Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 30
Hier is pagina 30 van 86 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.07.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
koken
voor elke
dag
UIT HET SEIZOEN
T
O
ma
at
[4
Een goede tomaat heeft eigen-
lijk niet veel nodig: door zijn volle
CR.)
A
smaak is het een echte alleskunner
in de keuken. Ontdek meer over
deze sappige groente, die eigenlijk
stiekem een vrucht is!
LA
De tomaat wordt door de meeste
Italianen ‘pomodoro' genoemd, gouden
9a
appel. Met een goede rijpe tomaat heb
je dan ook echt goud in handen. Hij
wordt veel gebruikt in de Italiaanse en
mediterrane keuken, maar de tomaat
komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.
Via Spaanse ontdekkingsreizigers is
de vrucht naar Europa gekomen, al
was dat eerst niet vanwege zijn smaak,
maar omdat het zo'n mooie plant is.
Als lid van de nachtschadefamilie werd
zelfs gedacht dat de prachtige vruchten
van deze plant giftig waren! Toen dat
DE ZWAARSTE TOMAAT OOIT
helemaal niet zo bleek te zijn was de
tomaat al snel de nieuwe favoriet in
WOOG RUIM 4 KILO
sauzen, soepen en salades.
(Bron: Guinness World Records)
Dé tomaat bestaat eigenlijk
niet, er zijn zo veel verschillende
WELKE
PLISSEREN:
varianten en kleuren verkrijgbaar.
En die smaken ook allemaal weer
KIES
ZO DOE JE DAT
net even anders. Denk maar
Als je de velletjes van tomaten liever niet in je eten
aan de kleine sappige cherry- of il | J
snoeptomaatjes die helemaal
hebt, dan kun je ze ook verwijderen. Plisseren noem
niet lijken op de grote en wat
je dit officieel in de keuken. Zet hiervoor een pan of
drogere vleestomaat. En dan zijn
er ook nog tomaten aan de tros,
kom met kokend water klaar. Kruis een tomaat aan de
roma- of pruimtomaten die niet
onderkant in met een scherp mesje en dompel even
rond maar meer ovaal van vorm
in het hete water. Kijk of het velletje aan de onderkant
zijn en bijzondere soorten als de
‘coeur de boeuf’. Er is in ieder
al iets loslaat en schep de tomaat weer uit het water.
geval genoeg om uit te kiezen in
Even afkoelen in koud water en je trekt het vel zo eraf.
het tomatenschap.
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG