PLUS - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 16




Hier is pagina 16 van 112 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Onze bakkers mixen wat af.…

De basis van ieder traditioneel brood is tarwe. Om volkorenbrood

te maken worden tarwekorrels vermalen met kiemen en zemelen.

Die bevatten namelijk vezels, vitaminen en mineralen. Zeef je het

volkorenmeel, dan houd je witte bloem over. Daar maken

we ons witbrood van. En als je beide mixt - 1/2 volkoren,

1/2 wit - krijg je bruinbrood. Aan brood kun je allerlei soorten

é

granen, pitten en zaden toevoegen. Zo maken onze bakkers

E

de lekkerste meergranen- en meerzadenbroden.

N

Wat ie

altijd al wilde

=

weten over

Zout is broodnodig.

Zout is belangrijk voor de smaak van ons brood.

brood.

Maar er zijn nog meer redenen dat we zout in ons

PL

brood doen; het deeg wordt er beter kneedbaar van

en krijgt een krokantere korst. En, ook niet onbelangrijk,

het blijft langer vers. Wist je trouwens dat er wettelijk

d

maar maximaal 1,5% zout in brood mag zitten?

\

Desem wordt al 5.000 jaar gebruikt.

>

er

Tegenwoordig wordt desem veel als rijsmiddel gebruikt. Maar het is niet nieuw.

Sterker nog: zo’n vijfduizend jaar geleden werd het al gebruikt! Desem is een dun

beslag van water en bloem dat zeker 6 tot 10 uur moet rusten.

za

Door die rusttijd komt een natuurlijke gisting op gang.

=

2

Ku;

a

Dat zorgt ervoor dat desembrood ongelooflijk zacht

*

a:

Sn

LE

Ea

en luchtig is en bomvol smaak zit.

a

À

ee

Je kunt een brood natuurlijk ook laten rijzen met



4

bakkersgist. Dat gaat een stuk sneller. Gist zet

suikers in het deeg om in koolzuurgas, daardoor

F2

>

verdubbelt het deeg in volume en wordt het

lekker luchtig.

16