PLUS - Folder van 29.11.2021 tot 26.12.2021 - Pagina 28




Hier is pagina 28 van 128 pagina's van de PLUS folder, geldig van 29.11.2021 tot 26.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Geroosterde

x

oesterzwammen

)

heee = El

a

à 4 personen = makkelijk

4

D

® 30 min.

a

I

de

e 3 doosjes oesterzwammen

>

(& 150 9)

e 1teen knoflook

2a

Ie

e 1el gemalen komijn

)e

e

2 el sojasaus

e Tel ahornsiroop

*

x

e

2 el olijfolie

e 1 sinaasappel, schoongeboend

Ceviche van

Preisoep met

e 2 el witte wijnazijn

e 1el rietsuiker

kabeljauw

gerookte kip

e 1 grote rode ui

à 4 personen = gemiddeld

Sa 4 personen ® makkelijk @30 min

e 1 zakje radijsjes

30 min. + 30 min. wachttijd

e 75 g parmaham

lui

e 1/2 bakje platte peterselie

2 cm verse gember

x

2 el olijfolie

.

vee

.

.

soo.

vevsoseeee

1 rode peper

2 kruimige aardappelen (150 g)

3 limoenen

+

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2 grote stronken prei

1 sinaasappel

+

50 ml droge witte wijn

Doe de oesterzwammen in een kom en

1 kleine rode ui

pers de knoflook erboven. Voeg komijn,

1 kippenbouillonblokje

1 kabeljauwfilet (220 g)

100 ml slagroom

sojasaus, ahornsiroop, olijfolie en peper

1 grote zoete aardappel (250 g)

en zout naar smaak toe. Schep om en

ee ee ee e e

100 g gerookte kipfilet

1el crème fraîche

(PLUS Puur van Smaak)

verdeel over een met bakpapier beklede

bakplaat. Rooster in 20 min. beetgaar

1/2 bakje verse koriander

e

1/2 bakje bieslook

50 g granaatappelpitjes

en bruin. Schep halverwege om.

e

.

.

.

.

.

.

.

eu...

pureestamper

Ponnsssnnnnensnnnnnnnnnennsnn nenn ne

1. Snipper de ui. Verhit de olie in een

2. Rasp de oranje schil van de

1. Rasp de gember fijn. Verwijder de

pan en fruit de ui 3 min. Snijd de

sinaasappel en doe de helft in een

aardappelen in blokjes van 2 cm en

kom (de rest is voor garnering). Pers

zaadjes uit de rode peper en snijd in

dunne ringetjes. Pers de limoenen

bak ze 3 min. mee. Halveer de prei

de vrucht uit en voeg het sap met de

in de lengte, verwijder het groen en

azijn en de suiker toe. Snijd de rode ui

en sinaasappel uit. Snijd de ui in

flinterdunne ringen. Meng de gember

spoel schoon. Snijd ze in halve ringen

in dunne, halve ringen en doe ze in een

andere kom. Overgiet met kokend water

met de peper, het citrussap, de ui

en voeg ze toe. Bak ook 3 min. mee.

en een 1/2 theelepel zout tot een

en laat 5 min. staan. Giet af en doe ze bij

dressing.

2. Schenk er 800 ml water en de wijn

het sinaasappelmengsel. Snijd de radijs

bij en voeg het bouillonblokje toe.

in dunne plakjes en voeg ook toe. Breng

2. Snijd de kabeljauwfilet in plakjes

Breng aan de kook en laat op laag

op smaak met peper en zout.

van 5 mm dik en marineer 30 min.

vuur 20 min. koken tot de aardappel

afgedekt in de dressing. Schil de

en groente zacht zijn. Pureer met

3. Bak de parmaham in een koekenpan

de staafmixer tot een gladde soep.

in ca. 5 min. krokant. Hak de peterselie

zoete aardappel en snijd in blokjes

van 2 cm. Kook ze in ca. 10 min.

Breng op smaak met peper en (niet

fijn. Verdeel de oesterzwammen met

de radijs en ui over 4 borden. Bestrooi

gaar. Giet af, stamp met de crème

te veel) zout. Snijd de bieslook en

fraîche tot een puree en laat afkoelen.

het eventuele groen van de venkel

met de peterselie, de rest van de

Verdeel over 4 borden.

fijn. Verdeel de soep over 4 kommen,

sinaasappelrasp en verkruimel de

maak ‘bloemen’ van de kipfilet en

parmaham erover.

3. Hak de koriander. Verdeel de

leg ze op de soep. Bestrooi met

ceviche over de borden en bestrooi

bieslook en venkelgroen. Lekker met

met koriander en granaatappelpitjes.

een pompoenbroodje.

x

VOEDINGSWAARDEN P.P.:

VOEDINGSWAARDEN P.P.:

VOEDINGSWAARDEN P.P.:

EE

Em:

El

m:

Te

KCAL 184 VET 2 G (1G VERZADIGD),

KCAL 255 VET 18 G (7 G VERZADIGD),

KCAL 225 VET 11 G (2 G VERZADIGD),

24 G KOOLHYDRATEN (10 G SUIKERS),

12 G KOOLHYDRATEN (4,G SUIKERS),

17 G KOOLHYDRATEN (12 G SUIKERS),

5 G VEZELS, 14 G EIWIT, 0,2 G ZOUT

El

3 6 VEZELS, 7 G EIWIT, 1,9 G ZOUT

el

Zell

2G VEZELS, 11 G EIWIT, 1G ZOUT

Bl:

28 PLUS