Coop - Folder van 16.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 41




Hier is pagina 41 van 68 pagina's van de Coop folder, geldig van 16.03.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

u

se

FL

FF

=

Ee

9

EF

ä

4

ie

d

Jullie antiverspillingstips

Koskwerkshep pumwi kekon

1. Maak een kookplan voor de week.

2. Koop niet meer dan nodig.

Zonder vorapvilling

Spontane aankopen lijden vaak

tot verspilling.

3. Gebruik aangesneden groen-

ten of open zakjes sla zo snel

mogelijk. Vandaag een recept met

Uitgekookt!

een halve paprika? Gebruik dan

morgen de andere helft in een

pastasaus of salade.

Regelmatig organiseert Coop thema-avonden

4. Heb je minder gegeten dan ge-

en kookworkshops. Leuk voor de aanwezige

pland? Vries restjes in of verwerk

ze in een soep, pizza of omelet.

klanten en interessant voor ons. Want wat

5. Houd kliekjesdag. Kijk op zater-

kunnen we veel van elkaar leren, bijvoorbeeld

dag wat er nog in je koelkast ligt

en gebruik dat.

over puur koken zonder verspilling

e Ha

Tip van kok Ruud: “Heb je verse

kruiden of sla over? Maal het met

de staafmixer fijn met olie en het

ans Stapel, manager coöperatie-

zout. Dit keer stond ‘puur koken zonder

blijft weken goed. Lekker als

zaken van Coop Supermarkten:

voedselverspilling’ op het programma.

dressing voor een salade, over

H

“Als coöperatie vragen - en krijgen

Verdeeld over drie avonden gingen zo’n

een pizza of als basis voor een

we - regelmatig feedback van klanten door

75 klantenpanelleden en ledenraadsleden

pesto.

middel van winkelpanels en een online

onder leiding van kok Ruud Jansen aan de

luisterpanel. Regelmatig houden we

slag. Ruud is inmiddels een bekend

Puur koken

tafelgesprekken en themabijeenkomsten.

gezicht, die met de Rijdende Keukentafel

Vers bereiden blijkt helemaal

Onze winkelpanelleden informeren ons

door het land trekt en kookt bij winkelo-

niet zoveel werk.

over lokale ontwikkelingen, geven ons

peningen en evenementen. Ook hij is een.

1. Snijd je groenten zelf dan heb-

op- of aanmerkingen, suggesties en

groot voorstander van koken met zo min

ben ze meer smaak.

adviezen door. Daaruit bleek dat er op dit

mogelijk toevoegingen. “De pure smaken

2. Verse groenten hebben geen

moment veel aandacht is voor voedselver-

van bijvoorbeeld groenten of vlees zijn

toevoegingen nodig. Probeer eens

spilling, maar ook de wens om puur te

vaak al zo lekker, het is zonde om die te

broccoli en boontjes zonder zout.

koken. Daar proberen we als supermarkt

verstoppen onder allerlei smaakmakers.

Je proeft de pure smaak veel beter.

op in te spelen. Zo hebben we ons tegen

3. Wen (geleidelijk) aan eten met

voedselverspilling aangesloten bij de app

KENNIS DELEN

minder zout. Als je puur kookt,

Too Good To Go en helpen we onze klanten

De avond begon met de meegenomen tips

ben jij degene die beslist hoeveel

aan inspiratie met onze uitgebreide

van de aanwezigen om voedselverspilling

zout je toevoegt.

online database vol restjesrecepten. Het

te voorkomen. Daarna werd gekeken wat

4. Kook groenten met weinig water.

inspelen op puur koken zie je in onze

Daarmee verlies je minder vitami-

puur koken precies is en hoe je dat zelf

winkel terug doordat we steeds meer vers-

kunt doen. Uiteindelijk werd er gekookt

nes en smaak.

5. Gebruik verse of gedroogde

pakketten aanbieden.

en geproefd. Hans Stapel: “Deze avond was

bedoeld om van elkaar te leren. De leden

kruiden als peterselie, lavas (maggi-

KOOKWORKSHOP

onderling, maar ook wij als Coop. Maar

plant) of basilicum. Ook uien,

In de afgelopen jaren organiseerden we al

natuurlijk is het ook gewoon gezellig om

knoflook, peper en citroen(schil)

elkaar te ontmoeten en samen te koken.

een kookworkshop met Top! van Coop

zijn goede vervangers voor zout of

producten en een over koken met minder

kruidenmix.

A