PLUS - Folder van 29.11.2021 tot 26.12.2021 - Pagina 50




Hier is pagina 50 van 128 pagina's van de PLUS folder, geldig van 29.11.2021 tot 26.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

al

Het pronkstuk

Er

van deze

+ »

+

ke

En;

Spongecake met rood fruit

A 16 personen ® moeilijk ®120 min.

+ 45 min. oventijd + 1.5 uur wachttijd

@ vegetarisch

0

350 g boter, op kamertemperatuur

500 ml slagroom

+ extra om in te vetten

250 g mascarpone

500 g fijne kristalsuiker

1/2 pot frambozenjam (à 450 g)

6 eieren, op kamertemperatuur

2 bakjes rozemarijn

500 g bloem

300 g rode bessen

1/2 tl zout

300 g blauwe bessen

1el bakpoeder

staande mixer

150 ml volle melk, op kamertemperatuur

3 springvormen @ 20 cm (zie tip)

200 g zure room, op kamertemperatuur

bakpapier

CRC)

3 el poedersuiker

deegroller

+ extra om te bestuiven

KK KKK

paletmes

REE

EEE

EE

EERE

REET

DRE TEEN

5

B

rer

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

4. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig.

Bekleed de springvormen met bakpapier

Voeg de mascarpone toe en klop stijf. Snijd de

en vet de randen in.

cakes indien nodig recht. Leg een cakelaag op een

bord en bestrijk met 3 eetlepels jam. Bestrijk met

De

Bi.

2. Klop de boter met de kristalsuiker in de

een dikke laag room en leg er een cakelaag op.

Ee

staande mixer 4 min. licht en luchtig. Voeg 1 voor

Herhaal dit en eindig met jam en een dikke

1 de eieren toe. Meng de bloem met het zout en

laag room.

bakpoeder en meng de melk met de zure room.

Mix om en om 1/3 van de bloem en 1/3 van het

5. Strijk glad met het (palet)mes. Heb je geen

roommengsel erdoor tot de bloem en room op

(palet)mes, gebruik dan de botte kant van een

zijn. Klop kort en verdeel het beslag gelijkmatig

groot keukenmes. Versier de taart met takjes

over de springvormen.

rozemarijn, takjes rode bessen, blauwe bessen

en bestrooi met extra poedersuiker.

3. Bak de cakes in het midden van de oven in ca.

45 min. goudbruin en gaar. Check met een

Kele eh eve eld A

EL

668 KCAL. 41 G VET (26 G VERZADIGD),

Lit:

satéprikker, komt deze er schoon en droog uit, dan

62 KOOLHYDRATEN (40 G SUIKERS),

is de cake gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

3 G VEZELS, 10 G EIWIT, 0,3 G ZOUT