Dirk - Folder van 29.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 19
Hier is pagina 19 van 78 pagina's van de Dirk folder, geldig van 29.03.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
er
#
1
ke
%
br aid
vw
2
a)
ES
a
7
De
3%
x
À
À
Ki
\
L
1,
Wortel vlechtbrood
Fruittaart met koekjes
ee
N
vegetarisch
>
brunchgerecht - 8 pers.
brunchgerecht - 8 pers:
à
30 min. (+ 25 min. oventijd)
20 min. (+ 30 min. wachttijd)
ee
N
50 gr rozijnen
m 462 gr oreo’s (of biscuit)
m 800 gr vers pizzadeeg (Tante Fanny,
= 60 gr boter
400 gr)
= 500 gr mascarpone
m 150 gr winterpeen, fijngeraspt
m 150 gr lemon curd
m2 tl kaneelpoeder
m1 tl vanillearoma
M 0,5 tl gemberpoeder
wm 410 gr halve perziken op siroop (blik)
= 80 gr boter (op kamertemperatuur)
m 130 gr roodfruitmix (aardbeien, blauwe
150 gr suiker
bessen en bramen)
m 120 gr poedersuiker
m extra nodig: keukenmachine, lage
m1 tl vanillearoma
quiche- of taartvorm
m2el melk
w extra nodig: rasp, bakplaat
1. Maal 305 gr koekjes in de keuken-
machine tot kruimels. Smelt in een
1. Wel de rozijnen in lauwwarm water.
steelpan de boter en meng door de koek-
Rol de 2 vellen pizzadeeg met bakpapier
kruimels. Verdeel het koekmengsel over
uit, druk de uiteinden samen tot 1 vel
de bodem en tegen de rand van de taart-
deeg. Schil de wortel en raps fijn. Meng
vorm en druk aan met de bolle kant van
de wortel met de uitgelek te rozijnen,
een lepel (of de bodem van een glas). Laat
1/2 tl kaneelpoeder en het gemberpoeder
de bodem hard worden in de koelkast.
en verdeel het over het deeg. Rol het
2. Klop in een ruime kom de mascarpone
los met de lemon curd en het vanille-
pizzadeeg (zonder het bakpapier) in de
lengte op. Snijd de rol in 3 gelijke stukken,
aroma. Verdeel het mascarponemengsel
druk de uiteinden samen en vlecht tot een
over de taartbodem en laat in de koelkast
mooi brood. Vouw de uiteinden terug
30 minuten opstijven
me
onder het deeg en plaats op de bakplaat.
3. Giet de perziken af en vang de siroop
re
PANCAKES
2. Smelt de boter. Meng de suiker met het
op. Verwarm in een steelpan de siroop op
overige kaneelpoeder. Bestrijk het brood
laag vuur en kook de vloeistof in tot een
met boter en bestrooi met kaneelsuiker.
dikke siroop. Laat afkoelen. Snijd intussen
3. Verwarm de oven op 200 °C. Bak
de perziken in parten. Verdeel de perziken
het brood in ongeveer 20 - 25 minuten
dakpansgewijs in een cirkel op de taart-
goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen op
bodem. Leg de roodfruitmix op de fruit-
uit eigen keuken
een rek.
taart en schenk er de ingekookte siroop
let
r. Oetker mix voor American
4. Meng de poedersuiker met het vanille
over.
Pancakes maak je heerlijk luchtige
aroma, wat zout en de melk tot een glad
4. Halveer de resterende koekjes en steek
tussen het fruit
pancakes. Lekker als ontbijt, tussen-
glazuur. Bestrijk het brood ermee.
door of als lunch. Serveer de pancakes
met stroop of ahornsiroop en maak
BEVAT P.P. 2162 KJ/517 KCAL, 14 GR VET WAARVAN 7 GR
BEVAT P.P. 2998 KJ/717 KCAL, 49 GR VET WAARVAN 28
VERZADIGD, 85 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 40 GR
GR VERZADIGD, 59 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 41 GR
het af met vers fruit
SUIKERS, 10 GR EIWIT, 2 GR ZOUT EN 4 GR VOEDINGSVEZEL
SUIKERS, 8GREIWIT, 1 GR ZOUT EN 2 GR VOEDINGSVEZEL
Dirk 19