Deen - Folder van 01.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 56




Hier is pagina 56 van 73 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.08.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

weekend

koken

Friszoete

à

1

er)

mangosalade

Tropical

4

met gefrituurde

watermeloen-

A

EL:

garnalen

slush

© cA.20 MINUTEN

VOORBEREIDEN

© cA.10 MINUTEN

BEREIDEN

1. Laat de bevroren garnalen

1. Schep de bevroren

Ü VOORGERECHT

+ 4 UUR VRIEZEN

ontdooien en dep ze goed

watermeloen in de blender

A VOOR 4 PERSONEN

droog met keukenpapier.

Ö TUSSENGERECHT

en voeg de kokosmelk en

CP GEMIDDELD

Æ VOOR 4 PERSONEN

Maal wat chilipeper erover en

het limoensap toe. Maal tot

KB vis

laat staan.

® EENVvoUDIG

het een grof ijsmengsel is en

2. Halveer de bosui en snijd

schep direct in 4 glazen.

de stukken doormidden. Snijd

2. Voeg naar wens een

INGREDIËNTEN

dit weer in dunne reepjes. Leg

INGREDIËNTEN

scheutje rum toe en steek een

-8 grote gepelde

- 500 g watermeloen,

in een bakje ijskoud water

schijfje watermeloen in het

diepvriesgarnalen,

in de koelkast zodat ze gaan

zonder pitjes

glas.

met staart

» 100 g kokosmelk

krullen. Schil de mango en

« chilipeper(vlokken)

snijd het vruchtvlees in dunne

«sap van 2 limoenen

voedingswaarde per persoon

« evt. witte rum, ijskoud

«2 lente-/bosuitjes

repen. Snijd de komkommer

80 kcal, vet 2 g (waarvan

“1 mango

in repen van hetzelfde

verzadigd 1 g), koolhydraten

+ 2 komkommer

+ blender

formaat. Schep dit in een kom

12 g, eiwit 1 g, vezels1g,

« Yz theel. geraspte gember

om met de gember, rode

zout-g

* Ys rode peper, fijngehakt

peper en limoensap en laat

«sap van 1 limoen

afgedekt staan.

VOORBEREIDEN

“1 eetl. bloem

1. Snijd de watermeloen

«4-6 eetl. koud bier

BEREIDEN

in kleine stukjes en zet

MIXEN MAAR

of koolzuurhoudend

1. Klop de bloem met een

minimaal 4 uur in een

Geen blender in je

mineraalwater

snuf zout en kleine scheutjes

afgesloten bakje in de

keuken? Je kunt deze

“100 g taugé

bier of bruisend water tot

diepvries. Zet de kokosmelk

slush in een kom ook

«100 ml zonnebloemolie

een beslag dat net van de

in de koelkast.

prima mixen met een

vork afloopt. Giet kokend

elektrische handmixer

« keukenpapier

water over de taugé en laat

Scan de QR-code

of staafmixer. Maal

om naar het

uitlekken. 2. Schep de taugé

recept te gaan

naar wens fijn, of laat

en uitgelekte bosui door de

het ijsmengsel juist

mangosalade en verdeel over

iets grover. Serveer

4 borden. Verhit de olie tot

eventueel met een dik

een druppel van het beslag

rietje erbij. De slush

is ook erg lekker als

erin direct bruist en blijft

drijven. 3. Haal de garnalen

nagerecht of verfrissend

door het beslag en leg ze

tussendoortje.

MET TAUGÉ

rustig in de olie. Frituur ze in

enkele minuten om en om

Gebruik taugé nooit

meteen zo vanuit het

goudbruin. Laat uitlekken op

bakje in een salade.

keukenpapier en leg steeds 2

Op kiemgroenten

garnalen op de mangosalade.

als taugé kunnen

schadelijke bacteriën

voedingswaarde per persoon

voorkomen, die

185 kcal, vet 8 g (waarvan

WIN ERBIJ

worden gedood door

verzadigd 1 g), koolhydraten

VOORGERECHT: tropische gerechten vragen om wijnen

hitte. Giet daarom

15 g, eiwit 10 g, vezels 3 g,

uit de ‘nieuwe wereld’, zoals Zuid-Afrika. Schenk bij deze

altijd eerst kokend

zout-g

eigenzinnige salade een glas Zuydpunt chenin-viognier.

water over taugé,

75 g groente p.p.

HOOFDGERECHT: dankzij de kerrie in dit gerecht arriveren

dompel even onder in

we bij een kruidige rosé die zowel speklappen als kipfilet

kokend water of bak

aankan: de Australische Hardy's VR rosé.

de sliertjes kort mee

Scan de QR-code

NAGERECHT: sluit de warme zomeravond af met een licht

om naar het

met een (wok)gerecht.

recept te gaan

gekoeld en fruitig glas Sea Lord Ruby port

=

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG