Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 58




Hier is pagina 58 van 74 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

N

12

Rosbief met rozemarijn en sjalottenjus

verlaag de oventemperatuur

® CA. 25 MINUTEN +

naar 1

3. Zet de braadpan

20 MINUTEN OVENTIJD

met de rosbief 20-25 minuten

Ö HOOFDGERECHT

in het midden van de oven of

BA VOOR 4 PERSONEN

tot de kerntemperatuur van het

vlees 48-52°C is. De rosbief is

Q GEMIDDELD

Ka

dan rosé, Neem de pan uit de

oven, haal het vlees eruit en laat

INGREDIENTEN

afgedekt onder aluminiumfolie

«600 g rosbief, aan één stuk

circa 10 minuten rusten. 4. Bak

ln.

À

N)

«4 eetl. arachideo

de spekreepjes, sjalotjes en

|

|

|

et. gehakte rozemarijn

tomatenpuree in het bakvet in

IN

Ik

,

|

ii

-+ 2 teentjes knofloo!

de braadpan. Blus af met de wijn

|

fijngehakt

en laat deze tot de helft inkoken

+ A theel. chilipeper(viokken)

Giet de bouillon erbij en kook

|

|

«100 g gerookte spekreepjes

tot ongeveer de helft in. Snij

«6 sjalotjes,

de rosbief in dunne plakken

gepeld en in kwarten

en serveer met de sjalottenjus.

Jeeu. tomatenpuree

Lekker met ratatouille (pag. 61).

®

„100 mi rode wijn

« 200 ml vleesbouillon

Tip

v

of runderfond

Vervang de rosbief door ribeye,

|

entrecote of runderrollade.

9

« ovenvaste braadpan

Le

+

Rooster de ribeye of entrecote

x]

+ evt. vieesth

rmometer

2-3 minut

per kant in e

n hete

a

* aluminiumfolie

grill- of koekenpan en bereid de

N

sjalottenjus apart. Volg voor de

IA

a

bereiding van de runderrollade

BEREIDEN

bovenstaand recept

D

L Neem het vlees een half

uur voor het bereiden uit

voedingswaarde per persoon

de koelkast. Verw:

rm de

375 kcal, vet 20 g (waarvan

u

va

ME =

1 voor op 200°C. Meng

verzadigd

> 9), koolhydraten 4 g,

Nad

t

U

3e

lepels arach!

olie met



t 39 9, vezels 1 g, zout 1,9 g

2

de rozemarijn, knoflook,

ol

chilipeper, zout en peper. Wrijf

EA

25



eli

8

W

het vlees in met dit mengsel

5

D"

L

u

en druk goed aan. 2. Verhit

1

ie in

de overige arachideo!

5

de braadpan. Bak hierin het

viees in 2-3 minuten rondom

7

Lo

goudbruin. Steek eventueel

u

NS

een vleesthermometer in het

dikste deel van het vlees e

N

Estola Reserva

nr

=

Nee

mn de tijd voor elkaar en voor het €

ten. En schenk

daarbij ee

jn waar de

nmaker cok de

ÿ

4 voor

5

Û

1

â

hee

genomen. Deze Estola Reserva rijpt namelijk

maanden op eikenhouten vaten en dat geeft

=

de smaak van vanille, sigaren en spe

n. Deze

ue

ele

ante Spanjaard komt uit

a Mancha en wordt

er

gemaakt van te

\pranillo en cabe

ignon.

zijn donkere fruit als bessen en bramen is dit een wijn

om echt even bij te gaan zitten.

Ja

=

<

N

/

KOOKINSPIRATIE

8

\

VOOR ELKE DAG