Coop - Folder van 16.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 68 pagina's van de Coop folder, geldig van 16.03.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Empanadas met kastanje-

champignons

ca

Deze deegflapjes doen het goed bij een

borrel of als voorafje.

senses ee ed te

\

fi

mo ee

40 MINUTEN + 15 MINUTEN OVENTIJD | 4 PERSONEN (10 STUKS)

S

à

Di

+ 150 gr kastanjechampignons + 1 ui e 1 rode

hi

ı

paprika « 1 teentje knoflook (geperst) « 10 zwarte

olijven (ontpit) 1 tl tijmblaadjes « 1 tl oregano «

1

li

2 el (afgestreken) ricotta e 1 tl citroenrasp + ‘2 tl

paprikapoeder « 1 el extra vergine olijfolie e 1 el

À

water « 42 tl zout e peper e 10 plakjes bladerdeeg «

Lei (losgeklopt) + 1 fles/pot hete chilisaus + extra:

ring 11 cm doorsnede

Snijd de champignons, ui en de paprika zeer fijn.

Dat vergemakkelijkt straks het vullen van het bla-

derdeeg. Verwarm de olijfolie in een koekenpan

op laag vuur. Bak hierin de ui en knoflook zacht-

jes aan. Voeg de tijmblaadjes, de oregano en de

paprika toe. Bak zachtjes 5 minuten mee. Voeg de

stukjes champignons toe en bak 5 minuten zacht-

jes mee. Snijd de olijven zeer fijn en roerbak 1

Aspergetijd!

minuut mee. Controleer of alles beetgaar is. Breng

Witte asperges horen bij het voorjaar en doen het zeer goed als

op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder.

feestelijk hapje met serranoham en citroenstrooisel.

Doe in een schaal en laat helemaal afkoelen. Roer

gegeevervepenvepeseeornrnse ge en ann

de citroenrasp door de ricotta. Breng op smaak

a a a a m a a

35 MINUTEN | 4 PERSONEN

met een beetje zout en peper. Schep door het

afgekoelde groentemengsel. Verwarm de oven

+ 500 gr witte asperges (10-12 stuks) « 8 plakjes serranoham (au-

voor op 200 graden. Bedek de ovenschaal met

thentieke Serrano ham) « 1 el olie of gesmolten boter « 4 takjes platte

een vel bakpapier. Druk 10 rondjes uit het blader-

peterselie (fijngehakt) « 1 stukje citroenschil (zonder wit) van onge-

deeg m.b.v. een ring van ongeveer 11 cm door-

veer 4 bij 1 cm (fijngehakt) « Y teentje knoflook (geperst)

snede. Schep op elk deegrondje een portie van de

vulling. Wrijf de randjes met een beetje water in en

Schil de asperges en snijd de harde onderkanten eraf. Doe in een pan

met water met wat zout. Breng aan de kook. Kook de asperges 10 mi-

vouw het lapje deeg dicht in de vorm van een ‘hal-

ve maan’. Sluit elke empanada door de rand dicht

nuten. Haal uit het water. Houd vier asperges apart voor de soep (zie

te drukken met de tanden van een vork. Let erop

vorig recept). Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bak-

dat het deeg niet scheurt. Leg de empanadas op

plaat met bakpapier. Dep de asperges droog. Rol de asperges in een

de ovenplaat. Breek het ei en klop de dooier los,

plakje serranoham. Laat de kopjes eruit steken. Kwast deze in met een

samen met een piepklein scheutje water. Kwast

beetje olie of vloeibare boter. Verwarm de asperges in serranoham 10

hiermee de empanadas in. Bak de empanadas

minuten in de oven zodat de serranoham mooi krokant wordt. Maak

ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin

in de tussentijd het citroenstrooisel. Meng de fijngehakte peterselie

zijn. Leg op een schaal en serveer warm of koud.

en citroenschil met de geperste knoflook en hak samen nog een keer

Lekker met pittige chilisaus.

fijn zodat de smaken goed gemengd worden. Leg de asperges op een

DS

ass

schaal en bestrooi met het citroenstrooisel. Serveer warm.

PER EENPERSOONSPORTIE 460 KCAL | 30 GR VET | 40 GR

KOOLHYDRATEN | 9 GR EIWIT | 4 GR VEZELS | 1,4 GR ZOUT

PER EENPERSOONSPORTIE 85 KCAL | 5 GRVET | 3 GR KOOLHYDRATEN |7 GR EIWIT

12 GR VEZELS | 1 GR ZOUT

35