Deen - Folder van 01.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 63
Hier is pagina 63 van 73 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.08.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
u
€
a
Ri)
=
®
LI
pan”
+
®
N,
Snijd 1 limoen in dunne plakken.
“
Schenk 125 ml ijskoude grüner
veltliner in een wijnglas. Schenk
hand
75 ml koolzuurhoudend mineraalwater
%
7
,
erover. Garneer met een plakje limoen
4
N
KLAAR IN \
“>
7.
eN
en eventueel 3 (witte) peperkorrels.
À
15
El Scan de QR-code
om naar het
Ze
EEN
>
recept te gaan
rg
x
ren
A
‚%
à
Pa
No
u
CP
6
De.
Wist je dat maar liefst 32% van het
Vi
ns
ke
T
totale wijngaardareaal van Oostenrijk
staat aangeplant met grüner
}
er)
A
veltliner? Daarmee is deze witte druif
DE:
“
ane
E
sé Cp
“a
met afstand de populairste van het
land. Oostenrijkse grüner veltliners
“
nn
F
blinken uit in hun precisie, zuiverheid
>
ML
a
4
en pure smaak. De Britten hebben
N.
wat moeite met de uitspraak van de
So
a
naam van deze druif en korten hem
de
af tot 'Gru-V' op z'n Engels, oftewel
pn
Es
‘groovy!
ar
5
>
5
el
>
Les.
5
ES
LS
L\
ht
rp
Green Grüner
Veltliner
(ca
PL
De Green grüner veltliner
em,
NE
am
LS
is een echte allrounder. In
deze opwekkende grüner
$
veltliner proef je de smaak
=
van appels, peren, citrusfruit
Little gem met gat
ni
jen appel en
en een lichte hint van
BEREIDEN
versgemalen witte peper.
Dit is typisch voor de druif,
© CA.10 MINUTEN
1. Meng de garnalen met de citroenrasp,
© HAPJE
je herkent dat in bijna
-Sap, crème fraîche, tweederde van de dille
elke grüner veltliner. Met
Æ VOOR 6 PERSONEN
en appel. Breng op smaak met zout en
zijn verkwikkende zuren
{Ì EENVOUDIG
peper. 2. Snijd de onderkant van de kropjes
is deze wijn een echte
little gem en leg de slablaadjes op een
alleskunner in de keuken.
3 vis
chaal. Schep het garnalenmengsel op de
Schenk hem bij kip, vis en
blaadjes en bestrooi met de overige dille.
schaal- of schelpdieren.
6
INGREDIËNTEN
Maar hij doet het ook goed
14
Al
«300 g (Hollandse) garnalen
voedingswaarde per persoon
bij groene groenten, salades
- rasp en sap van % citroen
125 kcal, vet 7 g (waarvan verzadigd 4 g),
en oosterse gerechten
«125 g crème fraîche
koolhydraten 4g,eiwit 11 g, vezels 1 g,
I
die een beetje pittig zijn.
M
+ bosje dille, fiingehakt
zout 1,2 g
In Oostenrijk serveren ze
…1 groene appel,
deze wijn trouwens ook
in kleine blokjes
Scan de QR-code
gewoon bij een schnitzel of
«2 kropjes little gem
om naar het
E
/ recept te gaan
ressens)
812020
Den