco en andere
bubbels op oudjaarsavond? En wat zijn verschillen?
DECEMBER
Al zo'n tweehonderd jaar luiden we met een
bubbels krijgen, hoe fijner de luchtbelletjes en
‘plop! het nieuwe jaar in. Deze traditie draait
hoe lekkerder de wijn.
van oorsprong niet om de bubbels, maar om de
bubbels
:
knal. Want met het geluid van de ploppende
Droog of zoet?
kurk schieten we symbolisch het oude jaar weg.
Op de etiketten van de meeste mousserende
wijnen staat ‘Brut. Dan zit er net dat beetje
Bienvenido
Overal anders
suiker in de wijn, wat voor een aangename
Cava Brut
HEAR
De streek, de bodemsoort, het klimaat en de
smaak zorgt. Staat er "Brut Nature’ op, dan
druivensoort: daar komen de smaakverschil-
kun je rekenen op een heel droge smaak met
len tussen de verschillende bubbels vandaan.
behoorlijk wat zuur. Ben je een liefhebber van
De bekendste en duurste mousserende wijn,
een zoetelre) bubbel, kies dan voor ‘Extra Sec’
champagne komt alleen uit de Franse streek
‘Sec! of — de zoetste variant — ‘Demi Sec’.
ERDINAN
|
Champagne. Cava uit Spanje wordt op precies
V4
ATI
dezelfde manier gemaakt als champagne,
2
maar van andere druivensoorten. Dat geldt ook
Favoriete
v
es
LING
i
a
TY
voor de prosecco uit ltalié, de sekt uit Duitsland
bubbel
en de cap classique uit Zuid-Afrika.
(25
E
D”
1
PLUS-klant Coco van der
| A
De bubbel
Wolk (56) proost graag
|
nu
a!
De bubbel ontstaat door een ‘gewone! wijn
met Bienvenido Cava Brut:
een tweede keer te laten gisten. Dat gebeurt
‘Deze cava is lekker droog en smaakvol,
a
in een extra stevige fles met een beetje suiker
precies zoals een cava moet zijn. Wij vieren
het leven met een glaasje cava; hij komt
en speciale gist. Deze combinatie zorgt voor
het ontstaan van koolzuur. Hoe meer tijd de
dan ook regelmatig op tafel. Na een drukke
\
werkweek, als aperitief voor een etentje met
EN
a
‚
vrienden en natuurlijk met oud & nieuw.
We hebben altijd wel iets te vieren!’
DS
ee
Lid
À.
Bienvenido Cava Brut Proost!
Fles 75 cl
mf
Den dem iere
EE
TEKST: PETRI
EL
Sd en
Ç
|
si
ss PLUS 113