PLUS - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 77
Hier is pagina 77 van 112 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LE
>
Op ons YouTube-kanaal ‘PLUS Supermarkt’ geven
N!
we je slimme tips en trucs. Beter voor het milieu
2,
én je portemonnee. Bloggers @Francescakookt,
@Gewoonwateenstudentjesavondseet,
4
@LekkeretenmetLinda, @Jenniefromtheblog en
@SaskiaWeerstand helpen ons een handje.
Ze koken niet alleen met kliekjes, maar ook met de
duurzame Fairtrade-producten van Max Havelaar.
*
RA
Ook geven ze je een kijkje achter de schermen bij
onze boeren en telers.
hs
youtube.com/plussupermarkt
7
X.
Aan welk gerecht heb je fijne herinneringen?
“De tost’s van mijn oma! ledere woensdagmiddag bakten
mijn zus en ik samen met mijn oma tosti's in de pan. Dikke
witte boterhammen met een plak kaas ertussen, gebakken
in roomboter. Dan sneed mijn oma de tostí in twaalf stukjes
en dat was zó lekker! Daar kan ik soms nog steeds naar
3
Fi
u
verlangen. Helaas is ze jaren geleden overleden.
Es
ze
ml
Met welke groente kook je het liefst?
N
“Met aubergines. Ik kook veel vegetarisch en ik vind deze
donkerpaarse vruchtgroente de perfecte vleesvervanger.
Verder heb ik altijd feta en zongedroogde tomaatjes in huis
Die kun je in ieder gerecht kwijt. Ook onmisbaar in mijn
=,
keukenkastje zijn extra vergine olijfolie en fleur de sel
Daar maak je echt alles lekker mee!”
Wat doe jij om verspil
ing tegen te gaan?
“Ik kook heel vaak met kliekjes. En is er wat over van het
avondeten, dan neemt mijn vriend dat de volgende dag mee
naar zijn werk. Lekker als lunch! Verder breng ik regelmatig
Heb je je liefde voor eten van huis uit
een flinke tas met boodschappen naar de Voedselbank
meegekregen?
omdat ik als blogger veel producten toegestuurd krijg. Als ik
“Eerlijk gezegd was mijn moeder niet echt een kookfanaat.
verse producten over heb, dan post ik dat in een Facebook-
Al zijn haar gehaktballen overheerlijk! Daar kom ik nog
groep van mijn woonplaats, waar mensen die het minder
steeds graag voor thuis. Toch hou ik
hebben een beroep kunnen doen op jouw restjes
van jongs af aan al heel erg
veel van eten. Vooral
Wat is je favoriete voorjaarsgerecht?
avondeten is bij mij
Tk heud
“Couscous, dat is echt een topper in de lente:
favoriet. Daar kan
Even twee minuten laten wellen in kokendheet
ik me echt de hele
eween ordzelend v
water en het is klaar. Ideaal om restjes
gewoon,
dag op verheugen
den.”
groenten te verwerken. Door couscous kun je
Meestal aten we thuis
werkelijk alles doen. Een beetje gebakken courgette,
van erg lekker
Hollandse pot: groente,
blokjes avocado, tomaatjes, komkommer. Of wat je dan
vlees en aardappelen. Toen ik
ook in de koelkast hebt liggen. Super simpel, maar onwijs
op mijn 18e op kamers ging, vond ik het fantastisch dat
lekker. En je kunt het ook makkelijk meenemen. Perfect
ik iedere avond zelf mocht bepalen wat ik ging eten. Niet
voor een lunch in het park. Of voor onderweg. Ik ben er
langer hoefde ik te eten wat de pot schafte.
helemaal fan van!”
FT