Deen - Folder van 01.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 46


Hier is pagina 46 van 73 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.08.2020 tot 31.08.2020.



Deen Folder 01.08.2020

Hier is pagina 46 van 73 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.08.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Deen - Folder van 01.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 46

KERSEN 55,0 De kleine, bolvormige kers bevat METER altijd een pit. Het is hierdoor een Volgens het Guinness Book steenvrucht, net als de pruim. Kersen of Records staat het record kunnen lichtrood tot bijna zwart kersenpit spugen op van kleur zijn. Wanneer de kersen op 33,6 meter! rijpen zijn ze erg gevoelig voor regen, de vruchten kunnen hierdoor barsten en zijn dan onverkoopbaar. Kersen worden met de hand geplukt en zo snel mogelijk bij de supermarkt afgeleverd. Koop frisse en gave kersen waar de steeltjes nog aan zitten. Bewaar kersen thuis tot enkele dagen in de koelkast. Haal de steeltjes pas na het wassen eraf, zo behoudt de kers haar aroma. PRUIMEN De eivormige pruim is een steenvrucht en DE PRUIM groeit aan de pruimenboom die drie tot zeven meter hoog kan worden. Als een pruim rijp is, smaakt deze sappig en zoet tot zuur. HELPT BIJ HET De kleur van de vruchten loopt uiteen van blauwzwart tot rood en geel. Het Hollandse OPNEMEN VAN pruimenseizoen duurt ongeveer van half juli tot eind augustus. Voordat je ze eet mogen IJZER IN JE pruimen niet te hard aanvoelen, dan zijn ze nog niet rijp. Bewaar ze dan niet in de koelkast, te lage temperaturen verstoren de narijping. Eenmaal rijpe pruimen kun je BLOED wel een paar dagen in de koelkast bewaren. Je kunt pruimen met schil eten, verwijder het steeltje en pas op voor de pit. Pruimen bevatten een grote hoevpelheid vezels. BRAMEN BR a hd} De braam is eigenlijk een trosje met allemaal kleine vruchtjes. Deze vruchten smaken heerlijk bij - ; vlees of vis, maar ook in salades, taarten, kwark of yoghurt. Bewaar bramen in de koelkast en was ze is voor gebruik snel in koud water. Houd de bramen WIST niet onder stromend water, dit kan kneuzingen veroorzaken. Bramen zijn behalve lekker ook JE DAT? bijzonder gezond. Ze zitten barstensvol vitamine A . De aardbei de enige vrucht t/m E, vezels en calcium. Doordat bramen weinig calorieën bevatten, passen is met zaadjes aan de ze bovendien in een gezond eetpatroon. buitenkant? . Je thee kunt trekken RODE BESSEN van de bladeren van de frambozenstruik? De rode bes heeft een aangenaam en . Het lekker is om een braam blinkend uiterlijk met stevig en smaakvol toe te voegen aan een glas vruchtvlees. Ze komen oorspronkelijk uit rosé of mousserende wijn? Europa en West-Azië. Naast rode bes heten . Elke blauwe bes tot veertig deze vruchten ook wel aalbes of trosjesbes. Rode bessen staan bekend om hun friszure zaadjes kan bevatten? . Een rode bes een diameter smaak. Door de heldere rode kleur worden ze veel gebruikt om kleur van ongeveer één te geven aan gerechten of als garnering. Maar daarnaast hebben deze centimeter heeft? caloriearme bessen een medicinale werking: ze werken koortsreducerend, eetlustopwekkend en bloedstelpend. KOOKINSPIRATIE VOOR ELKE DAG

Deen - Folder van 01.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 46