Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 64


Hier is pagina 64 van 74 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Deen Folder 01.02.2021

Hier is pagina 64 van 74 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 64

= EL BAL UIT HET NOORDEN Limburgse Ook in het noorden van het land zijn er regionale snacks. Zoals de Groninger eierbal die aan de nonnevotten buitenkant op een extra grote bitterbal lijkt. Maar hetis een gekookt en gepeld ei in ragout dat © CA. 45 MINUTEN wordt gepaneerd en krokant gefrituurd. Populair SHINY AUM in de cafetaria, maar vers gemaakt zijn ze het +1,5 UUR RIJZEN allerlekkerst. Probeer het zelf maar eens! N Ô snack B voor Is STUKS 7, © GEMIDDELD INGREDIËNTEN «175 ml melk U +1 zakje gedroogde gist «500 9 bloem a “75 g witte basterdsuiker «150 g zachte boter « frituurolie «75 g fijne suiker 4 « bakplaat met bakpapier si « keukenpapier om maare recept te gaan BEREIDEN L Verwarm de melk tot Groninger eierballen lauwwarm. Voeg de gist toe, roer door en laat 5 minuten ® CA. 45 MINUTEN peper. 2, Laat de ragout afkoelen op staan. Schep de bloem in een + 3 UUR KOELEN een natgemaakt plat bord en laat M’ ruime kom, maak een kuiltje dan minimaal 2 uur opstijven in de © snack in het midden en schenk koelkast Kook intussen 4 eieren in & voor 4 sTUKS circa 8 minuten hard, Laat schrikken de warme melk met gist erin. Voeg de basterdsuiker, Q GEMIDDELD onder koud water, pel ze en laat boter en een snuf zout toe, ® ZONDER VLEES OF VIS afkoelen. Klop het overige ei los. 3, 2. Kneed met bloem Zet een bord klaar met losgeklopt bestrooide handen in circa ei en een bord met paneermeel. 5 minuten tot een glad deeg INGREDIËNTEN Verdeel de ragout in 4 delen om de Maak een bal van het deeg en 50 g boter 4 gekookte eieren, Haal dan door laat afgedekt circa 1 uur rijzen. -75 g bloem het paneermeel, vervolgens door « 450 ml koude bouillon 3. Kneed het deeg nogmaals het ei en tenslotte nogmaals door door en verdeel in 1S bolletjes. « mespunt nootmuskaat het paneermeel Zet circa Ì uur in de Rol elk bolletje uit tot circa «2 theel. kerriepoeder koelkast 4, Verhit de frituurolie tot 20 em lang en leg een knoop 4 takjes peterselie, fijngehakt 170°C. Frituur hierin de eierballen erin. Laat de deegknopen -Seieren in 5-7 minuten rondom goudbruin «50 g paneermeel nogmaals 30 minuten rijzen en laat uitlekken op keukenpapier op de bakplaat. 4, Verhit de « frituurolie Lekker met mosterd frituurolie tot 175°C. Frituur de nonnevotten in 5-7 minuten « keukenpapier voedingswaarde per persoon ER rondom goudbruin en laat SIO kcal, vet 40. 9 (waarvan uitlekken op keukenpapier. verzadigd 12 g), koolhydraten 23 g, Schep de fijne suiker op een BEREIDEN eiwit 13 g, vezels 2 g, zout 1,5 g ai bordje en wentel de warme 1. Smelt de boter in een nonnevotten erdoor, steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend circa S minuten ee voedingswaarde per stuk garen op een lage stand. Roer 290 kcal, vet 15 g (waarvan vervolgens beetje bij beetje de verzadigd 6 g), koolhydraten koude bouillon erdoor. Breng 34 g, eiwit Sg, vezels 1 g, op smaak met nootmuskaat, zout-g kerne, peterselie en een snuf Boodschappen (ss) 21202

Deen - Folder van 01.02.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 64