Albert Heijn - Folder van 01.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 42

Hier is pagina 42 van 52 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.01.2021 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
7
7
7
1
7
du
urzaam
Steeds meer Nederlanders eten vaker plantaardig.
Dat is verrassend lekker én makkelijk. En heel belangrijk:
het heeft een positief effect op milieu en klimaat.
Elise Fonk en Lonneke de Jong, allebei lid van FoodFirst
Network, vertellen er meer over.
oewel Elise Fonk (52) gek is
hummus en avocado of een wrap met
op lamskoteletjes en vis, eet
groente. Als ik wat dierlijks eet, kies
ze bewust vaker plantaardige
ik altijd voor producten met het Beter
producten als noten, peulvruch-
Leven-keurmerk. Ik vind het een fijne
ten en groente. ‘Voor mij voelt dat als
gedachte dat de dieren een beter leven
een logische keuze, omdat ik begaan ben
hebben gehad.
met de wereld. Om die reden stap ik ook
minder vaak in het vliegtuig dan voor-
Roosteren en stoven
heen! Lonneke de Jong (45) gaat nog een
's Avonds staan voor zowel Elise als
stapje verder: driekwart van wat zij eet is
Lonneke groenten centraal. ‘Met groen-
‘Er zijn
plantaardig. ‘Vis en vlees eet ik allang niet
te kun je zo veel lekkere en kleurrijke
meer’, vertelt ze. ‘Maar ik wilde mijn bo-
meer
gerechten bereiden’, zegt Elise. ‘Ik mis
terham met kaas en yoghurt met muesli
vlees echt niet als ik groente rooster in
ook graag vervangen door plantaardige
plant-
de oven of stoof in een tajine. En met
producten. De vraag was: waardoor dan?’
aardige
kruiden kun je eindeloos variëren en j
smaakpapillen blijven verrassen! Lonneke
opties
Volop keus
herkent dat helemaal. ‘Wat ik ook kook,
Tien jaar geleden was het antwoord op
dan ooit’
groenten zijn het uitgangspunt. Groenten
die vraag best pittig, maar gelukkig zijn er
geven kleur op je borden wat er aantrek-
tegenwoordig meer plantaardige opties
kelijk uitziet, eet je met meer smaak op.
dan ooit. Zo is er zuivel op basis van soja,
Verder puilt mijn keukenlade uit van de
haver, kokos, rijst of noten. En voor op
gedroogde kruiden, peulvruchten, zaden
brood groeit de keus in plantaardige kaas,
en pitten. Daarmee voeg ik zoete, zure
vleeswarenvervangers en ander hartig
en hartige smaken toe. Met geroosterde
en zoet beleg, zoals 100% pindakaas.
noten zorg ik voor een knapperige twist!
Lonneke: ‘Op internet en in kook-
Vrienden vragen Lonneke soms hoe
magazines als Allerhande vind ik inspiratie
zij de stap naar meer plantaardig eten
voor recepten. Vaak begin ik de dag met
kunnen zetten. ‘Dan is mijn advies: zet
een smoothie van fruit en groente of een
kleine stapjes. Vervang niet alle dierlijke
kom havermout met plantaardige zuivel.
producten in één keer en maak keuzen
Met de lunch eet ik een salade, brood met
die bij jou passen.
42