Coop - Folder van 16.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 26

Hier is pagina 26 van 68 pagina's van de Coop folder, geldig van 16.03.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Burger van zwarte bonen
Aubergines met ras el
Portobello Wellington
met cheddar en guacamole
hanout, geitenkaas, dadels
De portobello is vanwege zijn vlezige
Een vegetarische burger om vlees-
en parelcouscous
structuur geliefd bij zowel vleeseters
eters mee te verleiden.
Aubergines met een oosters tintje
als vegetariërs.
EEE EEE Eee
zorgen ervoor dat je het vlees niet mist.
en sen ere ete
VOORBEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN + BEREI-
we
at,
VOORBEREIDING 20 MINUTEN + BEREIDING 35
DING 10 MINUTEN | 4 PERSONEN
VOORBEREIDING 20 MINUTEN + BEREIDING 50
MINUTEN | 4 PERSONEN
sms oo nn
a nr ite ee
MINUTES | 4 PERSONEN
+ 400 gr zwarte bonen uit blik e 1ei + 40
e 8 plakjes bladerdeeg « 200 gr verse spi-
gr paneermeel e 50 gr amandelmeel « 1 tl
e 2 grote aubergines « 4 el olijfolie « 42 tl
nazie (gewassen, droog) « 300 gr linzen
paprikapoeder e % bos koriander e % tl
peper « Y2 tl zout e 1 ui e 1 teentje knof-
(blik) « 50 gr Italiaanse harde kaas (bv.
zout « % tl peper « 2 el olijfolie om in te
look « 2 tl ras el hanout « 10 takjes platte
Grana Padano) « 1/3 tl zout + 1/3 tl vers-
bakken e extra: 4 satéprikkers GARNITUUR
peterselie (gehakt) « 5 takjes koriander
gemalen zwarte peper « 1 el (verse) tijm «
e 1 rode uie 1tl honing e 1 blikje dip na-
(gehakt) + 200 gr geitenkaas rondjes + 65
4 portobello's « 4 el paneermeel « 60 gr
cho cheese style (Santa Maria) e 4 ham-
gr pecannoten + 12 dadels (ontpit) + 1 el
walnoten « 2 tl sesamzaad « 1 eigeel « ex-
burgerbroodjes « 2 bladeren ijsbergsla «
sesamzaadjes « 2 el aceto balsamico cre-
tra: deegroller, bakpapier
8 plakken tomaat e 8 lange plakjes au-
ma GELE PARELCOUSCOUS e 200 gr (parel)
gurk 50 gr tortillachips GUACAMOLE « 2
couscous e 1 el kurkuma e 1 blokje
Verwarm de oven voor op 210 graden.
avocado’s e 1 teentje knoflook + 1-2 el li-
groentenbouillonpoeder e 2 el olijfolie
Laat het bladerdeeg ontdooien. Hak de
moensap + 42 tl chilipoeder e % tl peper
e Ys tl peper e % tl zout
spinazie en wok de spinazie al omschep-
e mespunt zout
pend enkele minuten zonder toevoeging
Verwarm de oven voor op 220 graden.
van water of olie. Spoel de linzen af, laat
Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Snijd de aubergines in de lengte door-
goed uitlekken en voeg toe aan de spina-
Klop het ei los in een kom en voeg pa-
midden. Snijd de binnenkant van de au-
zie. Snijd dunne plakjes van de kaas en
neermeel, amandelmeel en de paprika-
bergine kruislings in met de punt van je
verbrokkel deze over de vulling. Breng het
poeder toe. Voeg de bonen toe, prak ze
mes en leg in een ovenschaal. Besprenkel
geheel op smaak met zout, peper en tijm-
gedeeltelijk en meng tot een stevige mas-
met 2 el olijfolie en met wat peper en zout
blaadjes. Rol de plakjes bladerdeeg een
sa. Hak de verse koriander fijn inclusief de
en bak de aubergines ongeveer 30 minu-
beetje uit. Maak de portobello schoon
steeltjes. Voeg de koriander toe aan het
ten in de oven. Laat de aubergines afkoe-
met een doekje of borsteltje en snijd een
mengsel en breng op smaak met zout en
len en schep voorzichtig het zachte vlees
stukje van de onderkant van de steel af.
peper. Vorm hiervan vier ronde burgers.
uit de aubergine, zonder de schil te be-
Leg een plakje bladerdeeg voor je. Schep
Leg ze even in de koelkast om steviger te
schadigen. Zet beiden apart. Snijd onder-
er een laagje paneermeel op, een hoopje
worden. Verwarm olie in een pan en bak
tussen de ui grof en hak de knoflook fijn.
spinaziemengsel en leg er een kwart van
de burgers om en om bruin en warm. Dit
Bak ze in 2 el olijfolie met de ras el hanout,
de walnoten op. Leg hier een portobello
duurt zo'n 8 minuten. Maak de ui schoon,
peper en zout. Laat ze niet echt kleuren,
bovenop. Maak de randen licht vochtig
snijd doormidden en snijd er halve ringen
maar zorg dat ze zacht worden. Neem de
met een beetje water, dek af met een
van. Bak ze even kort in een theelepel ho-
pan van het vuur en voeg het zachte au-
nieuw plakje bladerdeeg en druk ze stevig
ning beetgaar. GUACAMOLE Schil en ont-
berginevruchtvlees toe. Voeg de gehakte
amen. Bestrijk het bladerdeeg royaal
pit de avocado’s. Pel de teen knoflook en
verse kruiden toe en breng op smaak met
met eigeel en bestrooi met sesamzaad-
hak deze fijn. Prak het vruchtvlees van de
peper en zout. Schep het mengsel nu te-
jes. Prik met een scherp mes een paar
avocado’s met de knoflook en het li-
rug in de aubergineschillen en zet weer in
kleine gaatjes in het deeg. Bak de Wel-
moensap tot een smeuige guacamol
de hete oven voor 10 minuten. Voeg de
lingtons op een met bakpapier bedekte
Breng op smaak met chilipeper, zout en
laatste 2 minuten 3 rondjes geitenkaas
bakplaat minstens 35 minuten in de voor-
peper. SERVEREN Roer de cheese-dip
per aubergine toe en een paar pecanno-
verwarmde oven
door. Toast de doorgesneden hambur-
ten. Kook ondertussen de parelcouscous
gerbroodjes even kort in een koekenpan
in 12 minuten in ruim water met het
PER EENPERSOONSPORTIE 725 KCAL | 40 GR
aan de binnenkant. Beleg een hambur-
groentebouillonblokje en de kurkuma zo-
VET | 65 GR KOOLHYDRATEN | 24 GR EIWIT | 10
gerbroodje met een blaadje sla en schep
als aangegeven staat op de verpakking.
GR VEZELS | 1,7 GR ZOUT
hier een flinke lepel guacamole op. Leg
Giet af en spoel af met heet water. Breng
daar een burger op en bedek deze met
op smaak met wat olijfolie en zout en pe-
een plak tomaat, 2 schijfjes augurk en een
per uit de molen. Serveer de aubergines
lepel uienringen. Giet een scheut chee-
met de gehalveerde dadels zonder pit,
se-dip over de burger en sluit af met de
sesamzaadjes, wat verse kruiden en de
nn
bovenkant van het broodje. Zet vast met
parelcouscous.
Besprenkel
met
wat
een prikker. Serveer de tortillachips erbij
mooie streepjes aceto balsamico crema.
MEER VEGETARISCH?
en eventueel wat korianderblaadjes.
Heb je de vega-smaak te pakken
DEEE EEE
PER EENPERSOONSPORTIE 700 KCAL | 39 GR
gekregen? Op coop.nl/vegetarisch
PPER EENPERSOONSPORTIE 800 KCAL | 45 GR
VET | 62 GR KOOLHYDRATEN | 21 GR EIWIT | 8
verzamelden wij de lekkerste
VET | 68 GR KOOLHYDRATEN | 24 GR EIWIT | 17
GR VEZELS | 2,5 GR ZOUT
recepten.
GR VEZELS | 3 GR ZOUT
=
CE
26 AAN DE KEUKENTAFEL MET COOP