Dirk - Folder van 29.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 38




Hier is pagina 38 van 78 pagina's van de Dirk folder, geldig van 29.03.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Groene toppers van Dirk

Munt-doperwtencouscous

Heb je wat over?

hoofdgerecht - 4 pers. - 25 min

Neem het mee als lunch

de volgende dag!

m 400 gr (verse) doperwten

m1 groentebouillonblokje

m 275 gr couscous

m4 el olijfolie

mlui

*

m5 trostomaten

m 200 gr feta

1

ed

A

iN

m1 sinaasappel

ke

= 50 gr verse munt

FR

= 75 gr amandelschaafsel

X

Y

m extra nodi,

A

rasp

2)

un

7

F

42

57

ro

1. Blancheer de doperwten 8 minuten in

kokend water. Breng 350 ml water aan

DE

2



Y

a

Wr

de kook en los er het bouillonblokje in

We

&

ES

op. Schep de couscous in een kom om

se

z “

met de hete bouillon. Dek af met een

À"

Je

Er

fe

an

=d

=

deksel en laat 5 minuten wellen. Roer de

He

“couscous los met een vork.

N

+

2)

ru

52

2. Snipper de ui. Snijd de tomaten in

>

ad

el

Le

dikke plakken. Verwarm een koekenpan

En

met 1 el olijfolie en bak de tomaten

8

A

hs

ci

pe

4 minuten per kant. Zet het vuur laag,

Pa

rt

snijd de feta in plakken en besprenkel

ti

Kr}

x

met 1 el olijfolie, bestrooi met versge-

bin

2

‘malen peper en bak 2 minuten per kant

ce

Li

»

>

bij de tomaten

Sc

3. Rasp de schil van de sinaasappel

KT

Hak de muntblaadjes grof. Rooster het

a

a

Re

amandelschaafsel in een droge koeken-

FL

#

à

2

pan. Schud uit op een bord. Verwarm de

2

rs

2

koekenpan met 2 el olijfolie en fruit de ui

hf

os

LES

Voeg 2 el geraspte sinaasappelschil toe

Bu

en voeg de couscous, de doperwten

CE

&

en de munt toe. Schep om met het

ae >

4

amandelschaafsel en verdeel over

Per

4 borden. Verdeel de gebakken tomaat

5

LE

en feta over de couscous.

}

BEVAT P.P. 3039 KJ/726 KCAL, 32 GR VET WAARVAN

9 GR VERZADIGD, 75 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN

6 GR SUIKERS, 29 GR EIWIT, 2 GRZOUT

1° |

EN 11 GR VOEDINGSVEZEL

WIJNTIP Dominique Duclos Rosé

à

© Tuinerwten

Tuinerwten zin peulvruchten. Ze groeien met ongeveer

10 stuks in een peul. Na de oogst worden ze direct ingevroren

Zo blijven alle voedingsstoffen behouden. Pak 450 gr € 0.79

38