PLUS - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 97




Hier is pagina 97 van 120 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

2

wuuuuliiiiuun

®

&

nr

TER PLEKKE BEREIDEN:

A]

ZH

HARTIGE TAART

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de

MET WITLOF EN HAM

koude taart in mooie punten en verwarm de

Ï

VOORGERECHT: 4 PERSONEN BEREIDEN: 30 MIN.

Witloftaart 15 min. in de oven.

N |

OVENTIJD: 35 MIN. AFKOELEN: 1 UUR

®

KOOKNIVEAU: EENVOUDIG

SERVEERTIP

VOORBEREIDEN:

PA

Lekker met een groene salade met vinaigrette en

1. Breng een ruime pan met water en 1 el zout aan

wat blaadjes basilicum.

ED"

de kook. Snijd ondertussen 2 cm van de onderkant

VOEDINGSWAARDE P.P: 870 KCAL 62 G VET (30 G VERZADIGD), 42 G

TYLIN!

ennen sens

van de witlofstronkjes. Snijd ze daarna in de lengte

KOOLHYDRATEN (9 G SUIKERS), 3 G VEZELS, 34 G EIWIT, 3,3 G ZOUT.

EE

in kwarten. Doe het witlof in de pan zodra het water

F

G

kookt. Kook in 2-3 min. beetgaar en giet af in een

| ezellig met z'n

vergiet. Laat 15 min. afkoelen.

4 stronkjes witlof

allen in de keuken’

INANDI

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wikkel

1 schaal Puur van Smaak coburger ham

Wie: Mette Schipper (32)

de witlofkwarten elk in een plakje ham. Zorg

(ca. 116 g)

JF

ervoor dat het witlof aan beide kanten uitsteekt.

Viert kerst met: haar vriend Stefan (33) en

1 citroen, schoongeboend

hun zoontje Odin (2), haar zus en zwager met

Snijd eventueel een plakje ham over de lengte

Y2 bakje verse tijm

YL

hun kinderen, haar moeder en haar man, en

doormidden als je een plakje tekort komt.

2 el zonnebloemolie

haar vader en diens vriendin.

3. Rasp de gele schil van de citroen, halveer de

2 vien, in halve ringen

vrucht en pers beide helften vit. Hou een paar

4 beschuiten

BOODSCHAPPEN

AN LOKVEN

‘Mijn vader en zijn vriendin maken groentesoep

mooie takjes tijm apart voor de garnering. Ris de

1 rol vers taartdeeg (280 g), ontdooid

en het hoofdgerecht, bijvoorbeeld hazenpeper

blaadjes van de rest van de takjes tijm en snijd

175 g geraspte belegen kaas

5 eieren

of gebraden kalkoen. Mijn moeder maakt kip-

ze grof. Verhit een koekenpan met de olie en

ragout, iets wat mijn oma vroeger al deed. De

fruit de vien ca. 5 min. tot ze zacht zijn. Meng er

200 ml crème fraîche

RAFIE: ERI

pan wordt altijd helemaal leeggeschraapt. Ver-

het citroenrasp en 1 el van het sap door (de rest

——— oo oo =

EXTRA ingevette vlaai- of taartvorm van 28 cm

der maakt ze stoofpeertjes en appelmoes naar

van het sap wordt niet gebruikt). Verkruimel de

N. FOT

oma's recept. Haar man zorgt voor de wijnen en

beschuiten erboven en roer alles goed door.

bonbons bij de koffie. Mijn zus en ik verzorgen

4. Vul de taartvorm met het deeg en snijd de

de bijgerechten, zoals haricots verts, spruitjes,

randjes eventueel bij.

rodekool met appeltjes en aardappelgratin.

5. Bestrooi de bodem met % van de geraspte

WIJNTIP

PTUUR: EKE MA

Als toefje maak ik twee verschillende ijstaarten.

kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, meng

Klassieker in een feestjas,

I

E

ledereen is dan in de keuken bezig om de ge-

er het vienmengsel door en doe dit in de taartvorm.

deze Sauvignon Blanc. Fris

en fruitig in het begin, maar

rechten op te warmen en af te maken, dat zorgt

Druk de partjes witlof er rondom in (als een klok).

indrukwekkend aan het einde:

voor een relaxte, gezellige sfeer. Kerst is een van

Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

Celestin Blondeau

ROENENDU

de weinige momenten dat de hele familie samen

6. Bak de taart in ca. 35 min. gaar in het midden

<25 Jaar? laat jo lagftimatie ziant

is. Mijn broer komt speciaal over vit Hong Kong.

van de oven. Laat afkoelen.

bredere Heden

Menetou-Salon Fles 75 «|

<18 aar verkopen wij geen alcohol

MINE

We kijken er altijd maanden naar uit.”

ND

JA

T

E

ss PLUS 97