Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 48




Hier is pagina 48 van 74 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Tagliatelle met

Mosselsalade

savooiekool in

met roomdressing

romige eiersaus

© CA. 25 MINUTEN

2. Neem het mosselvlees

© CA. 25 MINUTEN

BEREIDEN

voorzichtig uit de schelpen,

1. Bak de pancetta op een lage

D VOORGERECHT

D TUSSENGERECHT

Zeef het kookvocht van de

stand krokant. Schep uit de

B VOOR 4 PERSONEN

mosselen.

B VOOR 4 PERSONEN

pan en houd apart. Fruit de

Q GEMIDDELD

Q GEMIDDELD

3. Klop de zure room los met

kool een paar minuten in het

3 vis

50 ml kookvocht, 1 eetlepel

bakvet. Klop de eieren in een

citroensap en de citroenrasp.

kom los met peper.

Voeg al kloppend de olijfolie

INGREDIËNTEN

2. Kook de tagliatelle

INGREDIËNTEN

toe en breng deze dressing op

«100 9 pancetta of

beetgaar. Schep aan het einde

«2 kg mosselen

smaak met zout en peper.

ontbijtspek, in stukken

van de kooktijd een kopje

+100 g zure room

+. Schep de mosselen, dille,

+» % savooiekool of Chinese

kookwater uit de pan en giet

«rasp en sap van Ys citroen

ui en rucola door elkaar in

kool, in fijne reepjes

de pasta af.

«leet. olijfolie

een grote kom. Verdeel deze

«2 cieren

3. Voeg een paar eetlepels

van het kookvocht toe aan

+ 34 bosje dille, gehakt

salade over 4 borden en giet

+200 g tagliatelle

«1 kleine rode ui,

vlak voor het serveren een

«100 g Parmezaanse kaas,

de geklopte eieren. Schep

fijngesnipperd

tepel dressing erover. Serveer

geraspt

de tagliatelle, kool, spek en

„50 g rucola

de rest van de dressing apart

geraspte kaas in de pan heel

erbij. Lekker met Turks brood

goed door elkaar.

of pitabrood.

4. Neem de pan van de

BEREIDEN

warmtebron, voeg de eieren

1 Spoel de mosselschelpen

voedingswaarde per persoon

ALLA CARBONARA

toe en roer met een spatel

onder koud water en

230 kcal, ver 11 g (waarvan ver-

Dit is een variant op

over de bodem van de pan.

gooi kapotte exemplaren

zadigd 5 g), koolhydraten 9 g,

de klassieke pasta

Wacht tot de eieren een

weg. Leg de schelpen

eiwit 19 g, vezels 1 g, zout 19

carbonara, Vaak wordt

beetje blijven plakken om de

in een grote pan en

30 g groente p.p.

er ten onrechte veel

pasta. Verdeel de pasta over

stoom afgedekt in circa

roorn gebruikt in

4 borden en maal nog wat

15 minuten op een hoge

dit gerecht. Maar je

peper erover.

stand gaar. Schud met de

Scan de QR-code

maakt deze pasta julst

pan en laat de mosselen in

om naar het

romig zönder room,

voedingswaarde per persoon

a,

recept te gaan

het vocht afkoelen.

maar met ei! De truc

415 kcal, vet 16 g (waarvan

is om het einiette

verzadigd 7 g), koolhydraten

ver te laten stollen,

38 9, eiwit 27 g, vezels 3 g,

want dan krijg je een

zout 1,Sg

soort roerei, Neem

45 g groente p.p.

daarom de pan van de

warmtebron voordat

ee

je de eieren toevoegt,

|

f

roer alles goed door en

serveer de pasta direct.

WS zee

WIJN ERBIJ

VOORGERECHT: begin bij de me

met een gl

hl ELT

Die is fris

o

LT

gonoeg bij de citroen er

71}

ue

genoeg

por de

7

TUSSENGERECHT: pa

t

N

de

ve

a

een perfe:

te match

ie

LL

L

une)

ld

HOOFDGERECHT

enk bij d

al

Tiedes

ge

asa de

hate

hard

ruik dez

Tan Keres:

pt

je zal pr

Ft:

id

Man

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG