Hoogvliet - Folder van 29.11.2021 tot 25.01.2022 - Pagina 5
Hier is pagina 5 van 85 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 29.11.2021 tot 25.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
A
Doe jij boodschappen voor de hele
week?
“Nee, juist heel spontaan. Bij mij is
gar
eten emotie. Waar ik zin in heb, dat
5
an
manifesteert zich in de loop van de dag.
-_—
Dat kan zijn omdat ik een boek zit te lezen
Ke
of ik loop op de markt en ik zie bepaalde
ingrediënten. Dat inspireert mij enorm”
Wie laat jij het liefst voor jou koken?
“Merijn Tol, schrijfster van het boek
Ed
Beiroet, kan heel lekker Midden-Oosters
Se
koken. René Redzepi, eigenaar van
het beroemdste restaurant ter wereld.
D
‘Noma' waar ik één keer heb gegeten.
En Augustino, de Filipijnse kok van
mijn Toscaanse ex-vriend. Die had alle
gerechten van mijn ex-schoonmoeder
geleerd, rnaar gaf daar zijn eigen twist
…
aan. Geniaal!”
>
fi
Waar mogen ze je altijd voor wakker
Ë
js.
maken?
=
A
3
"Wentelteefjes, gebakken sjalotjes,
zelfgemaakte sarnbal of een Italiaanse hele
aa
jd
simpele goeie pasta met broodkruimels.
ii
Aardappelen vind ik ook heel lekker; rösti,
ge
patat, ik hou ervan. En ik hou van vet,
Sa
ÿ
boter en heel veel olijfolie. Ik heb altijd een
heel groot blik in huis”
echt heel erg geholpen. Hij zag me, dat is
belangrijk geweest. Ik had nooit het idee
dat ik creatief was. Als wij samen over
‘Alles proberen, geldt
foto's praten, dan ziet hij een plaatje, maar
ik ook. Dat is heel lekker sarnenwerken.”
niet alleen voor eten”
Wat kook je voor hem, als je hem blij
wilt maken?
“Hij vindt alles lekker, als het maar een
verschillende smaken. Dit is wat we eten
Kan iedereen wat lekkers op tafel
beetje mijn signatuur heeft. Dat betekent
en je eet het gewoon op. Je mag best iets
zetten?
dat het veel laagjes moet hebben, veel
laten staan, maar er is verder geen ruimte
“Iedereen kan koken. Het is een
specerijen en kruiden. Ik heb hem ooit
voor discussie.”
enorm cliché, maar begin met lekkere
veroverd met een soort specerijenpap,
ingrediënten. Hou het simpel, neem de
dus gewoon havermout, maar dan met
Daar plukken ze nu de vruchten van?
tijd. Sommige dingen vergen gewoon
gember, saffraan en kardemom. Hij ging
“Ze eten alles, ook onwijs veel groenten”
tijd. Een lekkere ratatouille bijvoorbeeld.
op vleugeltjes naar zijn werk, hahaha”
Juist doordat het wat langer opstaat gaat
Is er iets dat je zelf hebt moeten leren
het nog lekkerder smaken?
Zijn jouw kinderen makkelijke eters?
eten?
“Het begint al in de buik. Tijdens de
“Ik vind kalfslever lastig. Ik heb het één
Voor wie kook jij het liefst?
zwangerschap heb ik alles gegeten, lekker
keer heel lekker gegeten in Frankrijk, toen
“Ik vind het leuk om voor iedereen te
koken, (lacht) maar niet voor mensen
en pittig. In het begin eten je kinderen
was ik voor een persreis in de Champagne
alles, dat zullen ouders herkennen. Dan
en had ik heel veel champagne op. En nasi
die niets lusten. Mensen die niets lusten,
komt er een periode dat ze ineens niets
goreng, daar vond ik ook nooit wat aan,
daar kan ik niet tegen. Je kan iets minder
meer lusten. Daar praten we over op een
omdat het in Nederland heel vaak bij een
waarderen, maar iets niet lusten? Je moet
soort ontdekkingstocht-achtige manier.
rijsttafel wordt geserveerd met pindasaus
alles proberen, dat is sowieso mijn motto
Maar ik ben ook vrij streng, ik vind het
of met saté. Dat vind ik niet lekker, ik hou
in het leven. Dat geldt niet alleen voor
belangrijk dat ze hun groenten eten,
hem graag simpel met een uitje, een beetje
eten, maar voor alles. Met een open blik,
dat ze gezond eten. Ik doe overal iets
knoflook en een pepertje. Hartig, met veel
nieuwsgierig het leven tegemoet treden”
smaak van zichzelf”
in qua kruiden, zodat ze wennen aan,
LEEN winter 2021 5