Jumbo - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 56




Hier is pagina 56 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

“MIJN KIPPENSOEP IS

EEN ECHTE HOLLANDSE

BOUILLON”

Ks

an

2

Ke

Kippensoep

ts

voorgerecht. 25 min. (+ 1/ uur wachten) « 4 pers

N

EN

1schaal kippenbouten (2stuks)

482

qui

|

3teentjes knoflook

ME

2 winterwortels

Astengels bleekselderij

1prei

a

2

6 zwarte peperkorrels

VEL en

2kippenbouillonblokjes

Rd

8

|

Dd

Atakjes selderij

k

N

&schuimspaan

Ya

MA

1Doe de kippenbouten in een soeppan

met 2L water. Halveer de ongepelde uien

Xi

knoflookteentjes, snijd1wortelen2 stengels

4

bleekselderij in stukken en doe ook in de pan. Snijd

df

het groen van de prei instukken, was goed en voeg

CS

‘ook toe, samen met de peperkorrels. Breng aan de

ad

kook en laat 1% uur trekken op laag vuur. Schuim de

pl

bovenkant regelmatig af met de schuimspaan,

2 Neem de kip uit de bouillon en schenkde

bouillon dooreen zeef. Vang op in een andere pan.

I

Plukhet vlees vande kippenbouten en bewaar

pee

De

er

tot gebruik. 3 Doe de kippenbouillon terug in de

ne

Me

soeppan en breng aan de kook. Snijd de resterende

EL de

wortel in blokjes van een % bij een % cm. Snijd de

bleekselderij in dunne boogjes. Snijd het wit van

Eva Jolliffe-Steenman

de prei in dunne ringetjes. Voeg de groenten

“Gré en ik zijn al vijftien jaar schoonzussen. We gaan

samen met de kip en de bouillonblokjes

graag met elkaar op vakantie en eten regelmatig

toe aan de soep en laat nog 5 min,

samen. Lekker met eenwijntje erbij. Mijn

zachtjes koken. Hak intussen de

kippensoep is een echte Hollandse bouillon

takjes selderij fin. 4Schep de

Het recept leerde ik van mijn moeder. Je

soep in 4 ruime kommen of diepe

kunt de bouillonzo eten, maar ik gebruik

7e

borden, bestrooi met de selderij

hem vaak als basis voor mijn Surinaamse

en serveer.

pindasoep. Ik doe er dan pindakaas door

u Fr

en eenschep sambal. Ik geef graag een

voedingswaarde p.p. 151 kcal,

buitenlandse twist aan mijn recepten,

"+2

vet 7 9, waarvan verzadigd 29,

maar ik maak het nooit te ingewikkeld.

koolhydraten 2 9, waarvan

Mijn schoonzus is de keukenprinses van

F |

uikers O g, vezels Og, eiwit 20 9,

onstweeën”

zout 2,29, groente 106 g

56

20150