PLUS - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 113




Hier is pagina 113 van 120 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

|

3

|

|

|

(a

Eh

=

KAR

Ü

u

Lai

LL



en

prettige jaarwisseling

je

YR Proost op 2020!

Plop! De bubbels vloeien rijkelijk vandaag. Waarom

drinken we champagne, cava, prosecco en andere

bubbels op oudjaarsavond? En wat zijn verschillen?

DECEMBER

Al zo'n tweehonderd jaar luiden we met een

bubbels krijgen, hoe fijner de luchtbelletjes en

‘plop! het nieuwe jaar in. Deze traditie draait

hoe lekkerder de wijn.

van oorsprong niet om de bubbels, maar om de

bubbels

:

knal. Want met het geluid van de ploppende

Droog of zoet?

kurk schieten we symbolisch het oude jaar weg.

Op de etiketten van de meeste mousserende

wijnen staat ‘Brut. Dan zit er net dat beetje

Bienvenido

Overal anders

suiker in de wijn, wat voor een aangename

Cava Brut

HEAR

De streek, de bodemsoort, het klimaat en de

smaak zorgt. Staat er "Brut Nature’ op, dan

druivensoort: daar komen de smaakverschil-

kun je rekenen op een heel droge smaak met

len tussen de verschillende bubbels vandaan.

behoorlijk wat zuur. Ben je een liefhebber van

De bekendste en duurste mousserende wijn,

een zoetelre) bubbel, kies dan voor ‘Extra Sec’

champagne komt alleen uit de Franse streek

‘Sec! of — de zoetste variant — ‘Demi Sec’.

ERDINAN

|

Champagne. Cava uit Spanje wordt op precies

V4

ATI

dezelfde manier gemaakt als champagne,

2

maar van andere druivensoorten. Dat geldt ook

Favoriete

v

es

LING

i

a

TY

voor de prosecco uit ltalié, de sekt uit Duitsland

bubbel

en de cap classique uit Zuid-Afrika.

(25

E

D”

1

PLUS-klant Coco van der

| A

De bubbel

Wolk (56) proost graag

|

nu

a!

De bubbel ontstaat door een ‘gewone! wijn

met Bienvenido Cava Brut:

een tweede keer te laten gisten. Dat gebeurt

‘Deze cava is lekker droog en smaakvol,

a

in een extra stevige fles met een beetje suiker

precies zoals een cava moet zijn. Wij vieren

het leven met een glaasje cava; hij komt

en speciale gist. Deze combinatie zorgt voor

het ontstaan van koolzuur. Hoe meer tijd de

dan ook regelmatig op tafel. Na een drukke

\

werkweek, als aperitief voor een etentje met

EN

a



vrienden en natuurlijk met oud & nieuw.

We hebben altijd wel iets te vieren!’

DS

ee

Lid

À.

Bienvenido Cava Brut Proost!

Fles 75 cl

mf

Den dem iere

EE

TEKST: PETRI

EL

Sd en

Ç

|

si

ss PLUS 113