PLUS - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 112 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LE

>

Op ons YouTube-kanaal ‘PLUS Supermarkt’ geven

N!

we je slimme tips en trucs. Beter voor het milieu

2,

én je portemonnee. Bloggers @Francescakookt,

@Gewoonwateenstudentjesavondseet,

4

@LekkeretenmetLinda, @Jenniefromtheblog en

@SaskiaWeerstand helpen ons een handje.

Ze koken niet alleen met kliekjes, maar ook met de

duurzame Fairtrade-producten van Max Havelaar.

*

RA

Ook geven ze je een kijkje achter de schermen bij

onze boeren en telers.

hs

youtube.com/plussupermarkt

7

X.

Aan welk gerecht heb je fijne herinneringen?

“De tost’s van mijn oma! ledere woensdagmiddag bakten

mijn zus en ik samen met mijn oma tosti's in de pan. Dikke

witte boterhammen met een plak kaas ertussen, gebakken

in roomboter. Dan sneed mijn oma de tostí in twaalf stukjes

en dat was zó lekker! Daar kan ik soms nog steeds naar

3

Fi

u

verlangen. Helaas is ze jaren geleden overleden.

Es

ze

ml

Met welke groente kook je het liefst?

N

“Met aubergines. Ik kook veel vegetarisch en ik vind deze

donkerpaarse vruchtgroente de perfecte vleesvervanger.

Verder heb ik altijd feta en zongedroogde tomaatjes in huis

Die kun je in ieder gerecht kwijt. Ook onmisbaar in mijn

=,

keukenkastje zijn extra vergine olijfolie en fleur de sel

Daar maak je echt alles lekker mee!”

Wat doe jij om verspil

ing tegen te gaan?

“Ik kook heel vaak met kliekjes. En is er wat over van het

avondeten, dan neemt mijn vriend dat de volgende dag mee

naar zijn werk. Lekker als lunch! Verder breng ik regelmatig

Heb je je liefde voor eten van huis uit

een flinke tas met boodschappen naar de Voedselbank

meegekregen?

omdat ik als blogger veel producten toegestuurd krijg. Als ik

“Eerlijk gezegd was mijn moeder niet echt een kookfanaat.

verse producten over heb, dan post ik dat in een Facebook-

Al zijn haar gehaktballen overheerlijk! Daar kom ik nog

groep van mijn woonplaats, waar mensen die het minder

steeds graag voor thuis. Toch hou ik

hebben een beroep kunnen doen op jouw restjes

van jongs af aan al heel erg

veel van eten. Vooral

Wat is je favoriete voorjaarsgerecht?

avondeten is bij mij

Tk heud

“Couscous, dat is echt een topper in de lente:

favoriet. Daar kan

Even twee minuten laten wellen in kokendheet

ik me echt de hele

eween ordzelend v

water en het is klaar. Ideaal om restjes

gewoon,

dag op verheugen

den.”

groenten te verwerken. Door couscous kun je

Meestal aten we thuis

werkelijk alles doen. Een beetje gebakken courgette,

van erg lekker

Hollandse pot: groente,

blokjes avocado, tomaatjes, komkommer. Of wat je dan

vlees en aardappelen. Toen ik

ook in de koelkast hebt liggen. Super simpel, maar onwijs

op mijn 18e op kamers ging, vond ik het fantastisch dat

lekker. En je kunt het ook makkelijk meenemen. Perfect

ik iedere avond zelf mocht bepalen wat ik ging eten. Niet

voor een lunch in het park. Of voor onderweg. Ik ben er

langer hoefde ik te eten wat de pot schafte.

helemaal fan van!”

FT