PLUS - Folder van 29.11.2021 tot 26.12.2021 - Pagina 17




Hier is pagina 17 van 128 pagina's van de PLUS folder, geldig van 29.11.2021 tot 26.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

eN

ne

4

BS

m‘

À

Jl

D

4

‘Oeuf en cocotte’

Dutch baby

Groentetaartjes

met zalm

à 2-4 personen = makkelijk ®ı5 min.

à 8 personen = makkelijk ® 25 min.

+ 25 min. oventijd vegetarisch

à 4 personen B makkelijk

+ 25 min. oventijd (9 vegetarisch

4 eieren

e 8 plakjes roomboterbladerdeeg

® 15 min. + 10 min. oventijd

75 g bloem

(ontdooid)

100 g tuinerwten (diepvries)

1el kaneel + extra voor serveren

2 el olijfolie

1/2 bakje bieslook

175 ml karnemelk (Biologisch PLUS)

1 courgette

1/3 bakje dille

7

1 winterwortel

125 g crème fraîche

P

2 el ahornsiroop + extra voor serveren

40 g boter

3 eieren

1 moot warmgerookte zalm (125 g)

4 eieren

2 rode grapefruits

100 g geraspte belegen kaas

100 g bramen

1el Italiaanse kruiden

ee ee e e e

4 sneetjes volkoren brood

eee e ee e

sossssesssossesssssesessssessscsssess

500 g Griekse yoghurt 10%

8 rode zoete trostomaatjes

ee ee e ee e e

poedersuiker

Sennsnnnnnnnnnnnnnnnnnne nennen nennen

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

De

1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

Vet de ovenschaaltjes in met wat boter.

Vet de muffinvorm in met wat boter

Ontdooi de tuinerwten in heet

1. Verwarm de oven voor op 220 °C en

zet een gietijzeren pan in de oven. Klop

en bekleed elke holte met een plakje

water. Snijd de kruiden fijn. Verdeel

de eieren los in een kom met de mixer.

bladerdeeg.

achtereenvolgens de crème fraîche,

Zeef de bloem en kaneel erboven, voeg

erwten, zalm en de helft van de kruiden

2. Snijd met een kaasschaaf 8 lange

de karnemelk en ahornsiroop toe en klop

over de schaaltjes. Roer losjes om.

linten van de courgette. Schrap de

kort tot een glad beslag.

wortel en maak ook 8 wortellinten.

2. Maak een kuiltje in het midden en

a

2. Neem de pan uit de oven en laat de

Klop de eieren los met de kaas en

breek de eieren erboven. Snijd het brood

in de breedte in reepjes. Bak de oeufs en

boter smelten in de pan. Verdeel het

kruiden. Voeg naar smaak peper

*

goed, ook aan de rand van de pan.

en zout toe. Verdeel over de holtes.

cocotte en het brood (dat leg je ernaast)

in ca. 10 min. in het midden.

Schenk het beslag erbij en bak de

Bestrijk de courgette en wortel dun

Dutch baby in ca. 20 min. goudbruin

met olijfolie. Leg een plak wortel op

3. Bestrooi met de rest van de kruiden

en superluchtig. Schil ondertussen

een plak courgette en rol ze samen

op. Zet het rolletje in de taartjes en

en peper en zout naar smaak.

de schil van de grapefruits en snijd

het vruchtvlees tussen de partjes uit.

duw in het midden een tomaatje.

VOEDINGSWAARDEN P.P.:

KCAL 345 VET 22 G (11 G VERZADIGD),

ï

Serveer de Dutch baby met de vruchten,

16 G KOOLHYDRATEN (2 G SUIKERS),

eventueel extra ahornsiroop en de

3. Bak de taartjes in het midden van

3 G VEZELS, 19 G EIWIT, 1,7 G ZOUT

de oven in ca. 20 min. goudbruin en

el

Bel

yoghurt. Bestrooi met poedersuiker.

gaar. Dek af met aluminiumfolie als

de groenten te donker worden.

Ed

EE

en

VOEDINGSWAARDEN P.P.:

El

VOEDINGSWAARDEN P.P.:

EE

KCAL 464 VET 27 G (7 G VERZADIGD),

KCAL 256 VET 12 G (5 G VERZADIGD),

35 G KOOLHYDRATEN (14 G SUIKERS),

25 G KOOLHYDRATEN (3 G SUIKERS),

N

3 G VEZELS, 17 G EIWIT, 0,5 G ZOUT

El:

2 G VEZELS, 11 G EIWIT, 1,4 6 ZOUT

Tropis e fruitsalade

|

:

em

4

a

met pit

17