Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 5




Hier is pagina 5 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

A

Doe jij boodschappen voor de hele

week?

“Nee, juist heel spontaan. Bij mij is

gar

eten emotie. Waar ik zin in heb, dat

5

an

manifesteert zich in de loop van de dag.

-_—

Dat kan zijn omdat ik een boek zit te lezen

Ke

of ik loop op de markt en ik zie bepaalde

ingrediënten. Dat inspireert mij enorm”

Wie laat jij het liefst voor jou koken?

“Merijn Tol, schrijfster van het boek

Ed

Beiroet, kan heel lekker Midden-Oosters

Se

koken. René Redzepi, eigenaar van

het beroemdste restaurant ter wereld.

D

‘Noma' waar ik één keer heb gegeten.

En Augustino, de Filipijnse kok van

mijn Toscaanse ex-vriend. Die had alle

gerechten van mijn ex-schoonmoeder

geleerd, rnaar gaf daar zijn eigen twist



aan. Geniaal!”

>

fi

Waar mogen ze je altijd voor wakker

Ë

js.

maken?

=

A

3

"Wentelteefjes, gebakken sjalotjes,

zelfgemaakte sarnbal of een Italiaanse hele

aa

jd

simpele goeie pasta met broodkruimels.

ii

Aardappelen vind ik ook heel lekker; rösti,

ge

patat, ik hou ervan. En ik hou van vet,

Sa

ÿ

boter en heel veel olijfolie. Ik heb altijd een

heel groot blik in huis”

echt heel erg geholpen. Hij zag me, dat is

belangrijk geweest. Ik had nooit het idee

dat ik creatief was. Als wij samen over

‘Alles proberen, geldt

foto's praten, dan ziet hij een plaatje, maar

ik ook. Dat is heel lekker sarnenwerken.”

niet alleen voor eten”

Wat kook je voor hem, als je hem blij

wilt maken?

“Hij vindt alles lekker, als het maar een

verschillende smaken. Dit is wat we eten

Kan iedereen wat lekkers op tafel

beetje mijn signatuur heeft. Dat betekent

en je eet het gewoon op. Je mag best iets

zetten?

dat het veel laagjes moet hebben, veel

laten staan, maar er is verder geen ruimte

“Iedereen kan koken. Het is een

specerijen en kruiden. Ik heb hem ooit

voor discussie.”

enorm cliché, maar begin met lekkere

veroverd met een soort specerijenpap,

ingrediënten. Hou het simpel, neem de

dus gewoon havermout, maar dan met

Daar plukken ze nu de vruchten van?

tijd. Sommige dingen vergen gewoon

gember, saffraan en kardemom. Hij ging

“Ze eten alles, ook onwijs veel groenten”

tijd. Een lekkere ratatouille bijvoorbeeld.

op vleugeltjes naar zijn werk, hahaha”

Juist doordat het wat langer opstaat gaat

Is er iets dat je zelf hebt moeten leren

het nog lekkerder smaken?

Zijn jouw kinderen makkelijke eters?

eten?

“Het begint al in de buik. Tijdens de

“Ik vind kalfslever lastig. Ik heb het één

Voor wie kook jij het liefst?

zwangerschap heb ik alles gegeten, lekker

keer heel lekker gegeten in Frankrijk, toen

“Ik vind het leuk om voor iedereen te

koken, (lacht) maar niet voor mensen

en pittig. In het begin eten je kinderen

was ik voor een persreis in de Champagne

alles, dat zullen ouders herkennen. Dan

en had ik heel veel champagne op. En nasi

die niets lusten. Mensen die niets lusten,

komt er een periode dat ze ineens niets

goreng, daar vond ik ook nooit wat aan,

daar kan ik niet tegen. Je kan iets minder

meer lusten. Daar praten we over op een

omdat het in Nederland heel vaak bij een

waarderen, maar iets niet lusten? Je moet

soort ontdekkingstocht-achtige manier.

rijsttafel wordt geserveerd met pindasaus

alles proberen, dat is sowieso mijn motto

Maar ik ben ook vrij streng, ik vind het

of met saté. Dat vind ik niet lekker, ik hou

in het leven. Dat geldt niet alleen voor

belangrijk dat ze hun groenten eten,

hem graag simpel met een uitje, een beetje

eten, maar voor alles. Met een open blik,

dat ze gezond eten. Ik doe overal iets

knoflook en een pepertje. Hartig, met veel

nieuwsgierig het leven tegemoet treden”

smaak van zichzelf”

in qua kruiden, zodat ze wennen aan,

LEEN winter 2021 5