Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Interview
Voor mi
IS eten
emotie
Vanja van der Leeden dacht dat het regel was dat je op kantoor ging
werken, dus dat deed ze. Maar haar passie lag in de keuken. Eigenlijk
tijd al. Ze werd kok, culinair schrijver en foodstylist. De laatste jaren is
ze zich meer gaan verdiepen in haar Indonesische roots
Kun jij iets vertellen over het eten
12 of 13. Later heb ik in Italië gewoond
vroeger thuis?
en daar gaat het de hele dag over eten.
“Eten was belangrijk, mijn moeder kookte
Ik werd aangenomen op de Slow Food
iedere dag een verse maaltijd. Hetwas ook
Universiteit, maar dat was zo duur dat
een sociale bijeenkomst, we zaten aan tafel
ik toch maar in restaurantkeukens ben
te praten. Nooit voor de televisie eten. Het
gean werken
was het moment van de dag. Ik was als
kind altijd bezig met: wat gaan we eten?”
Wanneer kwam het schrijven erbij?
à
“In die tijd ben ik ook begonnen met
Äh
Je hebt Indonesische roots, is het
id
boeken maken. Ik schreef daarnaast al
$
vanzelfsprekend dat jouw kookboeken
voor culinaire websites en had al aan
uit die keuken komen?
veel boeken meegewerkt door recepten.
x
“Helernaal niet. Ik heb veel uit andere
®:
|
te bedenken, foodstyling te doen of als
À
keukens en in verschillende restaurants
ghostwriter voor de chef. Door al die
gekookt, voordat ik in de Indische keuken
ervaringen ben ik ook gaan schrijven.
dook. Maar ik denk wel dat er een bepaalde
vanzelfsprekende eetliefde uit de Indische
In 2019 werd jouw kookboek uit.
LER
roots voortkomt. Mijn moeder kookte
geroepen tot het Gouden Kookboek.
"2
trouwens ook niet iedere dag Indisch,
Hoe belangrijk is jouw man in
dit succes?
je
==}
Wij aten veel verschillende dingen. Ik
ben breed geïnteresseerd. Ik vind het een
“Hij is fotograaf, hij zag mijn talent en
fantastische keuken, raar voordat ik in
gooide me in het diepe. Het is een wereldje
an
die hoek dook, was ik al kok”
waar je moet tussenkomen. Ik zat al bij
er
Elle Eten, deed hier en daar wat, maar
en
Hoe is jouw passie voor koken
hij gaf mij het vertrouwen. Dat heeft me
ontstaan?
“Ik heb allerlei dingen gedaan. Op kantoor
gewerkt, orndat ik dacht dat het moest.
Maar van jongs af aan was die interesse
er. Ik bakte veel en daar rnaakte ik kleine
“Mijn kinderen
tekeningetjes bij, een soort kookboekjes.
Doordat ik veel allergieën en eczeem
had, kwam ik met alternatieve artsen in
eten alles, ook veel
aanraking. Dan ga je dingen proberen met
diëten en steeds meer zelf maken. Ik was
groenten
4 LEEN winter 2021