Dirk - Folder van 29.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 19




Hier is pagina 19 van 78 pagina's van de Dirk folder, geldig van 29.03.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

er

#

1

ke

%

br aid

vw

2

a)

ES

a

7

De

3%

x

À

À

Ki

\

L

1,

Wortel vlechtbrood

Fruittaart met koekjes

ee

N

vegetarisch

>

brunchgerecht - 8 pers.

brunchgerecht - 8 pers:

à

30 min. (+ 25 min. oventijd)

20 min. (+ 30 min. wachttijd)

ee

N

50 gr rozijnen

m 462 gr oreo’s (of biscuit)

m 800 gr vers pizzadeeg (Tante Fanny,

= 60 gr boter

400 gr)

= 500 gr mascarpone

m 150 gr winterpeen, fijngeraspt

m 150 gr lemon curd

m2 tl kaneelpoeder

m1 tl vanillearoma

M 0,5 tl gemberpoeder

wm 410 gr halve perziken op siroop (blik)

= 80 gr boter (op kamertemperatuur)

m 130 gr roodfruitmix (aardbeien, blauwe

150 gr suiker

bessen en bramen)

m 120 gr poedersuiker

m extra nodig: keukenmachine, lage

m1 tl vanillearoma

quiche- of taartvorm

m2el melk

w extra nodig: rasp, bakplaat

1. Maal 305 gr koekjes in de keuken-

machine tot kruimels. Smelt in een

1. Wel de rozijnen in lauwwarm water.

steelpan de boter en meng door de koek-

Rol de 2 vellen pizzadeeg met bakpapier

kruimels. Verdeel het koekmengsel over

uit, druk de uiteinden samen tot 1 vel

de bodem en tegen de rand van de taart-

deeg. Schil de wortel en raps fijn. Meng

vorm en druk aan met de bolle kant van

de wortel met de uitgelek te rozijnen,

een lepel (of de bodem van een glas). Laat

1/2 tl kaneelpoeder en het gemberpoeder

de bodem hard worden in de koelkast.

en verdeel het over het deeg. Rol het

2. Klop in een ruime kom de mascarpone

los met de lemon curd en het vanille-

pizzadeeg (zonder het bakpapier) in de

lengte op. Snijd de rol in 3 gelijke stukken,

aroma. Verdeel het mascarponemengsel

druk de uiteinden samen en vlecht tot een

over de taartbodem en laat in de koelkast

mooi brood. Vouw de uiteinden terug

30 minuten opstijven

me

onder het deeg en plaats op de bakplaat.

3. Giet de perziken af en vang de siroop

re

PANCAKES

2. Smelt de boter. Meng de suiker met het

op. Verwarm in een steelpan de siroop op

overige kaneelpoeder. Bestrijk het brood

laag vuur en kook de vloeistof in tot een

met boter en bestrooi met kaneelsuiker.

dikke siroop. Laat afkoelen. Snijd intussen

3. Verwarm de oven op 200 °C. Bak

de perziken in parten. Verdeel de perziken

het brood in ongeveer 20 - 25 minuten

dakpansgewijs in een cirkel op de taart-

goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen op

bodem. Leg de roodfruitmix op de fruit-

uit eigen keuken

een rek.

taart en schenk er de ingekookte siroop

let

r. Oetker mix voor American

4. Meng de poedersuiker met het vanille

over.

Pancakes maak je heerlijk luchtige

aroma, wat zout en de melk tot een glad

4. Halveer de resterende koekjes en steek

tussen het fruit

pancakes. Lekker als ontbijt, tussen-

glazuur. Bestrijk het brood ermee.

door of als lunch. Serveer de pancakes

met stroop of ahornsiroop en maak

BEVAT P.P. 2162 KJ/517 KCAL, 14 GR VET WAARVAN 7 GR

BEVAT P.P. 2998 KJ/717 KCAL, 49 GR VET WAARVAN 28

VERZADIGD, 85 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 40 GR

GR VERZADIGD, 59 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 41 GR

het af met vers fruit

SUIKERS, 10 GR EIWIT, 2 GR ZOUT EN 4 GR VOEDINGSVEZEL

SUIKERS, 8GREIWIT, 1 GR ZOUT EN 2 GR VOEDINGSVEZEL

Dirk 19