Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 64




Hier is pagina 64 van 74 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

=

EL

BAL UIT HET NOORDEN

Limburgse

Ook in het noorden van het land zijn er regionale

snacks. Zoals de Groninger eierbal die aan de

nonnevotten

buitenkant op een extra grote bitterbal lijkt. Maar

hetis een gekookt en gepeld ei in ragout dat

© CA. 45 MINUTEN

wordt gepaneerd en krokant gefrituurd. Populair

SHINY AUM

in de cafetaria, maar vers gemaakt zijn ze het

+1,5 UUR RIJZEN

allerlekkerst. Probeer het zelf maar eens!

N

Ô snack

B voor Is STUKS

7,

© GEMIDDELD

INGREDIËNTEN

«175 ml melk

U

+1 zakje gedroogde gist

«500 9 bloem

a

“75 g witte basterdsuiker

«150 g zachte boter

« frituurolie

«75 g fijne suiker

4

« bakplaat met bakpapier

si

« keukenpapier

om maare

recept te gaan

BEREIDEN

L Verwarm de melk tot

Groninger eierballen

lauwwarm. Voeg de gist toe,

roer door en laat 5 minuten

® CA. 45 MINUTEN

peper. 2, Laat de ragout afkoelen op

staan. Schep de bloem in een

+ 3 UUR KOELEN

een natgemaakt plat bord en laat

M’

ruime kom, maak een kuiltje

dan minimaal 2 uur opstijven in de

© snack

in het midden en schenk

koelkast Kook intussen 4 eieren in

& voor 4 sTUKS

circa 8 minuten hard, Laat schrikken

de warme melk met gist

erin. Voeg de basterdsuiker,

Q GEMIDDELD

onder koud water, pel ze en laat

boter en een snuf zout toe,

® ZONDER VLEES OF VIS

afkoelen. Klop het overige ei los. 3,

2. Kneed met bloem

Zet een bord klaar met losgeklopt

bestrooide handen in circa

ei en een bord met paneermeel.

5 minuten tot een glad deeg

INGREDIËNTEN

Verdeel de ragout in 4 delen om de

Maak een bal van het deeg en

50 g boter

4 gekookte eieren, Haal dan door

laat afgedekt circa 1 uur rijzen.

-75 g bloem

het paneermeel, vervolgens door

« 450 ml koude bouillon

3. Kneed het deeg nogmaals

het ei en tenslotte nogmaals door

door en verdeel in 1S bolletjes.

« mespunt nootmuskaat

het paneermeel Zet circa Ì uur in de

Rol elk bolletje uit tot circa

«2 theel. kerriepoeder

koelkast 4, Verhit de frituurolie tot

20 em lang en leg een knoop

4 takjes peterselie, fijngehakt

170°C. Frituur hierin de eierballen

erin. Laat de deegknopen

-Seieren

in 5-7 minuten rondom goudbruin

«50 g paneermeel

nogmaals 30 minuten rijzen

en laat uitlekken op keukenpapier

op de bakplaat. 4, Verhit de

« frituurolie

Lekker met mosterd

frituurolie tot 175°C. Frituur de

nonnevotten in 5-7 minuten

« keukenpapier

voedingswaarde per persoon

ER

rondom goudbruin en laat

SIO kcal, vet 40. 9 (waarvan

uitlekken op keukenpapier.

verzadigd 12 g), koolhydraten 23 g,

Schep de fijne suiker op een

BEREIDEN

eiwit 13 g, vezels 2 g, zout 1,5 g

ai

bordje en wentel de warme

1. Smelt de boter in een

nonnevotten erdoor,

steelpan, voeg de bloem toe en

laat al roerend circa S minuten

ee

voedingswaarde per stuk

garen op een lage stand. Roer

290 kcal, vet 15 g (waarvan

vervolgens beetje bij beetje de

verzadigd 6 g), koolhydraten

koude bouillon erdoor. Breng

34 g, eiwit Sg, vezels 1 g,

op smaak met nootmuskaat,

zout-g

kerne, peterselie en een snuf

Boodschappen (ss)

21202