Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 74




Hier is pagina 74 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Vers van het land

Bij boerenkool gaat je culinaire hart misschien niet meteen sneller

Kloppen. Alhoewel... een goede stamppot met een dampende rookworst.

Altijd lekker en zeker doen! Maar je kunt er zoveel meer mee. Denk aan

wokken, ovenschotels, soepen en zelfs muffins!

=

wa

A

ml

KR

ij

va

ill

fl

|

” à

I

Ji

F

72

eN

%

Sa

rn

NL

72

ö

Es

;

4

Citroen-boerenkool-

ne;

Boerenkoollasagne

el

3

met drie kazen

maanzaadmuffius

12 stuks

4 personen

© 100 gram boerenkool

Verwarm de oven voor op 170°C.

© 4 eetl. olijfolie

Verwarm de oven voor op 160°C.

(panklaar)

Blancheer de boerenkool 1 minuut

© 1 prei (in halve ringen)

Verhit de olijfolie en bak hierin de

© 2 eieren

in kokend water, laat uitlekken en

© 3 teentjes knoflook

prei en knoflook. Voeg de boeren-

© 150 gram boter

pureer met de eieren tot een glad

(fijngehakt)

kool toe en bak circa 5 minuten

© 120 gram suiker

© 200 gram boerenkool

mengsel. Kop intussen de boter

mee. Voeg de room toe en gaar 5

© 1 zakje vanillesuiker

met de suiker luchtig. Voeg het

Cpanklaar)

minuten verder. Schep een laagje

© 2 citroenen (rasp en sap)

boerenkoolmengsel al kloppend

© 150 milliliter room

van het groentemengsel in de

200 gram zelfrijzend

toe. Voeg de vanillesuiker, citroen-

© 6 lasagnebladen

ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen

bakmeel

rasp en het sap van 1 citroen toe

(koelvers)

erop, gevolgd door een derde deel

© 1 eetl. maanzaad

en klop luchtig. Voeg het bakmeel,

© 400 gram ricotta

van de ricotta, blauwe kaas en

© 100 gram poedersuiker

maanzaad en een snufje zout toe

© 200 gram blauwe kaas

Parmezaanse kaas. Verdeel de

© muffinvorm (ingevet)

‘en meng tot een glad beslag.

© 100 gram Parmezaanse

helft van het overige groente-

kaas (geraspt)

Schep het mengsel in de holtes

mengsel en de helft van de overige

van de muffinvorm en bak circa

kazen erover en dek weer af met

20 minuten in de oven. Meng

3 lasagnebladen. Verdeel derest

intussen de poedersuiker met 3-4

van het groentemengsel en de

eetlepels citroensap tot een gla-

kaas erover. Bak de lasagne in,

zuur. Neem de muffins uit de oven

de oven in circa 20 minuten

en laat ze een beetje afkoelen. Giet

goudbruin.

het glazuur over de muffins en

laat hard worden.

LEEN winter 2021 73