Coop - Folder van 16.03.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 35

Hier is pagina 35 van 68 pagina's van de Coop folder, geldig van 16.03.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Empanadas met kastanje-
champignons
ca
Deze deegflapjes doen het goed bij een
borrel of als voorafje.
senses ee ed te
\
fi
mo ee
40 MINUTEN + 15 MINUTEN OVENTIJD | 4 PERSONEN (10 STUKS)
S
à
Di
+ 150 gr kastanjechampignons + 1 ui e 1 rode
hi
ı
paprika « 1 teentje knoflook (geperst) « 10 zwarte
olijven (ontpit) 1 tl tijmblaadjes « 1 tl oregano «
1
li
2 el (afgestreken) ricotta e 1 tl citroenrasp + ‘2 tl
paprikapoeder « 1 el extra vergine olijfolie e 1 el
À
water « 42 tl zout e peper e 10 plakjes bladerdeeg «
Lei (losgeklopt) + 1 fles/pot hete chilisaus + extra:
ring 11 cm doorsnede
Snijd de champignons, ui en de paprika zeer fijn.
Dat vergemakkelijkt straks het vullen van het bla-
derdeeg. Verwarm de olijfolie in een koekenpan
op laag vuur. Bak hierin de ui en knoflook zacht-
jes aan. Voeg de tijmblaadjes, de oregano en de
paprika toe. Bak zachtjes 5 minuten mee. Voeg de
stukjes champignons toe en bak 5 minuten zacht-
jes mee. Snijd de olijven zeer fijn en roerbak 1
Aspergetijd!
minuut mee. Controleer of alles beetgaar is. Breng
Witte asperges horen bij het voorjaar en doen het zeer goed als
op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder.
feestelijk hapje met serranoham en citroenstrooisel.
Doe in een schaal en laat helemaal afkoelen. Roer
gegeevervepenvepeseeornrnse ge en ann
de citroenrasp door de ricotta. Breng op smaak
a a a a m a a
35 MINUTEN | 4 PERSONEN
met een beetje zout en peper. Schep door het
afgekoelde groentemengsel. Verwarm de oven
+ 500 gr witte asperges (10-12 stuks) « 8 plakjes serranoham (au-
voor op 200 graden. Bedek de ovenschaal met
thentieke Serrano ham) « 1 el olie of gesmolten boter « 4 takjes platte
een vel bakpapier. Druk 10 rondjes uit het blader-
peterselie (fijngehakt) « 1 stukje citroenschil (zonder wit) van onge-
deeg m.b.v. een ring van ongeveer 11 cm door-
veer 4 bij 1 cm (fijngehakt) « Y teentje knoflook (geperst)
snede. Schep op elk deegrondje een portie van de
vulling. Wrijf de randjes met een beetje water in en
Schil de asperges en snijd de harde onderkanten eraf. Doe in een pan
met water met wat zout. Breng aan de kook. Kook de asperges 10 mi-
vouw het lapje deeg dicht in de vorm van een ‘hal-
ve maan’. Sluit elke empanada door de rand dicht
nuten. Haal uit het water. Houd vier asperges apart voor de soep (zie
te drukken met de tanden van een vork. Let erop
vorig recept). Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bak-
dat het deeg niet scheurt. Leg de empanadas op
plaat met bakpapier. Dep de asperges droog. Rol de asperges in een
de ovenplaat. Breek het ei en klop de dooier los,
plakje serranoham. Laat de kopjes eruit steken. Kwast deze in met een
samen met een piepklein scheutje water. Kwast
beetje olie of vloeibare boter. Verwarm de asperges in serranoham 10
hiermee de empanadas in. Bak de empanadas
minuten in de oven zodat de serranoham mooi krokant wordt. Maak
ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin
in de tussentijd het citroenstrooisel. Meng de fijngehakte peterselie
zijn. Leg op een schaal en serveer warm of koud.
en citroenschil met de geperste knoflook en hak samen nog een keer
Lekker met pittige chilisaus.
fijn zodat de smaken goed gemengd worden. Leg de asperges op een
DS
ass
schaal en bestrooi met het citroenstrooisel. Serveer warm.
PER EENPERSOONSPORTIE 460 KCAL | 30 GR VET | 40 GR
KOOLHYDRATEN | 9 GR EIWIT | 4 GR VEZELS | 1,4 GR ZOUT
PER EENPERSOONSPORTIE 85 KCAL | 5 GRVET | 3 GR KOOLHYDRATEN |7 GR EIWIT
12 GR VEZELS | 1 GR ZOUT
35