Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Interview

Voor mi

IS eten

emotie

Vanja van der Leeden dacht dat het regel was dat je op kantoor ging

werken, dus dat deed ze. Maar haar passie lag in de keuken. Eigenlijk

tijd al. Ze werd kok, culinair schrijver en foodstylist. De laatste jaren is

ze zich meer gaan verdiepen in haar Indonesische roots

Kun jij iets vertellen over het eten

12 of 13. Later heb ik in Italië gewoond

vroeger thuis?

en daar gaat het de hele dag over eten.

“Eten was belangrijk, mijn moeder kookte

Ik werd aangenomen op de Slow Food

iedere dag een verse maaltijd. Hetwas ook

Universiteit, maar dat was zo duur dat

een sociale bijeenkomst, we zaten aan tafel

ik toch maar in restaurantkeukens ben

te praten. Nooit voor de televisie eten. Het

gean werken

was het moment van de dag. Ik was als

kind altijd bezig met: wat gaan we eten?”

Wanneer kwam het schrijven erbij?

à

“In die tijd ben ik ook begonnen met

Äh

Je hebt Indonesische roots, is het

id

boeken maken. Ik schreef daarnaast al

$

vanzelfsprekend dat jouw kookboeken

voor culinaire websites en had al aan

uit die keuken komen?

veel boeken meegewerkt door recepten.

x

“Helernaal niet. Ik heb veel uit andere

®:

|

te bedenken, foodstyling te doen of als

À

keukens en in verschillende restaurants

ghostwriter voor de chef. Door al die

gekookt, voordat ik in de Indische keuken

ervaringen ben ik ook gaan schrijven.

dook. Maar ik denk wel dat er een bepaalde

vanzelfsprekende eetliefde uit de Indische

In 2019 werd jouw kookboek uit.

LER

roots voortkomt. Mijn moeder kookte

geroepen tot het Gouden Kookboek.

"2

trouwens ook niet iedere dag Indisch,

Hoe belangrijk is jouw man in

dit succes?

je

==}

Wij aten veel verschillende dingen. Ik

ben breed geïnteresseerd. Ik vind het een

“Hij is fotograaf, hij zag mijn talent en

fantastische keuken, raar voordat ik in

gooide me in het diepe. Het is een wereldje

an

die hoek dook, was ik al kok”

waar je moet tussenkomen. Ik zat al bij

er

Elle Eten, deed hier en daar wat, maar

en

Hoe is jouw passie voor koken

hij gaf mij het vertrouwen. Dat heeft me

ontstaan?

“Ik heb allerlei dingen gedaan. Op kantoor

gewerkt, orndat ik dacht dat het moest.

Maar van jongs af aan was die interesse

er. Ik bakte veel en daar rnaakte ik kleine

“Mijn kinderen

tekeningetjes bij, een soort kookboekjes.

Doordat ik veel allergieën en eczeem

had, kwam ik met alternatieve artsen in

eten alles, ook veel

aanraking. Dan ga je dingen proberen met

diëten en steeds meer zelf maken. Ik was

groenten

4 LEEN winter 2021