Hoogvliet - Folder van 18.11.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 31
Hier is pagina 31 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 18.11.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
233
REN
Zo zit dat
RR
&
à
2
$
5
à
a
ij
4
od
RUN
ë
7
Vino, vino, waar
Spaaus
is de vino?
N
}
De wijnindustrie in Spanje
dipje
=
is groot. Ongeveer 1 miljoen
id
Siësta en allioli zijn twee heerlijke
hectare aan grond staat vol
Spaanse klassiekers. De siësta is
met wijnranken. Hiermee heeft
dat fijne tukje waarmee je de dip
Spanje wereldwijd de meeste
na de lunch opvangt. En allioli? Dat
is geen mayonaise met knoflook,
wijnbouwgrond. Maar Italië
VE
maar letterlijk alli (knoflook) met oli
en Frankrijk produceren meer
Colie) waar zout aan is toegevoegd.
wijn. Kenmerkende wijnen zijn
Allioli is gespecialiseerd in een heel
ander soort dipjes. Doop er eensje
sherry, rioja en cava.
Wat schaft
brood in of een wortel: te lekker!
de paellera?
S
De typisch Spaanse paella bevat
afhankelijk van de regio rijst,
Stel je netjes voor
vis, schaaldieren, kip, konijn,
Handsinaasappels
tomaten, bonen en saffraan.
zitten in een rood netje,
Het liefst bereid je het buiten,
perssinaasappels in
in een op houtskool verhitte
paellera, een grote platte pan.
een groen netje.
Maar je kunt ook een lekkere
paella bij Hoogvliet vit de
diepvries halen, hoor.
Flan de mandarina y limon
F
la
is een geliefd toetje op het Iberisch schiereiland
Probeer deze heerlijk frisse Spaanse variant eens
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 150°C. Verwarm
100 milititer citroensap
het citroensap met de suiker tot het helemaal
65 gram fijne tafelsuiker
is opgelost. Laat afkoelen en roer het sap van
200 milliliter
de mandarijnen erdoor. Klop de eidooiers en
mandarijnensap
het ei met een garde los en klop het citrussap
5 eidooiers
ei
erdoor. Zet de schaaltjes in de grote ovenschaal
lei
en verdeel het puddingmengsel er over. Giet
4 ovenvaste bakjes
kokend water in de grote ovenschaal en laat de
1grote ovenschaal
puddinkjes in 30-40 minuten garen in de oven
en vervolgens afgedekt in de koelkast koud
\&
worden. Garneer met geraspte mandarijnschil.
/
El
Scan de QR-code voor
=
dit recept online
LEEN winter 2020
31