Jumbo - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 74
Hier is pagina 74 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DOE ZELFGEMAAKTE
Br
TOMATENSAUS CADEAU AAN
EEN PASTALIEFHEBBER. DAARNA
KUN JE EEN POTJE BREKEN
©®
O®
1Snijd de tomaten in stukken. Snipper
Appelmoes met kaneel en
roen
Tomatensaus
de uien en snijd de knoflook fijn. Bind de
bijgerecht . 25 min. (+afkoelen)
bijgerecht 25 min. (+1 uur wachten +
kruiden bij elkaar met het keukentouw.
„2 potjes (ca 8 pers.)
afkoelen) 2 flessen (ca. 8 pers.)
2 Verhit de olie in een braadpan en fruit
hierin op laag vuurde uien knoflook
1% kg Jonagold appels
2kg pruim-trostomaten (schaal
5 min. zonder te kleuren. Voeg de
1citroen
500 9)
tomaten toe. Breng aan de kooken zet
1kaneelstokje
2uien
hetvuurlaag. Voeg de kruiden toe en
75 g rietsuiker
2teentjes knoflook
laat op laag vuur met dekselop de pan
& 2schone glazen potjes met
2% bakje rozemarijn (à 15 9)
Tuur zachtjes koken. Roer regelmatig
schroefdeksel (inhoud 350 ml)
% bakje tijm (à 15 9)
3 Verwijder de kruiden en pureer de
3el olijf
ie
tomaten met de staafmixer. Breng
1 Verwarm de oven voor tot 120 °C.
1elhoning
opnieuw aan de kooken laat nog 30 min.
Zet de potjes en deksels 20 min. inde
& stukje keukentouw
koken zonder deksel. Breng op smaak
staafmixer
oven. 2 Schilde appels, verwijder de
met de honing en peper. 4 Verwarm
Klokhuizen en snijd ze in stukjes. Snijd de
2schone glazen flessen (inhoud 750 ml)
intussen de oven voor tot 120 °C. Zet
gele schil van de citroen en pers hem uit.
met brede hals enschroefdop
de flessen en de deksels 20 min. inde
3 Breng de appel citroensap en -schil,
maatbeker
oven. 5 Doe de saus in een maatbeker
50 ml water, kaneelstokje en suiker aan
met schenktuitje en vulde nog hete
de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken
flessen zo vol mogelijken sluit af met de
met deksel. Verwijder kaneelstokje en
draaidop. Laat de flessen omgekeerd
citroenschil. 4 Vul de nog warme potjes
ht
Ns
afkoelen en controleer of ze vacuüm zijn.
met de hete appelmoes, draai de deksels
Je kunt dan het deksel niet indrukken.
5
erop en laat ze ondersteboven afkoelen
5 Draai de potjes omen controleerof ze
®
voedingswaarde p.p. 105 kcal,vet5g,
vacuüm zijn. Jekunt dan het deksel niet
waarvan verzadigd 19, koolhydraten11g,
indrukken.
waarvan suikers 10 g, vezels 4 g, eiwit 29,
zout 0 9, groente 275 9
voedingswaarde p.p. 114 kcal, vet 0 9,
waarvan verzadigd Og, koolhydraten
“
Ongeopende vacuümflessen zijn
27 g, waarvan suikers 25 g, vezels 39,
een jaar houdbaar. Geopendeof
eiwitO g, zout Og
3
niet-vacuümflessen max. 5 dagen
in de koelkast bewaren.
Vacuüm kun je de potjes 1 jaar bewaren.
Geopend of niet vacuüm max. 5 dagen in de
koelkast.
M.m.v. HEMA
74
20180