Albert Heijn - Folder van 01.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 42




Hier is pagina 42 van 52 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.01.2021 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

7

7

7

1

7

du

urzaam

Steeds meer Nederlanders eten vaker plantaardig.

Dat is verrassend lekker én makkelijk. En heel belangrijk:

het heeft een positief effect op milieu en klimaat.

Elise Fonk en Lonneke de Jong, allebei lid van FoodFirst

Network, vertellen er meer over.

oewel Elise Fonk (52) gek is

hummus en avocado of een wrap met

op lamskoteletjes en vis, eet

groente. Als ik wat dierlijks eet, kies

ze bewust vaker plantaardige

ik altijd voor producten met het Beter

producten als noten, peulvruch-

Leven-keurmerk. Ik vind het een fijne

ten en groente. ‘Voor mij voelt dat als

gedachte dat de dieren een beter leven

een logische keuze, omdat ik begaan ben

hebben gehad.

met de wereld. Om die reden stap ik ook

minder vaak in het vliegtuig dan voor-

Roosteren en stoven

heen! Lonneke de Jong (45) gaat nog een

's Avonds staan voor zowel Elise als

stapje verder: driekwart van wat zij eet is

Lonneke groenten centraal. ‘Met groen-

‘Er zijn

plantaardig. ‘Vis en vlees eet ik allang niet

te kun je zo veel lekkere en kleurrijke

meer’, vertelt ze. ‘Maar ik wilde mijn bo-

meer

gerechten bereiden’, zegt Elise. ‘Ik mis

terham met kaas en yoghurt met muesli

vlees echt niet als ik groente rooster in

ook graag vervangen door plantaardige

plant-

de oven of stoof in een tajine. En met

producten. De vraag was: waardoor dan?’

aardige

kruiden kun je eindeloos variëren en j

smaakpapillen blijven verrassen! Lonneke

opties

Volop keus

herkent dat helemaal. ‘Wat ik ook kook,

Tien jaar geleden was het antwoord op

dan ooit’

groenten zijn het uitgangspunt. Groenten

die vraag best pittig, maar gelukkig zijn er

geven kleur op je borden wat er aantrek-

tegenwoordig meer plantaardige opties

kelijk uitziet, eet je met meer smaak op.

dan ooit. Zo is er zuivel op basis van soja,

Verder puilt mijn keukenlade uit van de

haver, kokos, rijst of noten. En voor op

gedroogde kruiden, peulvruchten, zaden

brood groeit de keus in plantaardige kaas,

en pitten. Daarmee voeg ik zoete, zure

vleeswarenvervangers en ander hartig

en hartige smaken toe. Met geroosterde

en zoet beleg, zoals 100% pindakaas.

noten zorg ik voor een knapperige twist!

Lonneke: ‘Op internet en in kook-

Vrienden vragen Lonneke soms hoe

magazines als Allerhande vind ik inspiratie

zij de stap naar meer plantaardig eten

voor recepten. Vaak begin ik de dag met

kunnen zetten. ‘Dan is mijn advies: zet

een smoothie van fruit en groente of een

kleine stapjes. Vervang niet alle dierlijke

kom havermout met plantaardige zuivel.

producten in één keer en maak keuzen

Met de lunch eet ik een salade, brood met

die bij jou passen.

42