PLUS - Folder van 29.11.2021 tot 26.12.2021 - Pagina 41




Hier is pagina 41 van 128 pagina's van de PLUS folder, geldig van 29.11.2021 tot 26.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

4

SEE

RA

>

t

aka

2

AS

2

Ol



=

=

&

2)

>

schie

m:

5

Ez

7

2

ed

&

2

Ze

pe

w/

SZ

“Ile sta bekend

Sweet & sticky

Italiaanse

als de zingende

kassamedewerker”

zalm

gehakttulband

Naam: Jaap van Arkel (38)

à 4 personen = makkelijk

à 6 personen = makkelijk

Is: kassamedewerker bij

® 25 min. + 10 min. oventijd

25 min. + 30 min. oventijd

PLUS Tolenaar in Hillegom

“on.

ssnsssssssssssssssssssssssssssesessssesee

DORE ECO DCE OO

8

5

5

4 sneetjes witbrood

Wat betekent behulpzaamheid

4 yorties zal

Im op de huid

100 ml melk (Biologisch PLUS)

voor jou?

2 uien

“In de decembermaand zet ik een

_ | citroen

x

_ 7 el olijfolie

1 teen knoflook

stapje extra door te helpen inpakken,

850 g rundergehakt

de

een praatje te maken - ook al heb ik

_ 3 el sojasaus

à

_ | + sambal badjak

3 el olijfolie



weinig tijd - en opgewekt te blijven.

2 el Italiaanse kruiden

Voor mij staat positiviteit voorop,

_ 2 el honing

+

_ 3 lente-uitjes

lei

ongeacht de situatie. Als je mensen

vriendelijk en vrolijk helpt, nemen ze

_ | rode perer

1 schaal rode, zoete trostomaatjes (200 9)

das

1 potje kappertjes (100 g), uitgelekt

dat positieve gevoel mee als ze de

_ 4 el ongezouten Pin

winkel uitlopen.”

_ keukentouw

1 pot groene olijven zonder pit (185 g)

1/2 bakje basilicum

Hoe en wat eet je met kerst?

. ee ee es ee e eo e e e

tulbandvorm, ingevet

“Met kerst zijn mijn kinderen Jaycen

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

-

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de

en Ivy een paar dagen extra bij mij.

Net als ik zijn zij dol op eten. We

Dep de zalm droog, bestrooi

korstjes van het brood en week het brood in

beginnen 's morgens altijd met een

met peper en zout en leg in een

de melk. Snipper de ui en pers de knoflook.

uitgebreid kerstontbijt met veel

ovenschaal. Pers de citroen uit en

Fruit de ui en knoflook ca. 4 min. in 1 el olie

kitscherige versieringen en lampjes.

besprenkel de zalm ermee. Bak de

glazig. Laat iets afkoelen. Doe het gehakt met

’s Avonds staat er traditioneel één en

zalm 5 min. in de oven.

de ui, Italiaanse kruiden en het ei in een kom.

soms wel twee keer gourmetten op

Knijp het brood uit en voeg toe. Voeg naar

het menu. ledereen kookt dan dus

2. Maak een saus van de olijfolie,

smaak peper en zout toe en kneed alles goed.

lekker zijn eigen kerstdiner.”

sojasaus, sambal en honing. Bestrijk

de zalm er royaal mee, bak de zalm

2. Verdeel het gehakt over de tulbandvorm.

Waar verheug je je op?

Druk goed aan. Bak de tulband in de oven in

“Ik ben gek op muziek. Ik heb vroeger

nog 5 min. in de oven tot rosé. Neem

5 min. extra voor helemaal gare zalm.

ca. 30 min. goudbruin en gaar. Leg de laatste

op feestjes en in cafés gezongen en

10 min. de trostomaatjes er in een ovenschaal bij

op het werk zing ik ook zo'n beetje

3. Snijd de lente-ui in schuine

de helft van de tijd. Omdat ik kerst

3. Bak de kappertjes en olijven 3 min. in de

zo leuk vind, doe ik er rond de

ringetjes. Verwijder de zaadjes uit

rest van de olie. Laat de tulband 5 min. uit de

de peper en snijd in reepjes. Hak de

feestdagen nog een schepje bovenop.

oven afgedekt rusten. Giet het vocht af en

Twee jaar geleden hoorde de eigenaar

pinda's grof. Bestrooi de zalm met

de lente-ui, rode peper en pinda's.

stort de gehakttulband voorzichtig op een

mij zingen en sindsdien komt ze

bord, verdeel de trostomaatjes, kappertjes,

geregeld met verzoeknummers.

Lekker met de witlofsalade.

olijven en basilicum eromheen. Lekker met de

Voor kerst heeft ze een lijst gemaakt

witlofsalade of de gepofte zoete aardappel.

met nummers die ze graag wil horen.

VOEDINGSWAARDEN P.P.:

VOEDINGSWAARDEN P.P.:

Die zing ik dus de hele dag door.

El

=

EI

Ik sta inmiddels bekend als de

KCAL 442 VET 30 G (5 G VERZADIGD),

KCAL 633 VET 40 G (10 G VERZADIGD),

zingende kassamedewerker!”

12 G KOOLHYDRATEN (8 G SUIKERS),

17 G KOOLHYDRATEN (5 G SUIKERS),

2 G VEZELS, 31 G EIWIT, 0,4 G ZOUT

El

El

4 G VEZELS, 48 G EIWIT, 4 G ZOUT

el:

41