Jumbo - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 74




Hier is pagina 74 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DOE ZELFGEMAAKTE

Br

TOMATENSAUS CADEAU AAN

EEN PASTALIEFHEBBER. DAARNA

KUN JE EEN POTJE BREKEN

©®



1Snijd de tomaten in stukken. Snipper

Appelmoes met kaneel en

roen

Tomatensaus

de uien en snijd de knoflook fijn. Bind de

bijgerecht . 25 min. (+afkoelen)

bijgerecht 25 min. (+1 uur wachten +

kruiden bij elkaar met het keukentouw.

„2 potjes (ca 8 pers.)

afkoelen) 2 flessen (ca. 8 pers.)

2 Verhit de olie in een braadpan en fruit

hierin op laag vuurde uien knoflook

1% kg Jonagold appels

2kg pruim-trostomaten (schaal

5 min. zonder te kleuren. Voeg de

1citroen

500 9)

tomaten toe. Breng aan de kooken zet

1kaneelstokje

2uien

hetvuurlaag. Voeg de kruiden toe en

75 g rietsuiker

2teentjes knoflook

laat op laag vuur met dekselop de pan

& 2schone glazen potjes met

2% bakje rozemarijn (à 15 9)

Tuur zachtjes koken. Roer regelmatig

schroefdeksel (inhoud 350 ml)

% bakje tijm (à 15 9)

3 Verwijder de kruiden en pureer de

3el olijf

ie

tomaten met de staafmixer. Breng

1 Verwarm de oven voor tot 120 °C.

1elhoning

opnieuw aan de kooken laat nog 30 min.

Zet de potjes en deksels 20 min. inde

& stukje keukentouw

koken zonder deksel. Breng op smaak

staafmixer

oven. 2 Schilde appels, verwijder de

met de honing en peper. 4 Verwarm

Klokhuizen en snijd ze in stukjes. Snijd de

2schone glazen flessen (inhoud 750 ml)

intussen de oven voor tot 120 °C. Zet

gele schil van de citroen en pers hem uit.

met brede hals enschroefdop

de flessen en de deksels 20 min. inde

3 Breng de appel citroensap en -schil,

maatbeker

oven. 5 Doe de saus in een maatbeker

50 ml water, kaneelstokje en suiker aan

met schenktuitje en vulde nog hete

de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken

flessen zo vol mogelijken sluit af met de

met deksel. Verwijder kaneelstokje en

draaidop. Laat de flessen omgekeerd

citroenschil. 4 Vul de nog warme potjes

ht

Ns

afkoelen en controleer of ze vacuüm zijn.

met de hete appelmoes, draai de deksels

Je kunt dan het deksel niet indrukken.

5

erop en laat ze ondersteboven afkoelen

5 Draai de potjes omen controleerof ze

®

voedingswaarde p.p. 105 kcal,vet5g,

vacuüm zijn. Jekunt dan het deksel niet

waarvan verzadigd 19, koolhydraten11g,

indrukken.

waarvan suikers 10 g, vezels 4 g, eiwit 29,

zout 0 9, groente 275 9

voedingswaarde p.p. 114 kcal, vet 0 9,

waarvan verzadigd Og, koolhydraten



Ongeopende vacuümflessen zijn

27 g, waarvan suikers 25 g, vezels 39,

een jaar houdbaar. Geopendeof

eiwitO g, zout Og

3

niet-vacuümflessen max. 5 dagen

in de koelkast bewaren.

Vacuüm kun je de potjes 1 jaar bewaren.

Geopend of niet vacuüm max. 5 dagen in de

koelkast.

M.m.v. HEMA

74

20180