Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

or

dt

%

4,

ie

a

u

ê

1

i

us

R

Sa

a.

5

|

d

|

$

Ê

Woest lekkere

manis toe en meng alles door

ÿ

sate ayam

elkaar. Marineer de kipsliertjes

4 personen

minimaal 1 uur. Rijg de kip zo'n

4 à5 stukjes, in de lengte aan in

© 750 gram kippendij

water geweekte stokjes en plooi

© ketjap manis

ze. Begin met kip, wissel af met

het vel en eindig met kip. Rooster

© 4 cm gember, geschild en

in plakjes

de saté in een grillpan een paar

}

minuten per kant tot hij net gaar

© 5 knoflooktenen, gepeld

is geschroeid. Giet ketjap op een

© 1eetlepel suiker

© snuf zout

groot plat bord en meng met een,

nd

paar eetlepels boemboe (Vanja

al

© sap van % limoen

3

© 1% eetlepel sojasaus

heeft voor dit kruidenmengsel een

heerlijk recept, maar je kunt het

be]

La

CA

bij Hoogvliet ook kant-en-klaar

$

Verwijder het vel van de kippendij

kopen). Haal de stokjes erdoor en

PD

en gaar dat een minuut in kokend

zorg dat alle kanten goed bedekt

water. Door het koken wordt het vel

zijn. Gaar op minder hoog vuur tot

Ml

4

steviger en kun je het makkelijker

de kip mooi is gekaramelliseerd.

spiesen. Laat uitlekken en snijd

R'

Pt

(7

het in smalle reepjes.

N

FE

Vlinder de dijen: maak ze platter

door de dikkere delen overdwars

x.

EN

door te snijden. Snijd het vlees

1e

j

in 3 centimeter lange, niet te

K

dikke reepjes. Wrijf de gember, de

|

+

a

li

‘knoflook, suiker met een snuf zout

ie

fijn in de vijzel. Voeg limoensap.

Ke



sojasaus en 3-4 eetlepels ketjap

h

te

%

ex

Dit recept,

‘afkdijfstig vi

7

|

Stok

het kookbi ss

ac

2

Ananas tarte tatin

Ketjapkaramet: Smelt de boter in

Voor 6 tot 7 taartjes

een pan met dikke bodem. Voeg

de suiker toe en laat nu langzaam

ES

karamelliseren. Dit is een

(4

© lananas

6

© 6-7 velletjes bladerdeeg

soort dummy-methode zonder

a

gespetter van brandende suiker.

Ketjapkaramel

Heb geduld, de saus gaat na een

200 gram roomboter

minuut of 20 karamelliseren.

Wanneer hij amberkleurig is,

© 255 gram suiker

© sap en geraspte schil van

voeg je de ketjap toe. Rasp het stuk

Dit recept

Ya biologische limoen

gember op een fijne rasp boven

afkomstig

het kookbos

+ 3 cm verse gemberwortel,

de pan en meng door elkaar. Haal

À

geschild

van het vuur tot gebruik.

IndoRock

© 2 eetl. ketjap manis

Specerijenroom: Sla de slagroom

met de suiker, het kruidnagel

Specerienroom

poeder en de nootmuskaat lobbig

in de bakjes. Bewaar een beetje voor het

Zet koel weg tot gebruik.

serveren. Leg er een schijf ananas op en

© 150 mililiter slagroom

© 2 eetl. suiker

dek af met een bladerdeegrondje. Zorg dat

© Útheel kruidnagelpoeder

Verwarm de oven tot 220°C. Schil

het bladerdeeg het vormpje niet overlapt.

© theel. nootmuskaat

een ananas, verwijder de kern

Schuif de taartjes in de oven en bak in

en snijd in plakken. Afhankelijk

20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin

van de dikte haal je zo'n zes tot

kleurt. Verwarm de ketjapkaramel op laag

zeven schijven uit een ananas.

vuur Draai de taartjes om op bordjes.

Ontdooi de velletjes bladerdeeg

Giet er nog meer karamel over en maak

en steek er rondjes uit ter grootte

af met een dot specerijenroom en zet snel

van een klein rond ovenschaaltje.

op tafel.

Verwarm de ketjapkaramel, zodat

hij schenkbaar is en giet een laagje

an M À

Nwinter 2021 7