Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 30




Hier is pagina 30 van 86 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.07.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

koken

voor elke

dag

UIT HET SEIZOEN

T

O

ma

at

[4

Een goede tomaat heeft eigen-

lijk niet veel nodig: door zijn volle

CR.)

A

smaak is het een echte alleskunner

in de keuken. Ontdek meer over

deze sappige groente, die eigenlijk

stiekem een vrucht is!

LA

De tomaat wordt door de meeste

Italianen ‘pomodoro' genoemd, gouden

9a

appel. Met een goede rijpe tomaat heb

je dan ook echt goud in handen. Hij

wordt veel gebruikt in de Italiaanse en

mediterrane keuken, maar de tomaat

komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.

Via Spaanse ontdekkingsreizigers is

de vrucht naar Europa gekomen, al

was dat eerst niet vanwege zijn smaak,

maar omdat het zo'n mooie plant is.

Als lid van de nachtschadefamilie werd

zelfs gedacht dat de prachtige vruchten

van deze plant giftig waren! Toen dat

DE ZWAARSTE TOMAAT OOIT

helemaal niet zo bleek te zijn was de

tomaat al snel de nieuwe favoriet in

WOOG RUIM 4 KILO

sauzen, soepen en salades.

(Bron: Guinness World Records)

Dé tomaat bestaat eigenlijk

niet, er zijn zo veel verschillende

WELKE

PLISSEREN:

varianten en kleuren verkrijgbaar.

En die smaken ook allemaal weer

KIES

ZO DOE JE DAT

net even anders. Denk maar

Als je de velletjes van tomaten liever niet in je eten

aan de kleine sappige cherry- of il | J

snoeptomaatjes die helemaal

hebt, dan kun je ze ook verwijderen. Plisseren noem

niet lijken op de grote en wat

je dit officieel in de keuken. Zet hiervoor een pan of

drogere vleestomaat. En dan zijn

er ook nog tomaten aan de tros,

kom met kokend water klaar. Kruis een tomaat aan de

roma- of pruimtomaten die niet

onderkant in met een scherp mesje en dompel even

rond maar meer ovaal van vorm

in het hete water. Kijk of het velletje aan de onderkant

zijn en bijzondere soorten als de

‘coeur de boeuf’. Er is in ieder

al iets loslaat en schep de tomaat weer uit het water.

geval genoeg om uit te kiezen in

Even afkoelen in koud water en je trekt het vel zo eraf.

het tomatenschap.

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG