Albert Heijn - Folder van 16.11.2020 tot 06.12.2020 - Pagina 22

Hier is pagina 22 van 107 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.11.2020 tot 06.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
4
KRUIDNOOT-
à
CHEESECAKE MET
|
tE:
MANDARIJNGLAZUUR
3
dl
hi
PR
« 100 g roomboter
« Lel vanille-extract
DISCODIP CHOCOLADE-
FRIESE
« ca. 10 mandarijnen
« 4 eieren
KRUID NOTEN
KRUIDNOTEN
(schoongeboend)
« 3 blaadjes gelatine
« keukenmachine of
« 300 g kruidnoten
(GEBAK) (10 PERS.) (45 MIN.) (15 MIN. OVENTIJD)
(GEBAK) (lo PERS.) (30 MIN.)
250 g witte
staafmixer
basterdsuiker
« springvorm (® 24 cm)
« 600 g zuivelspread
* bakpapier
* 75g roomboter
* 300 g witte
« 75g donkere basterdsuiker
« 500 g mascarpone
+ 60 g donkere
chocolade
+ 3elhalfvolle melk
basterdsuiker
+ 4eldiscodip
« 140 gbloemenhoning (Langnese)
1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt
« lel koek- en
(regenboogfan-
« 250 g patentbloem
de boter in een pannetje. Rasp ondertussen
speculaaskruiden
tasie, Dr. Oetker)
« lel bakpoeder
de oranje schil van 2 mandarijnen. Maal de
* vershoudfolie
« 125 g zelfrijzend
« lel gemalen anijszaad
kruidnoten tot fijn kruim in een keukenmachi-
bakmeel
* bakpapier
« Ye tl zout
ne of in een hoge beker met de staafmixer.
« Va tl zout
* bakblik
« lel koek- en speculaaskruiden
Vet de randen van de springvorm in en
« 2elhalfvolle melk
«lei
bekleed de bodem met bakpapier. Menghet
« vershoudfolie
kruim met de gesmolten boter, lel suiker en
« bakpapier
de helft van het mandarijnrasp en bedek er
1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed
de boter, suiker, speculaaskruiden, het
+ bakkwast
de bodem mee. Druk goed aan. Bak de
bodem 10 min. Laat de oven hierna afkoelen
zelfrijzend bakmeel en het zout met de
hand door elkaar. Voeg lepel voor lepel de
1 Smelt de suiker met de melk in een
tot120 °C.
melk toe. tot een soepel deeg. Verpak in
steelpan op laag vuur. Meng dit mengsel in
2 Meng ondertussen de zuivelspread met
vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
een kom met de honing. Zeef de bloem met
de mascarpone, de rest van de suiker,
2 Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm
de bakpoeder, het anijszaad, zout en de
de rest van het mandarijnrasp en vanille-
er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de
speculaaskruiden boven een andere kom.
extract met een garde tot een glad mengsel.
rolletjes in stukjes van lem en rol elk stukje
Voeg het suiker-honingmengsel toe en
Meng l voor 1 de eieren erdoor. Giet in de
tot een balletje. Leg de balletjes op een met
kneed met de hand tot een egaal maar
springvorm op de bodem.
bakpapier beklede bakplaat en druk ze een
kleverig deeg. Verpak in vershoudfolie en
3 Bak de cheesecake 1V2 uur tot de randen
beetje plat. Bak ze net onder het midden
laat 30 min. rusten in de koelkast.
stevig zijn, het midden blijft een beetje zacht.
van de oven in ca. 15 min. lichtbruin en gaar.
Zet de oven uit en laat de cake luur in de
2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd
Haal uit de oven en laat in 30 min. afkoelen.
het deeg in 2 gelijke stukken en vorm er
oven staan met de ovendeur dicht. Laat de
lange rolletjes van 1/2 cm dik van. Snijd de
cheesecake dan l uur afkoelen op een rek.
3 Smelt de chocolade in een hittebesten-
dige kom die je in een pan met een laagje
rolletjes in stukjes van lem en rol elk stukje
Zet daarna minstens 3 uur in de koelkast.
kokend water hangt (au bain-marie). De
tot een balletje. Leg de helft van de balletjes
4 Maak ondertussen het mandarijnglazuur.
kom mag het water niet raken. Haal de kom
op een met bakpapier beklede bakplaat
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud
van het vuur en gebruik een vork om telkens
en druk ze een beetje plat.
water. Pers de mandarijnen uit tot je
1kruidnoot snel rondom door de chocolade
250 ml sap hebt. Breng in een pan aan de
3 Klop het eilos en bestrijk de balletjes
te wentelen, Haal eruit, laat uitdruipen en
ermee met de bakkwast. Bak de kruidnoten
kook. Knijp de blaadjes gelatine uit. Neem het
leg op een met bakpapier bekleed bakblik.
in het midden van de oven in ca. 15 min.
sap van het vuur en los de gelatine erin op.
Ga door tot alle chocolade op is. Bestrooi
goudbruin en gaar. Haal uit de oven en
Giet in een kom en laat afkoelen. Schenk
laat afkoelen. Herhaal met de andere helft
met de discodip. Zet het bakblik in de
de gelei over de taart. Laat nog 30 min.
koelkast en laat de kruidnoten minimaal
van het deeg. Friese kruidnoten horen erg
opstijven in de koelkast.
30 min. opstijven.
knapperig te zijn als ze zijn afgekoeld.
TIP De taart vegetarisch maken? Gebruik
in plaats van gelatine 1 zakje Taartina.
BEVAT pp. 315 kcal 4 g eiwit - 18 g vet.
BEVAT pp. 170 kcal - 4 g eiwit -1g vet,
waarvan 12 g verz. - 34 g koolhydraten,
waarvan 1 g verz. - 36 g koolhydraten,
BEVAT pp. 585 kcal 9 g eiwit - 41 g vet,
waarvan 25 g suikers - 0.3 g zout
waarvan 19 g suikers - 0.4 g zout
waarvan 26 g verz. 45 g koolhydraten.
Fotografie Sven Benjamins, foodstyling Martine Steenstra. styling Ulrika Gustafsson, visagie Niels Wahlers
-1g vezels - Prijs pp. € 0.50
lg vezels - Prijs p.p. € 0.25
waarvan 33 g suikers - 09 g zout -1g vezels
- Pris pp. € 1.30