Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 64
Hier is pagina 64 van 74 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
=
EL
BAL UIT HET NOORDEN
Limburgse
Ook in het noorden van het land zijn er regionale
snacks. Zoals de Groninger eierbal die aan de
nonnevotten
buitenkant op een extra grote bitterbal lijkt. Maar
hetis een gekookt en gepeld ei in ragout dat
© CA. 45 MINUTEN
wordt gepaneerd en krokant gefrituurd. Populair
SHINY AUM
in de cafetaria, maar vers gemaakt zijn ze het
+1,5 UUR RIJZEN
allerlekkerst. Probeer het zelf maar eens!
N
Ô snack
B voor Is STUKS
7,
© GEMIDDELD
INGREDIËNTEN
«175 ml melk
U
+1 zakje gedroogde gist
«500 9 bloem
a
“75 g witte basterdsuiker
«150 g zachte boter
« frituurolie
«75 g fijne suiker
4
« bakplaat met bakpapier
si
« keukenpapier
om maare
recept te gaan
BEREIDEN
L Verwarm de melk tot
Groninger eierballen
lauwwarm. Voeg de gist toe,
roer door en laat 5 minuten
® CA. 45 MINUTEN
peper. 2, Laat de ragout afkoelen op
staan. Schep de bloem in een
+ 3 UUR KOELEN
een natgemaakt plat bord en laat
M’
ruime kom, maak een kuiltje
dan minimaal 2 uur opstijven in de
© snack
in het midden en schenk
koelkast Kook intussen 4 eieren in
& voor 4 sTUKS
circa 8 minuten hard, Laat schrikken
de warme melk met gist
erin. Voeg de basterdsuiker,
Q GEMIDDELD
onder koud water, pel ze en laat
boter en een snuf zout toe,
® ZONDER VLEES OF VIS
afkoelen. Klop het overige ei los. 3,
2. Kneed met bloem
Zet een bord klaar met losgeklopt
bestrooide handen in circa
ei en een bord met paneermeel.
5 minuten tot een glad deeg
INGREDIËNTEN
Verdeel de ragout in 4 delen om de
Maak een bal van het deeg en
50 g boter
4 gekookte eieren, Haal dan door
laat afgedekt circa 1 uur rijzen.
-75 g bloem
het paneermeel, vervolgens door
« 450 ml koude bouillon
3. Kneed het deeg nogmaals
het ei en tenslotte nogmaals door
door en verdeel in 1S bolletjes.
« mespunt nootmuskaat
het paneermeel Zet circa Ì uur in de
Rol elk bolletje uit tot circa
«2 theel. kerriepoeder
koelkast 4, Verhit de frituurolie tot
20 em lang en leg een knoop
4 takjes peterselie, fijngehakt
170°C. Frituur hierin de eierballen
erin. Laat de deegknopen
-Seieren
in 5-7 minuten rondom goudbruin
«50 g paneermeel
nogmaals 30 minuten rijzen
en laat uitlekken op keukenpapier
op de bakplaat. 4, Verhit de
« frituurolie
Lekker met mosterd
frituurolie tot 175°C. Frituur de
nonnevotten in 5-7 minuten
« keukenpapier
voedingswaarde per persoon
ER
rondom goudbruin en laat
SIO kcal, vet 40. 9 (waarvan
uitlekken op keukenpapier.
verzadigd 12 g), koolhydraten 23 g,
Schep de fijne suiker op een
BEREIDEN
eiwit 13 g, vezels 2 g, zout 1,5 g
ai
bordje en wentel de warme
1. Smelt de boter in een
nonnevotten erdoor,
steelpan, voeg de bloem toe en
laat al roerend circa S minuten
ee
voedingswaarde per stuk
garen op een lage stand. Roer
290 kcal, vet 15 g (waarvan
vervolgens beetje bij beetje de
verzadigd 6 g), koolhydraten
koude bouillon erdoor. Breng
34 g, eiwit Sg, vezels 1 g,
op smaak met nootmuskaat,
zout-g
kerne, peterselie en een snuf
Boodschappen (ss)
21202