Hoogvliet - Folder van 18.11.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 76 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 18.11.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

233

REN

Zo zit dat

RR

&

à

2

$

5

à

a

ij

4

od

RUN

ë

7

Vino, vino, waar

Spaaus

is de vino?

N

}

De wijnindustrie in Spanje

dipje

=

is groot. Ongeveer 1 miljoen

id

Siësta en allioli zijn twee heerlijke

hectare aan grond staat vol

Spaanse klassiekers. De siësta is

met wijnranken. Hiermee heeft

dat fijne tukje waarmee je de dip

Spanje wereldwijd de meeste

na de lunch opvangt. En allioli? Dat

is geen mayonaise met knoflook,

wijnbouwgrond. Maar Italië

VE

maar letterlijk alli (knoflook) met oli

en Frankrijk produceren meer

Colie) waar zout aan is toegevoegd.

wijn. Kenmerkende wijnen zijn

Allioli is gespecialiseerd in een heel

ander soort dipjes. Doop er eensje

sherry, rioja en cava.

Wat schaft

brood in of een wortel: te lekker!

de paellera?

S

De typisch Spaanse paella bevat

afhankelijk van de regio rijst,

Stel je netjes voor

vis, schaaldieren, kip, konijn,

Handsinaasappels

tomaten, bonen en saffraan.

zitten in een rood netje,

Het liefst bereid je het buiten,

perssinaasappels in

in een op houtskool verhitte

paellera, een grote platte pan.

een groen netje.

Maar je kunt ook een lekkere

paella bij Hoogvliet vit de

diepvries halen, hoor.

Flan de mandarina y limon

F

la

is een geliefd toetje op het Iberisch schiereiland

Probeer deze heerlijk frisse Spaanse variant eens

Ingrediënten

Verwarm de oven voor op 150°C. Verwarm

100 milititer citroensap

het citroensap met de suiker tot het helemaal

65 gram fijne tafelsuiker

is opgelost. Laat afkoelen en roer het sap van

200 milliliter

de mandarijnen erdoor. Klop de eidooiers en

mandarijnensap

het ei met een garde los en klop het citrussap

5 eidooiers

ei

erdoor. Zet de schaaltjes in de grote ovenschaal

lei

en verdeel het puddingmengsel er over. Giet

4 ovenvaste bakjes

kokend water in de grote ovenschaal en laat de

1grote ovenschaal

puddinkjes in 30-40 minuten garen in de oven

en vervolgens afgedekt in de koelkast koud

\&

worden. Garneer met geraspte mandarijnschil.

/

El

Scan de QR-code voor

=

dit recept online

LEEN winter 2020

31