Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
or
dt
%
4,
ie
a
u
ê
1
i
us
R
Sa
a.
5
|
d
|
$
Ê
Woest lekkere
manis toe en meng alles door
ÿ
sate ayam
elkaar. Marineer de kipsliertjes
4 personen
minimaal 1 uur. Rijg de kip zo'n
4 à5 stukjes, in de lengte aan in
© 750 gram kippendij
water geweekte stokjes en plooi
© ketjap manis
ze. Begin met kip, wissel af met
het vel en eindig met kip. Rooster
© 4 cm gember, geschild en
in plakjes
de saté in een grillpan een paar
}
minuten per kant tot hij net gaar
© 5 knoflooktenen, gepeld
is geschroeid. Giet ketjap op een
© 1eetlepel suiker
© snuf zout
groot plat bord en meng met een,
nd
paar eetlepels boemboe (Vanja
al
© sap van % limoen
3
© 1% eetlepel sojasaus
heeft voor dit kruidenmengsel een
heerlijk recept, maar je kunt het
be]
La
CA
bij Hoogvliet ook kant-en-klaar
$
Verwijder het vel van de kippendij
kopen). Haal de stokjes erdoor en
PD
en gaar dat een minuut in kokend
zorg dat alle kanten goed bedekt
water. Door het koken wordt het vel
zijn. Gaar op minder hoog vuur tot
Ml
4
steviger en kun je het makkelijker
de kip mooi is gekaramelliseerd.
spiesen. Laat uitlekken en snijd
R'
Pt
(7
het in smalle reepjes.
N
FE
Vlinder de dijen: maak ze platter
door de dikkere delen overdwars
x.
EN
door te snijden. Snijd het vlees
1e
j
in 3 centimeter lange, niet te
K
dikke reepjes. Wrijf de gember, de
|
+
a
li
‘knoflook, suiker met een snuf zout
ie
fijn in de vijzel. Voeg limoensap.
Ke
7»
sojasaus en 3-4 eetlepels ketjap
h
te
%
ex
Dit recept,
‘afkdijfstig vi
7
|
Stok
het kookbi ss
ac
2
Ananas tarte tatin
Ketjapkaramet: Smelt de boter in
Voor 6 tot 7 taartjes
een pan met dikke bodem. Voeg
de suiker toe en laat nu langzaam
ES
karamelliseren. Dit is een
(4
© lananas
6
© 6-7 velletjes bladerdeeg
soort dummy-methode zonder
a
gespetter van brandende suiker.
Ketjapkaramel
Heb geduld, de saus gaat na een
200 gram roomboter
minuut of 20 karamelliseren.
Wanneer hij amberkleurig is,
© 255 gram suiker
© sap en geraspte schil van
voeg je de ketjap toe. Rasp het stuk
Dit recept
Ya biologische limoen
gember op een fijne rasp boven
afkomstig
het kookbos
+ 3 cm verse gemberwortel,
de pan en meng door elkaar. Haal
À
geschild
van het vuur tot gebruik.
IndoRock
© 2 eetl. ketjap manis
Specerijenroom: Sla de slagroom
met de suiker, het kruidnagel
Specerienroom
poeder en de nootmuskaat lobbig
in de bakjes. Bewaar een beetje voor het
Zet koel weg tot gebruik.
serveren. Leg er een schijf ananas op en
© 150 mililiter slagroom
© 2 eetl. suiker
dek af met een bladerdeegrondje. Zorg dat
© Útheel kruidnagelpoeder
Verwarm de oven tot 220°C. Schil
het bladerdeeg het vormpje niet overlapt.
© theel. nootmuskaat
een ananas, verwijder de kern
Schuif de taartjes in de oven en bak in
en snijd in plakken. Afhankelijk
20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin
van de dikte haal je zo'n zes tot
kleurt. Verwarm de ketjapkaramel op laag
zeven schijven uit een ananas.
vuur Draai de taartjes om op bordjes.
Ontdooi de velletjes bladerdeeg
Giet er nog meer karamel over en maak
en steek er rondjes uit ter grootte
af met een dot specerijenroom en zet snel
van een klein rond ovenschaaltje.
op tafel.
Verwarm de ketjapkaramel, zodat
hij schenkbaar is en giet een laagje
an M À
Nwinter 2021 7