Deen - Folder van 01.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 32
Hier is pagina 32 van 73 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.08.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
koken
voor elke
CET
ze
A
4)
Fe
2
UIT HET SEIZOEN
22,
AAA
zj
17
Zl
sir
A
Pa
=
I
we
ws
Denk
A
V
O
z
172
ey
Deze vruchtgroente vol goede vetten
blijft onverminderd populair. Tijd
om meer te weten te komen over
de bijzonder romige avocado die
inmiddels écht niet meer weg te
denken is uit je keuken.
Nog niet rijp, nog steeds niet rijp en dan té
rijp: het is handig om meerdere avocado’s
in huis te hebben. Want net wanneer
je er zin in hebt, zit precies het goede
eetrijpe exemplaar er meestal niet tussen!
Avocado's rijpen pas nadat ze zijn geplukt
en zo'n week na de oogst zijn ze goed.
De vruchten groeien aan een tot twintig
meter hoge boom in Midden- en Zuid-
AVOCADO IS NIET ALLEEN
Amerika die familie is van de laurier. Om de
exemplaren bovenin te pakken te krijgen,
moet je in de boom klinrnmen. De vruchten
GOED OM TE ETEN, GEBRUIK
worden dan met een speciaal netje uit de
boom ‘gevist’. Er zijn verschillende soorten
OOK EENS ALS MASKERTJE
avocado’s, van groot tot wat kleiner en
VOOR JE HUID EN HAAR!
met een gladde of juist een bobbelige
schil. Ook de kleur van de schil varieert van
groen tot paars en bijna zwart.
MET EEN BANAAN
Laat avocado’s na aankoop verder rijpen op kamertemperatuur, de koelkast is te koud.
Sneller een rijpe avocado nodig? Stop hem in een papieren zakje met een banaan
erbij of leg samen in de fruitschaal. De banaan geeft het gas ethyleen af dat de
rijping versnelt. Eenmaal rijpe avocado’s kun je wel kort in de koelkast bewaren. Het
vruchtvlees van een overrijpe avocado voelt erg zacht aan wanneer je de schil indrukt
en het plekje onder het steeltje bovenaan is dan bruin geworden. Dan ben je helaas te
laat, al lukt het misschien nog net om er guacamole van te maken.
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG