Dirk - Folder van 29.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 39




Hier is pagina 39 van 78 pagina's van de Dirk folder, geldig van 29.03.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Roergebakken spinazie met

kabeljauw

FL

hoofdgerecht - 4 pers. - 25 min

De sojasaus geeft een oosters

m2 el sesamzaad

tintje aan de spinazie.

m3 om verse gember

m3 el zonnebloemolie

ordi

Ki

m 520 gr kabeljauwfilet

LEE

VA

U

(versafdeling pak, 260 gr)

a

m2limoenen

Be.

m3elsesamolie

4

%

%

3

m4 el sojasaus

m 450 gr verse spinazie

eN,

2

= 300 gr rauwkostmix met komkommer

7

(zak, 150 gr)

m extra nodi

rasp en wok

u

LE

F

1. Verhit een koekenpan en rooster het

«

a

sesamzaad 3 minuten. Zet apart

NS

Schil en snijd de gember in flinter-

#

dunne plakjes. Verhit een wok met

x

2 el zonnebloemolie en bak de gember

a

N

(CA

in 3-4 minuten goudbruin en krokant.



N

# À

5

Schep uit de pan, laat uitlekken op

fe

#

6

keukenpapier.

2. Verdeel de kabeljauw in vier porties.

Rasp de schil van een halve limoen en

N,

he

à

bestrooi de kabeljauw met de rasp.

CN

[4

A

be

zout en peper. Bestrijk de filets met

LE

R

ER

1 el sesamolie. Verhit een koekenpan

met 1 el sesamolie en bak de kabel-

|

4

Mn

jauw op middelhoog vuur in

6-8 minuten gaar. Draai na 5 minuten

,

ES

EN

held

3. Pers de limoenen uit. Meng voor de

BIXE

dressing 6 el limoensap, de sojasaus en

N

1 el sesamolie. Voeg veel peper toe

47

Pil

rt

voor een friszure en scherpe smaak.

4. Verhit de wok met 1 el zonnebloem

olie en voeg hand voor hand de spinazie

Meng

dq



overgebleven

toe, laat in 1 minuut slinken, Giet even-

tueel vocht af en meng in een schaal

|

7

kruiden zoals

koriander, munt

de spinazie met de rauwkostmix en

schenk er de dressing over. Meng het

en basilicum

door de

sesamzaad en de helft van de gember

door de salade. Verdeel over 4 borden

rauwkostmix.

en leg de vis erop. Gameer de vis met

qu

de rest van de gember en rasp er

limoenschil overheen

+

Spinazie gewassen

Popeye is niet voor niets zo gek op spinazie; je wordt er namelijk

BEVAT PP. 1732 K (414 KCAL, 22 GR VET WAARVAN

3 GR VERZADIGD, 17 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN

GA)

ijzersterk van. Spinazie is fris, knapperig en heel gezond. Het is

ä

N

bovendien het hele jaar verkrijgbaar en je kunt er ontzettend

11 GR SUIKERS, 35 GR EIWIT, 2 GR ZOUT EN 5 GR

‘a

#

VOEDINGSVEZEL

goed mee variëren. Zak 300 gr € 1.49

WIJNTIP Nava real rueda

39