Albert Heijn - Folder van 16.11.2020 tot 06.12.2020 - Pagina 90




Hier is pagina 90 van 107 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.11.2020 tot 06.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Fi

GEKARAMELLISEERDE-

2

WORTELHUTSPOT

u

ä

dh

* 500 g rundergehakt

+ 12 kilo kruimige

« 2elketjap manis

aardappelen

ANDIJVIESTAMPPOT

STAMPPOT VAN SLA,

» 2eieren

« 2elolijfolie

MET ZALM

PAPRIKAEN FALAFEL

« 2elgrove mosterd

+ V2tlkarwijzaad

« 75g paneermeel

+ 1kilo hutspotgroente

« lt zout

(zak 500 9)

«50 groomboter

« 200 mi melk

« 1.2 kilo iets kruimige

+ 600 gzalmfilet

+ pureestamper

aardappelen

+3 elkappertjes

- 12 kilo stamppotaardappelen

«lui

« 250 ml halfvolle

(zak 600 g, koelvers)

« 2tenen knoflook

melk

« 2rode puntpaprika's

1 Meng het gehakt met de ketjap, eieren,

mosterd, het paneermeel en het zout.

« 3 ansjovisfilets in

« 20 groomboter

+ 2el(olijf)olie

Kneed met de hand door tot alle ingre-

olijfolie

* hapjespan

« 400 g falafel (schaal 200 g)

diënten goed zijn gemengd. Verdeel in

« Htl chilivlokken

+ pureestamper

« 200 g pikante hummus

4 porties en draai er met vochtige handen

« 750 g fijngesneden

« 400 g gesneden ijsbergsla

4 ballen van.

andijvie (zak 500 g)

+ pureestamper

2 Smelt 30 g boter in de koekenpan en laat

uitbruisen. Bak de ballen op middelhoog

1 Schilde aardappelen, snijd in gelijke

1 Kook de aardappelen in 16 min. gaar.

vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig.

stukken en kook in 20 min. gaar.

Verwijder ondertussen de steelaanzet en

Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in

2 Snipper ondertussen de ui en snijd de

zaadlijsten van de paprika's en snijd het

ca. 25 min. gaar worden. Keer regelmatig.

knoflook fijn. Verhit 2 ansjovisfilets en lel

vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in

3 Schil ondertussen de aardappelen, snijd

ansjovisolie in de pan, tot de vis uit elkaar

een koekenpan en bak de falafel 5 min. op

in gelijke stukken en kook in een ruime pan

valt. Voeg de ui, knoflook en chilivlokken toe

laag vuur. Keer regelmatig.

met water in 20 min. gaar.

en bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

2 Giet de aardappelen af, maar vang een

Voeg de andijvie in delen toe en laat in 5 min.

kopje kookvocht op. Stamp met wat

4 Verhit ondertussen de olie in een grote

hapjespan op middelhoog vuur en bak het

iets slinken. Neem de pan van het vuur.

kookvocht en hummus tot een grove puree.

karwijzaad met de hutspotgroente onder

3 Verhit de rest van de ansjovis met een

Meng de paprika erdoor.

regelmatig omscheppen 20 min. tot de ui

Ya el ansjovisolie in een koekenpan en laat de

3 Verwarm de stamppot op laag vuur.

en wortel gaan karamelliseren. Breng op

ansjovis uit elkaar vallen in de olie. Bestrooi

Schep de sla in delen erdoor. Breng op

smaak met peper en eventueel zout.

de zalm rondom met peper en eventueel

smaak met peper en zout.

5 Verwarm ondertussen de melk op laag

zout en bak 6 min. op middelhoog vuur in de

4 Verdeel de stamppot over diepe borden

vuur, maar laat niet koken. Giet de aard-

ansjovisolie. Keer halverwege. Voeg de

en serveer met de falafel.

appelen af en stamp ze met de puree-

kappertjes met 2 el kappertjesvocht toe en

roer door het bakvet.

stamper met de rest van de boter en de

BEVAT pp. 675 kcal - 18 g eiwit - 24 g vet,

warme melk tot puree.

4 Giet de aardappelen af en stamp met de

waarvan 3 g verz. 89 g koolhydraten,

6 Schep de gekaramelliseerde ui en wortel

melk en de boter tot een puree. Meng de

waarvan 15 g suikers - 2.2 g zout

door de aardappelpuree. Proef en breng

andijvie erdoor en breng op smaak met

-15 g vezels «Prijs p.p. € 265

eventueel verder op smaak met peper en

peper en zout. Verdeel de stamppot over

eventueel zout. Verdeel over 4 borden en

diepe borden, breek de zalm in stukken en

leg op elk bord een gehaktbal.

verdeel met de kappertjesjus erover.

TIP Maak de volgende dag een salade

BEVAT p.p. 880 kcal 40 g eiwit -41g vet,

met 250 g andijvie, plakjes appel, druiven,

waarvan 18 g verz. - 81g koolhydraten,

geraspte oude kaas, olijfolie en citroensap.

waarvan 21 g suikers - 2.4 g zout

-12g vezels - Prijs pp. € 2.30

BEVAT pp. 710 kcal -40 g eiwit - 36 g vet,

waarvan 8 g verz. 53 g koolhydraten,

waarvan 9 g suikers - 1.8 g zout - 8 g vezels

- Prijs p.p. € 5.30

Fotografie Alan Jensen. foodstyling Bart Stuart, styling Cyn Ferdinandus