Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 74
Hier is pagina 74 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Vers van het land
Bij boerenkool gaat je culinaire hart misschien niet meteen sneller
Kloppen. Alhoewel... een goede stamppot met een dampende rookworst.
Altijd lekker en zeker doen! Maar je kunt er zoveel meer mee. Denk aan
wokken, ovenschotels, soepen en zelfs muffins!
=
wa
A
ml
KR
ij
va
ill
fl
|
” à
I
Ji
F
72
eN
%
Sa
rn
NL
72
ö
Es
;
4
Citroen-boerenkool-
ne;
Boerenkoollasagne
el
3
met drie kazen
maanzaadmuffius
12 stuks
4 personen
© 100 gram boerenkool
Verwarm de oven voor op 170°C.
© 4 eetl. olijfolie
Verwarm de oven voor op 160°C.
(panklaar)
Blancheer de boerenkool 1 minuut
© 1 prei (in halve ringen)
Verhit de olijfolie en bak hierin de
© 2 eieren
in kokend water, laat uitlekken en
© 3 teentjes knoflook
prei en knoflook. Voeg de boeren-
© 150 gram boter
pureer met de eieren tot een glad
(fijngehakt)
kool toe en bak circa 5 minuten
© 120 gram suiker
© 200 gram boerenkool
mengsel. Kop intussen de boter
mee. Voeg de room toe en gaar 5
© 1 zakje vanillesuiker
met de suiker luchtig. Voeg het
Cpanklaar)
minuten verder. Schep een laagje
© 2 citroenen (rasp en sap)
boerenkoolmengsel al kloppend
© 150 milliliter room
van het groentemengsel in de
200 gram zelfrijzend
toe. Voeg de vanillesuiker, citroen-
© 6 lasagnebladen
ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen
bakmeel
rasp en het sap van 1 citroen toe
(koelvers)
erop, gevolgd door een derde deel
© 1 eetl. maanzaad
en klop luchtig. Voeg het bakmeel,
© 400 gram ricotta
van de ricotta, blauwe kaas en
© 100 gram poedersuiker
maanzaad en een snufje zout toe
© 200 gram blauwe kaas
Parmezaanse kaas. Verdeel de
© muffinvorm (ingevet)
‘en meng tot een glad beslag.
© 100 gram Parmezaanse
helft van het overige groente-
kaas (geraspt)
Schep het mengsel in de holtes
mengsel en de helft van de overige
van de muffinvorm en bak circa
kazen erover en dek weer af met
20 minuten in de oven. Meng
3 lasagnebladen. Verdeel derest
intussen de poedersuiker met 3-4
van het groentemengsel en de
eetlepels citroensap tot een gla-
kaas erover. Bak de lasagne in,
zuur. Neem de muffins uit de oven
de oven in circa 20 minuten
en laat ze een beetje afkoelen. Giet
goudbruin.
het glazuur over de muffins en
laat hard worden.
LEEN winter 2021 73