Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 57




Hier is pagina 57 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

© Bij een termperatuur van

© Door groenten eerst 2 minuten

-18°C of kouder kunnen geen

te koken, kun je ze veel langer

bacteriën groeien.

in de vriezer bewaren.

© Je kunt een product dat tegen

© Ontdooi de vriezer 1 keer per

de houdbaarheidsdatum loopt,

3 maanden, zo word je ook

alsnog invriezen. Na ontdooien

gedwongen om wat er in ligt

wel binnen 24 uur opeten.

bijtijds op te eten.

® Als je een niet voorverpakt

© Verhit je eten altijd goed na het

product invriest, doe dat dan in

ontdooien.

een gesloten bakje of diepvries-

zak en zet daar op wat er in zit

® De kwaliteit van producten

en vanaf welke datum het in

kan achteruit gaan. De meeste

de vriezer ligt.

producten kun je ongeveer 5

maanden invriezen zonder

kwaliteitsverlies.

© Eten is langer houdbaar als je

© Bewaar producten in de originele

de koelkast op 4°C zet. Bacteriën

verpakking en dek het goed af als

groeien dan minder snel. Met

het open is geweest.

een koelkastthermometer kun

je makkelijk controleren of je

© Restjes kun je zo'n 2 dagen inde

koelkast koud genoeg staat.

koelkast bewaren. Laat warme

gerechten eerst afkoelen, voordat

© Zet gekoelde producten zo

je ze in de koelkast zet.

snel mogelijk in de koelkast.

Bacteriën groeien veel sneller

© Zet de koelkastternperatuur

ne

als ze er buiten staan.

tijdelijk lager als je er net veel

|

ongekoelde producten in hebt

© Staat er een Ten Minste Houdbaar

gelegd.

Tot (THT) datum op of geen datum

|

zoals bij verse groenten en fruit,

© Zet rauwe producten, vlees en vis

kijk dan zelf of je het nog kunt

onderin de koelkast net boven.

eten. Als het er goed uitziet en

de groentelades, daar is het het

goed ruikt, kun je het vaak na de

koudst.

=

THT-datum nog eten of drinken.

© Doe je eten in afgesloten bakjes of

© Staat er een Te Gebruiken Tot

trommels om het te beschermen

(TGT) datum zoals bij vlees en

tegen uitdrogen, bacteriën en

andere stoffen. Je kunt stickers

vis, dan moet je het na die datum

niet meer eten tenzij je het hebt

gebruiken om de inhoud en

ingevroren.

datum erop te zetten.

© Houd in de koelkast zoveel

® Houd de koelkast schoon, maar

mogelijk dezelfde indeling aan

doe 1keer per 3 maanden een

en zet het eten dat het snelst

grote schoonmaak.

op moet vooraan.

re 2021 57