Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 48
Hier is pagina 48 van 74 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Tagliatelle met
Mosselsalade
savooiekool in
met roomdressing
romige eiersaus
© CA. 25 MINUTEN
2. Neem het mosselvlees
© CA. 25 MINUTEN
BEREIDEN
voorzichtig uit de schelpen,
1. Bak de pancetta op een lage
D VOORGERECHT
D TUSSENGERECHT
Zeef het kookvocht van de
stand krokant. Schep uit de
B VOOR 4 PERSONEN
mosselen.
B VOOR 4 PERSONEN
pan en houd apart. Fruit de
Q GEMIDDELD
Q GEMIDDELD
3. Klop de zure room los met
kool een paar minuten in het
3 vis
50 ml kookvocht, 1 eetlepel
bakvet. Klop de eieren in een
citroensap en de citroenrasp.
kom los met peper.
Voeg al kloppend de olijfolie
INGREDIËNTEN
2. Kook de tagliatelle
INGREDIËNTEN
toe en breng deze dressing op
«100 9 pancetta of
beetgaar. Schep aan het einde
«2 kg mosselen
smaak met zout en peper.
ontbijtspek, in stukken
van de kooktijd een kopje
+100 g zure room
+. Schep de mosselen, dille,
+» % savooiekool of Chinese
kookwater uit de pan en giet
«rasp en sap van Ys citroen
ui en rucola door elkaar in
kool, in fijne reepjes
de pasta af.
«leet. olijfolie
een grote kom. Verdeel deze
«2 cieren
3. Voeg een paar eetlepels
van het kookvocht toe aan
+ 34 bosje dille, gehakt
salade over 4 borden en giet
+200 g tagliatelle
«1 kleine rode ui,
vlak voor het serveren een
«100 g Parmezaanse kaas,
de geklopte eieren. Schep
fijngesnipperd
tepel dressing erover. Serveer
geraspt
de tagliatelle, kool, spek en
„50 g rucola
de rest van de dressing apart
geraspte kaas in de pan heel
erbij. Lekker met Turks brood
goed door elkaar.
of pitabrood.
4. Neem de pan van de
BEREIDEN
warmtebron, voeg de eieren
1 Spoel de mosselschelpen
voedingswaarde per persoon
ALLA CARBONARA
toe en roer met een spatel
onder koud water en
230 kcal, ver 11 g (waarvan ver-
Dit is een variant op
over de bodem van de pan.
gooi kapotte exemplaren
zadigd 5 g), koolhydraten 9 g,
de klassieke pasta
Wacht tot de eieren een
weg. Leg de schelpen
eiwit 19 g, vezels 1 g, zout 19
carbonara, Vaak wordt
beetje blijven plakken om de
in een grote pan en
30 g groente p.p.
er ten onrechte veel
pasta. Verdeel de pasta over
stoom afgedekt in circa
roorn gebruikt in
4 borden en maal nog wat
15 minuten op een hoge
dit gerecht. Maar je
peper erover.
stand gaar. Schud met de
Scan de QR-code
maakt deze pasta julst
pan en laat de mosselen in
om naar het
romig zönder room,
voedingswaarde per persoon
a,
recept te gaan
het vocht afkoelen.
maar met ei! De truc
415 kcal, vet 16 g (waarvan
is om het einiette
verzadigd 7 g), koolhydraten
ver te laten stollen,
38 9, eiwit 27 g, vezels 3 g,
want dan krijg je een
zout 1,Sg
soort roerei, Neem
45 g groente p.p.
daarom de pan van de
warmtebron voordat
ee
je de eieren toevoegt,
|
f
roer alles goed door en
serveer de pasta direct.
WS zee
WIJN ERBIJ
VOORGERECHT: begin bij de me
met een gl
hl ELT
Die is fris
o
LT
gonoeg bij de citroen er
71}
ue
genoeg
por de
7
TUSSENGERECHT: pa
t
N
de
ve
a
een perfe:
te match
ie
LL
L
une)
ld
HOOFDGERECHT
enk bij d
al
Tiedes
ge
asa de
hate
hard
ruik dez
Tan Keres:
pt
je zal pr
Ft:
id
Man
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG