Deen - Folder van 01.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 32




Hier is pagina 32 van 73 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.08.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

koken

voor elke

CET

ze

A

4)

Fe

2

UIT HET SEIZOEN

22,

AAA

zj

17

Zl

sir

A

Pa

=

I

we

ws

Denk

A

V

O

z

172

ey

Deze vruchtgroente vol goede vetten

blijft onverminderd populair. Tijd

om meer te weten te komen over

de bijzonder romige avocado die

inmiddels écht niet meer weg te

denken is uit je keuken.

Nog niet rijp, nog steeds niet rijp en dan té

rijp: het is handig om meerdere avocado’s

in huis te hebben. Want net wanneer

je er zin in hebt, zit precies het goede

eetrijpe exemplaar er meestal niet tussen!

Avocado's rijpen pas nadat ze zijn geplukt

en zo'n week na de oogst zijn ze goed.

De vruchten groeien aan een tot twintig

meter hoge boom in Midden- en Zuid-

AVOCADO IS NIET ALLEEN

Amerika die familie is van de laurier. Om de

exemplaren bovenin te pakken te krijgen,

moet je in de boom klinrnmen. De vruchten

GOED OM TE ETEN, GEBRUIK

worden dan met een speciaal netje uit de

boom ‘gevist’. Er zijn verschillende soorten

OOK EENS ALS MASKERTJE

avocado’s, van groot tot wat kleiner en

VOOR JE HUID EN HAAR!

met een gladde of juist een bobbelige

schil. Ook de kleur van de schil varieert van

groen tot paars en bijna zwart.

MET EEN BANAAN

Laat avocado’s na aankoop verder rijpen op kamertemperatuur, de koelkast is te koud.

Sneller een rijpe avocado nodig? Stop hem in een papieren zakje met een banaan

erbij of leg samen in de fruitschaal. De banaan geeft het gas ethyleen af dat de

rijping versnelt. Eenmaal rijpe avocado’s kun je wel kort in de koelkast bewaren. Het

vruchtvlees van een overrijpe avocado voelt erg zacht aan wanneer je de schil indrukt

en het plekje onder het steeltje bovenaan is dan bruin geworden. Dan ben je helaas te

laat, al lukt het misschien nog net om er guacamole van te maken.

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG