Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 6




Hier is pagina 6 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

_

Recepten

ee

Vanja’s

Det

rulekelijlsite

Op z’n Thais gemasseerde

boerenkoo

recept is

4 personen

omstig uit het

Jokboek Insane

© 300 gram boerenkoolblad, nerf verwijderd

© sap van 1 citroen

© % theel. zout

M

e 1eetl. olijfolie

> Ê

6

rs

#4

© 1 rode peper, kroontje verwijderd

À

»

© 1bos koriander

Pe

© 1knoflookteen

© 2 eetl. sesamolie

© leetl. vissaus

© 2 eetl. (ahorn) siroop

© 2 eetl. neutrale olie

© sap van 2 limoenen

fi)

+175 gram geroosterde

cashewnoten + wat extra

© 200 milliliter water

© Ya theel. gerookt paprikapoeder + extra

© Ys eetl. sojasaus

© 5 rijpe peren (Geen peren? Vervang ze

bijvoorbeeld door kaki’s, mandarijn of mango)

w

u

Doe de boerenkool in een ruime kom. Knijp

het citroensap erboven uit, bestrooi met zout

en giet er een eetlepel olijfolie op. Masseer

«

de boerenkool zo'n 5 minuten met je handen

br

tot de bladeren slap worden. Zet apart.

|

Hak de rode peper fijn (verwijder de

zaadlijsten als je het niet te pittig wilt). Hak

dd

het bosje koriander fijn met steeltjes en al.

Pr

er

Doe alles in een kom. Rasp met een scherpe,

Ei

Pr

fijne rasp de knoflook boven de kom. Voeg

G

kn

ee

de sesamolie, de vissaus, de ahorn siroop en

ri

het limoensap toe. Roer alles door elkaar. Giet

NI

Ke

de dressing over de boerenkool en zorg dat

8.

LE

alles goed verdeeld is. Doe de cashewnoten

N

in de keukenmachine (houd wat achter)

1

En

F3

met het water, het paprikapoeder en de

iR

sojasaus en draai tot een crème. Snijd de

Ed

3)

peren in plakjes. Verdeel de cashew- creme

over vier borden, schik de boerenkool en de

plakjes peer eromheen. Hak een Klein handje

ge

cashewnoten grof en strooi over de salade.

+.

PR”

Lekker als lunch of als avondmaaltijd met

een kom soep.

3

&

u

6 LEEN winter 2021