Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 63




Hier is pagina 63 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Je houdt ervan,

of niet…

Zeggen ze. En toch is dat niet waar. Ook als je niet

£,

meteen gaat watertanden bij de gedachte aan een

schotel met de gefermenteerde witte kool, is

het jammmer om het fenomeen zuurkool in

zijn geheel af te serveren. Al was het alleen

maar omdat het supergezond en goed

en

S

voor de lijn isl

omgezet in natuurlijk zuur.

SR

In het Chinese Szechuan

Dit gi

gsproces heet

4

|

wordt al eeuwen

melkzuurfermentatie en

zuurkool gemaakt. Via

duurt zo’n là 2 maanden.

volksverhuizingen is het in

Door de fermentatie is de

Europa gekomen. Vooral

kool voorgegaard es

oken

in Oost-Europa wordt veel

overbodig. Zuurkool is licht

zuurkool gegeten. Oost-

verteerbaar. Veel lichter dan

Europese joden hebben

de oorspronkelijke witte kool.

het gerecht verspreid

naar het Westen en de

Verenigde Staten. In de

Zuurkool wordt op grote

18de eeuw nam de Engelse

schaal fabrieksmatig

ontdekkingsreiziger James

gemaakt. De gesneden

Cook bij bootreizen zuurkool

en gezouten kool gaat in

hr

mee, om scheurbuik te

grote voorraadputten

voorkomen. Tegen het eind

met water, die luchtdicht

van de lôde eeuw raakte

worden afgesloten. Soms

zuurkool in Nederland

wordt daar wijn of kruiden

Ÿ

ingeburgerd.

aan toegevoegd. In

Nederland wordt per jaar

zo’n 24 miljoen kilo zuurkool

Zuurkool is een

geproduceerd. Hiervan

bereidingsvorm; door

wordt een deel geëxporteerd.

CR as

gesneden witte kool

Bij Hoogvliet verkopen we

Ye

Fer

luchtdicht af te sluiten, gaat

de varianten Kruiden, Wijn,

de kool gisten. Zo worden

Bio, Naturel en Kerrie.

het zetmeel en de suiker

62 LEEN winter 2021