PLUS - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 76




Hier is pagina 76 van 112 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Francesca vertelt:

Is koken je met de

plepel ingegoten?

Francesca: "Als klein meisje zette

mijn moeder me op het aanrecht

Francesca:

en keek ik toe hoe zij het

avondeten klaarmaakte. En als

R

oken doe ik op

ze een taart bakte, mocht ik de

beslagkom uitlikken. Ook gingen

we vaak uit eten, meestal in hetzelfde

restaurant. Dan mocht ik meekijken in

ged,

de keuken, dat vond ik fantastisch!”

/

Welk ingrediënt is

onmisbaar in je keuken?

“Ik kook heel veel met verse kruiden en

specerijen. Mijn hele diepvries ligt vol

met kleine bakjes verse kruiden, zodat



)

ik gerechten altijd op smaak kan maken.

&

Ook heb ik steevast uien, knoflook en

citroen in huis.”

Jed,

Waar haal je zelf

inspiratie vandaan?

“Uit de seizoenen, het dagelijks leven

j

en onze reizen. Ook is de Surinaamse

keuken een grote bron van inspiratie.

Ik heb Surinaams leren koken door

Qu

mijn schoonmoeder. Bij haar probeer ik

{|



u

geheime familierecepten te ontfutselen,

maar dat is nog best lastig. Als ik wil

Zi

4

weten hoeveel ketjap of peper door een

MV

gerecht moet, zegt ze altijd: totdat het

lekker is. Dus dan kook ik uiteindelijk

gewoon op gevoel, en proef ik net zo

lang tot ik het lekker vind.”

Hoe ga jij verspilling tegen?

“Ik maak een eetplanning voor de hele week, maar ik doe

Daarna las ik eerst een kliekjesdag in om de restjes op te

maar voor drie dagen boodschappen.

maken, soms in combinatie met producten uit de vriezer en

voorraadkast. Daarna doe ik weer opnieuw boodschappen.

Verder vries ik veel kleine kliekjes groente, kruiden en kaas

in. Als ik kookdagen voor mijn foodblog heb, deel ik die

PF

vi

gerechten uit aan buren en vrienden. En eens in het kwartaal

haal ik mijn voorraadkast leeg en doneer ik voedsel aan

ed”

Stichting ledereen Een Maaltijd.”

ER

Wat eet je het liefst op zonnige lentedagen?

fl

“Maaltijdsalades! Ze zijn perfect om lekker veel restjes

groenten en verse kruiden in te verwerken. Als basis

neem ik vaak aardappels, die vind ik heerlijk in een

salade, zeker in combinatie met een dressing van olijfolie,

appelciderazijn en een beetje zout en peper. Eigenlijk kun

Á

je er alles in doen: roergebakken broccoli, paprika, tomaat.

7

Aardappels matchen met iedere groente,

IF

re

dus je kunt eindeloos variëren.”

76