Albert Heijn - Folder van 16.11.2020 tot 06.12.2020 - Pagina 96

Hier is pagina 96 van 107 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.11.2020 tot 06.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
lessen
Wijn
uit Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika wordt al sinds de 1/e eeuw wijn
gemaakt. Wijnmaker Abraham de Villiers van
Stellenbosch Vineyards vertelt ons alles wat we
willen weten over de wijnen uit zijn land.
7
ZN)
4
tellenbosch — op een uurtje rijden
|
LA]
van Kaapstad - is het bekendste
wijngebied van Zuid-Afrika en is
niet alleen van een adembene-
mende schoonheid, maar heeft ook een
grote diversiteit aan wijngaarden. Een deel
bevindt zich vlak bij de oceaan, een deel
Kaapstad
Stellenbosch
ZUID-
ligt in een heuvelachtig landschap bij de
AFRIKA
rivier en nog meer het binnenland in
liggen wijngaarden tegen de bergen aan.
Al die plekken, met hun verschillende
bodems en microklimaten, geven hun
Adembenemende schoonheid
eigen karakteristieken af aan de wijn.
Dat wordt terroir genoemd.
Het schitterende wijngebied Stellenbosch strekt
Het was chirurgijn Jan van Riebeeck die
zich uit van de zee tot aan de bergen.
in 1652 de eerste wijnstok in Zuid-Afrika
Zuidelijk halfrond
plantte. Enkele jaren later schreef hij in
Wijnen uit Zuid-Afrika vinden al jaren
zijn dagboek: ‘Heeden is Gode loff aan de
gretig aftrek in Nederland, en terecht.
het woord nog te gebruiken, volgens
Caepse wijnen, d'eerste mael wijn geperst’
“Waar we in de jaren tachtig van de vorige
Abraham) is een enorm veelzijdige druif,
(2 februari 1659). Maar pas toen de eerste
eeuw vooral Franse en Duitse wijnen
waar Zuid-Afrikaanse wijnmakers hoge
Franse hugenoten zich met al hun
imiteerden, weten we nu heel goed hoe we
ogen mee gooien. Abraham noemt
wijnkennis en -ervaring aan de Kaap
Zuid-Afrikaanse wijnen moeten maken.
zichzelf dan ook hoeder van het druiven-
vestigden, tussen 1680 en 169o, nam de
Dat zijn steevast frisse en fruitige wijnen,
ras, en gaat tot het uiterste om er de beste
kwaliteit van de wijn toe. Abraham,
die de karakteristieken van de druiven
wijn van te maken. Nog maar een paar jaar
achternaam De Villiers, is een afstam-
weerspiegelen. Ze hebben een lange
geleden veranderde hij het recept van de
meling van deze Fransen. Lachend:
afdronk, zijn fantastisch bij vele gerechten
Stellenbosch Vineyards Chenin Blanc, die
Je kunt wel zeggen dat er wijn door
en je kunt ze goed wat langer bewaren.
nu minder in hout (30%) en meer in staal
mijn aderen stroomt!’
Daarbij zijn ze heel betaalbaar. En, ook
(70%) rijpt. Ook de Pinotage — welke
Ook Stellenbosch Vineyards is door-
niet slecht: wij van het zuidelijk halfrond
vooral verkrijgbaar is in de grotere
drongen van historie. De wijnmakerij is
zijn meestal de eersten in het jaar die een
Albert Heijn-winkels — kreeg een make-
gevestigd in Welmoed, een boerderij in
nieuwe jaargang op de markt brengen’,
over. ‘We hebben er hard aan gewerkt de
Kaapse stijl uit 169o. Het ligt te midden
vertelt Abraham enthousiast.
balans goed te krijgen. Ik ben ontzettend
van al die schitterende, oude wijngaarden.
trots op het resultaat en onze nieuwe stijl
“Wel 20 verschillende boerderijen leveren
Hoeder van steen
Pinotage is geweldig ontvangen. Wijnlief-
druiven voor onze wijn. Weet je wat het is?
Zuid-Afrika heeft 2 ‘eigen’ druivenrassen:
hebbers zijn er dol op!’
Je kunt geen goede wijn maken van slechte
de witte chenin blanc en blauwe pinotage.
druiven. Gelukkig groeien er fantastische
Chenin blanc (‘steen’ in het Afrikaans,
druiven in dit gebied, en daar maken we
maar je moet wel hoogbejaard zijn om
fantastische wijnen van.’