PLUS - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 97
Hier is pagina 97 van 120 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
2
wuuuuliiiiuun
®
&
nr
TER PLEKKE BEREIDEN:
A]
ZH
HARTIGE TAART
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de
MET WITLOF EN HAM
koude taart in mooie punten en verwarm de
Ï
VOORGERECHT: 4 PERSONEN BEREIDEN: 30 MIN.
Witloftaart 15 min. in de oven.
N |
OVENTIJD: 35 MIN. AFKOELEN: 1 UUR
®
KOOKNIVEAU: EENVOUDIG
SERVEERTIP
VOORBEREIDEN:
PA
Lekker met een groene salade met vinaigrette en
1. Breng een ruime pan met water en 1 el zout aan
wat blaadjes basilicum.
ED"
de kook. Snijd ondertussen 2 cm van de onderkant
VOEDINGSWAARDE P.P: 870 KCAL 62 G VET (30 G VERZADIGD), 42 G
TYLIN!
ennen sens
van de witlofstronkjes. Snijd ze daarna in de lengte
KOOLHYDRATEN (9 G SUIKERS), 3 G VEZELS, 34 G EIWIT, 3,3 G ZOUT.
EE
in kwarten. Doe het witlof in de pan zodra het water
F
G
kookt. Kook in 2-3 min. beetgaar en giet af in een
| ezellig met z'n
vergiet. Laat 15 min. afkoelen.
4 stronkjes witlof
allen in de keuken’
INANDI
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wikkel
1 schaal Puur van Smaak coburger ham
Wie: Mette Schipper (32)
de witlofkwarten elk in een plakje ham. Zorg
(ca. 116 g)
JF
ervoor dat het witlof aan beide kanten uitsteekt.
Viert kerst met: haar vriend Stefan (33) en
1 citroen, schoongeboend
hun zoontje Odin (2), haar zus en zwager met
Snijd eventueel een plakje ham over de lengte
Y2 bakje verse tijm
YL
hun kinderen, haar moeder en haar man, en
doormidden als je een plakje tekort komt.
2 el zonnebloemolie
haar vader en diens vriendin.
3. Rasp de gele schil van de citroen, halveer de
2 vien, in halve ringen
vrucht en pers beide helften vit. Hou een paar
4 beschuiten
BOODSCHAPPEN
AN LOKVEN
‘Mijn vader en zijn vriendin maken groentesoep
mooie takjes tijm apart voor de garnering. Ris de
1 rol vers taartdeeg (280 g), ontdooid
en het hoofdgerecht, bijvoorbeeld hazenpeper
blaadjes van de rest van de takjes tijm en snijd
175 g geraspte belegen kaas
5 eieren
of gebraden kalkoen. Mijn moeder maakt kip-
ze grof. Verhit een koekenpan met de olie en
ragout, iets wat mijn oma vroeger al deed. De
fruit de vien ca. 5 min. tot ze zacht zijn. Meng er
200 ml crème fraîche
RAFIE: ERI
pan wordt altijd helemaal leeggeschraapt. Ver-
het citroenrasp en 1 el van het sap door (de rest
——— oo oo =
EXTRA ingevette vlaai- of taartvorm van 28 cm
der maakt ze stoofpeertjes en appelmoes naar
van het sap wordt niet gebruikt). Verkruimel de
N. FOT
oma's recept. Haar man zorgt voor de wijnen en
beschuiten erboven en roer alles goed door.
bonbons bij de koffie. Mijn zus en ik verzorgen
4. Vul de taartvorm met het deeg en snijd de
de bijgerechten, zoals haricots verts, spruitjes,
randjes eventueel bij.
rodekool met appeltjes en aardappelgratin.
5. Bestrooi de bodem met % van de geraspte
WIJNTIP
PTUUR: EKE MA
Als toefje maak ik twee verschillende ijstaarten.
kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, meng
Klassieker in een feestjas,
I
E
ledereen is dan in de keuken bezig om de ge-
er het vienmengsel door en doe dit in de taartvorm.
deze Sauvignon Blanc. Fris
en fruitig in het begin, maar
rechten op te warmen en af te maken, dat zorgt
Druk de partjes witlof er rondom in (als een klok).
indrukwekkend aan het einde:
voor een relaxte, gezellige sfeer. Kerst is een van
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Celestin Blondeau
ROENENDU
de weinige momenten dat de hele familie samen
6. Bak de taart in ca. 35 min. gaar in het midden
<25 Jaar? laat jo lagftimatie ziant
is. Mijn broer komt speciaal over vit Hong Kong.
van de oven. Laat afkoelen.
bredere Heden
Menetou-Salon Fles 75 «|
<18 aar verkopen wij geen alcohol
MINE
We kijken er altijd maanden naar uit.”
ND
JA
T
E
ss PLUS 97