Albert Heijn - Folder van 16.11.2020 tot 06.12.2020 - Pagina 22




Hier is pagina 22 van 107 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.11.2020 tot 06.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

4

KRUIDNOOT-

à

CHEESECAKE MET

|

tE:

MANDARIJNGLAZUUR

3

dl

hi

PR

« 100 g roomboter

« Lel vanille-extract

DISCODIP CHOCOLADE-

FRIESE

« ca. 10 mandarijnen

« 4 eieren

KRUID NOTEN

KRUIDNOTEN

(schoongeboend)

« 3 blaadjes gelatine

« keukenmachine of

« 300 g kruidnoten

(GEBAK) (10 PERS.) (45 MIN.) (15 MIN. OVENTIJD)

(GEBAK) (lo PERS.) (30 MIN.)

250 g witte

staafmixer

basterdsuiker

« springvorm (® 24 cm)

« 600 g zuivelspread

* bakpapier

* 75g roomboter

* 300 g witte

« 75g donkere basterdsuiker

« 500 g mascarpone

+ 60 g donkere

chocolade

+ 3elhalfvolle melk

basterdsuiker

+ 4eldiscodip

« 140 gbloemenhoning (Langnese)

1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt

« lel koek- en

(regenboogfan-

« 250 g patentbloem

de boter in een pannetje. Rasp ondertussen

speculaaskruiden

tasie, Dr. Oetker)

« lel bakpoeder

de oranje schil van 2 mandarijnen. Maal de

* vershoudfolie

« 125 g zelfrijzend

« lel gemalen anijszaad

kruidnoten tot fijn kruim in een keukenmachi-

bakmeel

* bakpapier

« Ye tl zout

ne of in een hoge beker met de staafmixer.

« Va tl zout

* bakblik

« lel koek- en speculaaskruiden

Vet de randen van de springvorm in en

« 2elhalfvolle melk

«lei

bekleed de bodem met bakpapier. Menghet

« vershoudfolie

kruim met de gesmolten boter, lel suiker en

« bakpapier

de helft van het mandarijnrasp en bedek er

1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed

de boter, suiker, speculaaskruiden, het

+ bakkwast

de bodem mee. Druk goed aan. Bak de

bodem 10 min. Laat de oven hierna afkoelen

zelfrijzend bakmeel en het zout met de

hand door elkaar. Voeg lepel voor lepel de

1 Smelt de suiker met de melk in een

tot120 °C.

melk toe. tot een soepel deeg. Verpak in

steelpan op laag vuur. Meng dit mengsel in

2 Meng ondertussen de zuivelspread met

vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

een kom met de honing. Zeef de bloem met

de mascarpone, de rest van de suiker,

2 Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm

de bakpoeder, het anijszaad, zout en de

de rest van het mandarijnrasp en vanille-

er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de

speculaaskruiden boven een andere kom.

extract met een garde tot een glad mengsel.

rolletjes in stukjes van lem en rol elk stukje

Voeg het suiker-honingmengsel toe en

Meng l voor 1 de eieren erdoor. Giet in de

tot een balletje. Leg de balletjes op een met

kneed met de hand tot een egaal maar

springvorm op de bodem.

bakpapier beklede bakplaat en druk ze een

kleverig deeg. Verpak in vershoudfolie en

3 Bak de cheesecake 1V2 uur tot de randen

beetje plat. Bak ze net onder het midden

laat 30 min. rusten in de koelkast.

stevig zijn, het midden blijft een beetje zacht.

van de oven in ca. 15 min. lichtbruin en gaar.

Zet de oven uit en laat de cake luur in de

2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd

Haal uit de oven en laat in 30 min. afkoelen.

het deeg in 2 gelijke stukken en vorm er

oven staan met de ovendeur dicht. Laat de

lange rolletjes van 1/2 cm dik van. Snijd de

cheesecake dan l uur afkoelen op een rek.

3 Smelt de chocolade in een hittebesten-

dige kom die je in een pan met een laagje

rolletjes in stukjes van lem en rol elk stukje

Zet daarna minstens 3 uur in de koelkast.

kokend water hangt (au bain-marie). De

tot een balletje. Leg de helft van de balletjes

4 Maak ondertussen het mandarijnglazuur.

kom mag het water niet raken. Haal de kom

op een met bakpapier beklede bakplaat

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud

van het vuur en gebruik een vork om telkens

en druk ze een beetje plat.

water. Pers de mandarijnen uit tot je

1kruidnoot snel rondom door de chocolade

250 ml sap hebt. Breng in een pan aan de

3 Klop het eilos en bestrijk de balletjes

te wentelen, Haal eruit, laat uitdruipen en

ermee met de bakkwast. Bak de kruidnoten

kook. Knijp de blaadjes gelatine uit. Neem het

leg op een met bakpapier bekleed bakblik.

in het midden van de oven in ca. 15 min.

sap van het vuur en los de gelatine erin op.

Ga door tot alle chocolade op is. Bestrooi

goudbruin en gaar. Haal uit de oven en

Giet in een kom en laat afkoelen. Schenk

laat afkoelen. Herhaal met de andere helft

met de discodip. Zet het bakblik in de

de gelei over de taart. Laat nog 30 min.

koelkast en laat de kruidnoten minimaal

van het deeg. Friese kruidnoten horen erg

opstijven in de koelkast.

30 min. opstijven.

knapperig te zijn als ze zijn afgekoeld.

TIP De taart vegetarisch maken? Gebruik

in plaats van gelatine 1 zakje Taartina.

BEVAT pp. 315 kcal 4 g eiwit - 18 g vet.

BEVAT pp. 170 kcal - 4 g eiwit -1g vet,

waarvan 12 g verz. - 34 g koolhydraten,

waarvan 1 g verz. - 36 g koolhydraten,

BEVAT pp. 585 kcal 9 g eiwit - 41 g vet,

waarvan 25 g suikers - 0.3 g zout

waarvan 19 g suikers - 0.4 g zout

waarvan 26 g verz. 45 g koolhydraten.

Fotografie Sven Benjamins, foodstyling Martine Steenstra. styling Ulrika Gustafsson, visagie Niels Wahlers

-1g vezels - Prijs pp. € 0.50

lg vezels - Prijs p.p. € 0.25

waarvan 33 g suikers - 09 g zout -1g vezels

- Pris pp. € 1.30