Coop - Folder van 16.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 41

Hier is pagina 41 van 68 pagina's van de Coop folder, geldig van 16.03.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
u
se
FL
FF
=
Ee
9
EF
ä
4
ie
d
Jullie antiverspillingstips
Koskwerkshep pumwi kekon
1. Maak een kookplan voor de week.
2. Koop niet meer dan nodig.
Zonder vorapvilling
Spontane aankopen lijden vaak
tot verspilling.
3. Gebruik aangesneden groen-
ten of open zakjes sla zo snel
mogelijk. Vandaag een recept met
Uitgekookt!
een halve paprika? Gebruik dan
morgen de andere helft in een
pastasaus of salade.
Regelmatig organiseert Coop thema-avonden
4. Heb je minder gegeten dan ge-
en kookworkshops. Leuk voor de aanwezige
pland? Vries restjes in of verwerk
ze in een soep, pizza of omelet.
klanten en interessant voor ons. Want wat
5. Houd kliekjesdag. Kijk op zater-
kunnen we veel van elkaar leren, bijvoorbeeld
dag wat er nog in je koelkast ligt
en gebruik dat.
over puur koken zonder verspilling
e Ha
Tip van kok Ruud: “Heb je verse
kruiden of sla over? Maal het met
de staafmixer fijn met olie en het
ans Stapel, manager coöperatie-
zout. Dit keer stond ‘puur koken zonder
blijft weken goed. Lekker als
zaken van Coop Supermarkten:
voedselverspilling’ op het programma.
dressing voor een salade, over
H
“Als coöperatie vragen - en krijgen
Verdeeld over drie avonden gingen zo’n
een pizza of als basis voor een
we - regelmatig feedback van klanten door
75 klantenpanelleden en ledenraadsleden
pesto.
middel van winkelpanels en een online
onder leiding van kok Ruud Jansen aan de
luisterpanel. Regelmatig houden we
slag. Ruud is inmiddels een bekend
Puur koken
tafelgesprekken en themabijeenkomsten.
gezicht, die met de Rijdende Keukentafel
Vers bereiden blijkt helemaal
Onze winkelpanelleden informeren ons
door het land trekt en kookt bij winkelo-
niet zoveel werk.
over lokale ontwikkelingen, geven ons
peningen en evenementen. Ook hij is een.
1. Snijd je groenten zelf dan heb-
op- of aanmerkingen, suggesties en
groot voorstander van koken met zo min
ben ze meer smaak.
adviezen door. Daaruit bleek dat er op dit
mogelijk toevoegingen. “De pure smaken
2. Verse groenten hebben geen
moment veel aandacht is voor voedselver-
van bijvoorbeeld groenten of vlees zijn
toevoegingen nodig. Probeer eens
spilling, maar ook de wens om puur te
vaak al zo lekker, het is zonde om die te
broccoli en boontjes zonder zout.
koken. Daar proberen we als supermarkt
verstoppen onder allerlei smaakmakers.
Je proeft de pure smaak veel beter.
op in te spelen. Zo hebben we ons tegen
3. Wen (geleidelijk) aan eten met
voedselverspilling aangesloten bij de app
KENNIS DELEN
minder zout. Als je puur kookt,
Too Good To Go en helpen we onze klanten
De avond begon met de meegenomen tips
ben jij degene die beslist hoeveel
aan inspiratie met onze uitgebreide
van de aanwezigen om voedselverspilling
zout je toevoegt.
online database vol restjesrecepten. Het
te voorkomen. Daarna werd gekeken wat
4. Kook groenten met weinig water.
inspelen op puur koken zie je in onze
Daarmee verlies je minder vitami-
puur koken precies is en hoe je dat zelf
winkel terug doordat we steeds meer vers-
kunt doen. Uiteindelijk werd er gekookt
nes en smaak.
5. Gebruik verse of gedroogde
pakketten aanbieden.
en geproefd. Hans Stapel: “Deze avond was
bedoeld om van elkaar te leren. De leden
kruiden als peterselie, lavas (maggi-
KOOKWORKSHOP
onderling, maar ook wij als Coop. Maar
plant) of basilicum. Ook uien,
In de afgelopen jaren organiseerden we al
natuurlijk is het ook gewoon gezellig om
knoflook, peper en citroen(schil)
elkaar te ontmoeten en samen te koken.
een kookworkshop met Top! van Coop
zijn goede vervangers voor zout of
producten en een over koken met minder
kruidenmix.
A